Hoitosuositus Palliatiivisessa hoidossa | SeAMK.fi

Hoitosuositus - Palliatiivisessa hoidossa ja saattohoidossa olevan potilaan läheisten kohtaamiseen ja tukemiseen (2 t)

Kenelle

Sosiaali – terveysalan ammattilaiset ja kaikki aiheesta kiinnostuneet

Milloin ja missä

10.4.2024 klo 12-14, Teams etäkoulutus

Sisältö

Kuolemaa edeltävää palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa tarvitsee noin 30 000 suomalaista vuodessa. Palliatiivinen hoito on kuolemaan johtavaa tai elämää uhkaavaa sairautta sairastavan potilaan ja hänen läheistensä yksilöllistä, kokonaisvaltaista ja aktiivista hoitoa. Saattohoito ajoittuu potilaan elämän viimeisiin päiviin, viikkoihin tai kuukausiin. Palliatiivisessa hoidossa ja saattohoidossa tarkoituksena on kärsimyksen ehkäisy ja lievittäminen sekä elämänlaadun vaaliminen. Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon aikana läheisille tulee taata mahdollisuus osallistua potilaan hoitoon, läheisen ja potilaan niin halutessa.
  • Hoitosuosituksen tavoitteena on yhtenäistää käytäntöjä ja ohjausta palliatiivisessa hoidossa tai saattohoidossa olevan potilaan läheisten tukemisessa sosiaali- ja terveydenhuollossa.
  • Se antaa konkreettisia neuvoja siihen, millaisia asioita tulee huomioida palliatiivisessa hoidossa ja saattohoidossa olevan potilaan läheisten tukemisessa.
  • Hoitosuositusta voidaan hyödyntää kaikissa niissä yksiköissä, joissa hoidetaan aikuis- tai lapsipotilaita.
  • Hoitosuositusta voidaan soveltaa myös palveluiden suunnittelussa ja kehittämisessä sekä sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa.
  • Hoitosuositus antaa päättäjille tietoa läheisten tarpeista ja toiveista, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi saattohoitovapaan määrittämisessä.

Kouluttaja

Anna-Liisa Aho, TtT, dosentti, yliopistonlehtori, Tampereen yliopisto.
Anna Liisa Aho on pitkään tehnyt kansallisesti ja kansainvälisesti tutkimusta liittyen eri perheenjäsenten suruun, surevien tukemiseen ja selviytymiseen sekä saattohoitoon. Hän myös kouluttaa eri ammattiryhmiä aihealueesta. Aho tekee aktiivista yhteistyötä Surujärjestöjen ja Surevan kohtaaminen toiminnan kanssa järjestäen myös vuosittaista Surukonferenssia.

Koulutuksen hinta

85 € + alv 24 %, yhteensä 105,40 €. Alle 150 € laskutuksesta perimme 5 €:n pienlaskutuslisän.

Ilmoittautuminen

27.3.2024 mennessä sähköisellä lomakkeella: https://www.lyyti.in/Hoitosuositus_Palliatiivisessa

Peruutusehdot

Osallistumisen peruuntuessa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli varattu koulutuspaikka perutaan koulutuspäivänä tai osallistuja ei saavu koulutukseen, perimme koko koulutushinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisätietoja

Henkilökuva.

Terhi Hirsimäki

Suunnittelija, jatkuva oppiminen

sähköposti

Terhi.Hirsimaki(a)seamk.fi

puhelin

+358408300484