Hanki osaamista a´la carte -työhön, 1/3

Koulutuksen toteutus

Kolmen opetuskerran koulutuskokonaisuus järjestetään 15.08. – 29.8.2023, Sedun toimipisteessä, os. Suupohjantie 45, Seinäjoki.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu Sinulle, joka työskentelet ravitsemisalalla, ja haluat hankkia osaamista myös á la carte -ruokien valmistukseen liittyen.

Mitä saat?

Pääset perehtymään käytännön opetuksen kautta á la carte -ravintolan ruoanvalmistukseen kalan, lihan ja riistan osalta. Opit esivalmistelua, annosten valmistamista ja kokoamista sekä esille laittoa.

Halutessasi voit jatkaa opintoja lähiopetuspäivien jälkeen työelämässä oppien ja suorittaa á la carte -ruokien valmistuksen tutkinnon osan esimerkiksi oppisopimuksella, omalla työpaikallasi.

Sisältö

Koulutuksessa esivalmistetaan, valmistetaan ja laitetaan esille ruokalistan mukaisia à la carte -annoksia annoskorttia käyttäen ja gastronomian periaatteita hyödyntäen.

Lähipäivien ajankohdat ja sisällöt:

  • Ti 15.8.2023 klo 8–14.30 Kala, sokerisuolatut kalat ja maun muodostaminen, esille laitto
  • Ti 22.8.2023 klo 8–14.30 Liha, lämpötilojen hallinta liharuokien valmistuksessa ja sirkulaattorin käyttö, annosten kokoaminen ja esille laitto
  • Ti 29.8.2023 klo 8–14.30 Riista (riistalintuja sekä esim. kauris/ peura), liemet ja kastikkeiden valmistus, annosten kokoaminen ja esille laitto

Osallistuminen: Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse kutsun ja Teams-linkin pari päivää ennen koulutuksen alkua.

Lisätietoja: Osallistujalähtöinen moniammatillinen koulutuspolku – OSMO – SeAMK Projektit

Projektipäällikkö Anne-Mari Latvala I p. 040 830 2007 I anne-mari.latvala@seamk.fi
Projektiasiantuntija Minna Luomanen I p. 040 868 0735 I minna.luomanen@sedu.fi

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.7