Tiedetreffit Ilmajoella: Elintarviketurvallisuus on koko ketjun asia, mutta kuluttajalle myös uskomuksia | SeAMK

Tiedetreffit Ilmajoella: Elintarviketurvallisuus on koko ketjun asia, mutta kuluttajalle myös uskomuksia

kategoria: SeAMK Info
Kahvitauolla Tiedetreffit innostivat keskusteluihin alan toimijoiden esittelypisteillä
Kahvitauolla Tiedetreffit innostivat keskusteluihin alan toimijoiden esittelypisteillä.

SeAMKin toimipisteessä Ilmajoella torstaina järjestetyt Tiedetreffit toivat ajankohtaista tietoa ruokaketjun elintarviketurvallisuudesta sekä keskusteluttivat aiheesta vilkkaasti.

Ruokaturvallisuudesta runsaslukuiselle yleisölle kertoivat näkökulmastaan niin tutkijat ja asiantuntijat kuin tuotannon ja teollisuudenkin edustajat.

Puheenvuorot nivoivat yhteen näkemyksen, että kotimaisessa ruokaketjussa elintarviketurvallisuudesta on paljon tietoa ja siitä huolehditaan vastuullisesti läpi ketjun. Tässä suhteessa niin tuottajat kuin kuluttajat ovat lähellä toisiaan: ruuan turvallisuus on tärkeä arvo ketjun molemmissa päissä ja siitä huolehditaan kotimaisessa ympäristössä hyvin. Haavoittuvainenkin se toki on, sillä ketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki.

Professori Harri Luomala Vaasan yliopistosta laajensi keskustelua vielä kuluttajanäkökulmalla. Kuluttajille turvallisuus on tiedon lisäksi myös tunnetta: omien kokemusten ja viiteryhmien sekä markkinoinnin ja julkisen keskustelun luomia uskomuksia ja ajatuksia. Siksi keskustelu on käynyt kuumana ja jatkaa käymistään.

Tiedetreffien tavoitteena on luoda avoimia kohtaamispaikkoja ja sähköisiä kanavia tutkimuksen, koulutuksen ja työelämän vuorovaikutukselle.

Tiedetreffit järjestää Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama DLB – Digitalisaatiolla luonnonvarat biotalouteen – hanke, jossa ovat mukana Luonnonvarakeskus Luke ja kaikki suomalaiset luonnonvara-alan ammattikorkeakoulut.

Yleisöä

Professori Harri Luomala, Vaasan yliopisto
Professori Harri Luomala, Vaasan yliopisto

Food Safety 2020