Uuteen AMK-valintakokeeseen ilmoittautunut 25 000 hakijaa – SeAMKissa 1100 | SeAMK

Uuteen AMK-valintakokeeseen ilmoittautunut 25 000 hakijaa – SeAMKissa 1100

kategoria: Hakijalle
Opiskelijat aulassa

Ammattikorkeakoulujen uusi yhteinen AMK-valintakoe järjestetään ensimmäisen kerran 29.10.-1.11.2019. Digitaaliseen AMK-valintakokeeseen on ilmoittautunut 25 000 hakijaa. Ammattikorkeakouluissa on tarjolla syksyn yhteishaussa 6324 aloituspaikkaa ja AMK-valintakoe on pääasiallinen valintatapa koulutukseen syksyn yhteishaussa.

AMK-valintakoe yhtenäistää ja tasa-arvoistaa valintamenettelyjä eri aloilla. Kaikki alat käyttävät AMK-valintakoetta lukuun ottamatta kulttuurialaa. Muutos aiempiin valintakokeisiin verrattuna on merkittävä, sillä hakija voi nyt yhdellä kokeella hakea useisiin hakukohteisiin eri ammattikorkeakouluissa ja eri aloilla.

“Hakijan kannalta hakeutuminen helpottuu merkittävästi, sillä samassa koetilaisuudessa hakija voi suorittaa valintakokeen useiden eri alojen ja ammattikorkeakoulujen koulutuksiin. Myös kokeeseen valmistautuminen helpottuu, sillä koe ei vaadi ennakkovalmentautumista“, toteaa AMK-opiskelijavalinnat kehittämishankkeen projektipäällikkö Marko Borodavkin.

AMK-valintakokeessa arvioidaan hakijan valmiuksia ammattikorkeakouluopintoihin, mutta ei opintojen sisältöjä. Koe pitää sisällään kaikille hakijoille yhteisiä sekä koulutusalakohtaisia osioita, joita hakija suorittaa hakukohteidensa mukaisesti. Kaikille yhteiset osiot testaavat päätöksenteko- sekä kieli- ja viestintätaitoja. Lisäksi kokeessa arvioidaan hakukohteista riippuen matemaattisia-, matemaattis-luonnontieteellisiä sekä eettisiä taitoja. AMK-valintakoe on laadittu tutkittuun tietoon perustuen, jolla pyritään varmistamaan se, että AMK-valintakoe mittaa tai arvioi kullakin alalla tarvittavia keskeisiä valmiuksia.

Ammattikorkeakoulut valmiita AMK-valintakokeen järjestämiseen

Hakija tekee kokeen valitsemansa ammattikorkeakoulun tiloissa omalla kannettavalla tietokoneella valitsemansa päivän aikana. Ammattikorkeakoulut ovat valmistautuneet AMK-valintakokeen järjestämiseen huolellisesti.

Ammattikorkeakoulut ovat valmiita, ja toivotamme hakijat tervetulleiksi valintakoetilaisuuksiin“, AMK-opiskelijavalintojen kehittämishankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Tapio Rimpioja kertoo.

SeAMKissa kokeen suorittaa noin 1100 hakijaa

Valintakoepäivinä Framin kampuksella riittää vilinää normaalia enemmän, sillä SeAMKissa kokeen on ilmoittautunut suorittamaan neljän koepäivän aikana noin 1100 hakijaa.

Kokeet järjestetään SeAMKissa kaksi kertaa päivässä, aamulla ja iltapäivällä, paitsi perjantaina 1.11., jolloin koe järjestetään ainoastaan aamulla. Kokeisiin ilmoittautuminen alkaa aamun kokeen osalta klo 8.00 ja iltapäivän kokeen osalta klo 13.00. Kokeet päättyvät aamun osalta viimeistään 12.30 ja iltapäivän kokeen osalta 17.30.

Kokeet järjestetään Frami F-rakennuksessa.

AMK-valintakokeen tulokset julkaistaan 29.11.2019 mennessä.

AMK-valintakokeen tiedot ja ohjeet hakijoille on koottu yhteen paikkaan ammattikorkeakoulujen yhteiselle ammattikorkeakouluun.fi  -sivustolle. Hakijoiden on tärkeää tutustua ohjeisiin ennen AMK-valintakoetta.