Siemensin lahjoitus täydentää SeAMKin digitaalisen valmistuksen oppimisympäristöä | SeAMK

Siemensin lahjoitus täydentää SeAMKin digitaalisen valmistuksen oppimisympäristöä

Yliopettaja Hannu Reinilä kertoo SeAMK Tekniikka -yksikön vs. johtaja Jukka Pajulalle ja Siemens Osakeyhtiön toimitusjohtaja Janne Öhmanille SeAMK Digital Factoryn päivityksistä.

Siemens Osakeyhtiö on tehnyt noin 27 000 euron arvoisen lahjoituksen Seinäjoen ammattikorkeakoulun tekniikan yksikölle. Siemens lahjoittaa SeAMKille teknologiaa, joka täydentää digitaalisen valmistuksen ja teollisen internetin oppimisympäristöä.

SeAMK on panostanut onnistuneesti viimeisten vuosien aikana digitaalisen valmistuksen ja teollisen internetin kehittämiseen. Tästä osoituksena on useita kansallisia palkintoja saanut SeAMK Digital Factory. SeAMK on parhaillaan rakentamassa teollisuuden tueksi Tampereen yliopiston ja monen yhteistyökumppanin sekä rahoittajan kanssa digitaalisen valmistuksen ja teollisen internetin ekosysteemiä (IoT-Compass Hub) Etelä-Pohjanmaalle.

”Tuotteista ja tuotantoprosesseista saatava reaaliaikainen data mahdollistaa digitaalisen liiketoiminnan kasvun ja uusien palvelujen syntymisen. Etelä-Pohjanmaan valmistavalle teollisuudelle se on mahdollisuus, mutta se edellyttää myös prosessien kehittämistä. Perinteisen tuotemyynnin rinnalle nousevat vahvoissa ekosysteemeissä kehitettävät palvelut”, yliopettaja Hannu Reinilä kertoo.

Siemensin lahjoittaman teknologian avulla voidaan ohjelmoida yhteys tuotantojärjestelmän sensoreiden, automaatiojärjestelmän ja MindSphere-pilvipalvelun välille. Kokonaisuus mahdollistaa datan keräämisen ja visualisoinnin yrityksen henkilöstöä palvelevaan muotoon.

”Datan analysoinnilla saadaan uutta informaatiota tuottavuuden nostamiseksi ja uusien palveluiden tuottamiseksi. Lahjoituksen avulla insinööriopiskelijat voivat hankkia itselleen osaamisen, jolle on varmasti kysyntää teollisuudessa.”, Reinilä jatkaa.

Siemens Osakeyhtiön toimitusjohtaja Janne Öhmanin mukaan lahjoitus on luonnollinen jatkumo pitkään SeAMKin kanssa tehdylle yhteistyölle.

”Olemme tehneet uraa uurtavaa oppilaitosyhteistyötä pioneerihengessä. SeAMKin kanssa olemme voineet luoda uudenlaista, teollisuutta palvelevaa digitaalista oppimisympäristöä. Meillä on suomalaisessa teknologiateollisuudessa vielä etumatkaa kansainvälisessä kilpailussa ja on tärkeää, että pystymme pitämään ja edelleen kehittämään tätä kärkitasoa. Haluamme tuoda parhaat mahdollisuudet Suomeen vahvistamaan osaamista ja kehittämään maan teollisuutta”, Öhman toteaa.

Lisätietoja:

Hannu Reinilä
yliopettaja, SeAMK Tekniikka
+358408304160
hannu.reinila@seamk.fi