Ruokaketjun kiertotalous 10 op | SeAMK.fi

Ruokaketjun kiertotalous 10 op

Ruokaketjun kiertotalous -osaamiskokonaisuudessa perehdyt hiilenkiertoon liittyviin tekijöihin ja reunaehtoihin erityisesti ruokaketjussa. Opit arvioimaan ja tunnistamaan maatilojen biokaasun ja aurinkoenergian potentiaalia ja liiketoiminnallisia mahdollisuuksia ja rajoitteita. Opit tunnistamaan eri ruokahävikkilajeja ja ruokahävikkiin liittyviä taloudellisia mahdollisuuksia sekä rajoitteita työelämässä. Perehdyt monipuolisesti kiertotalouden liiketoimintamalleihin; tuotteeseen palveluna, uusiutuvuuteen, jakamisalustoihin, tuote-elinkaaren pidentämiseen se resurssitehokkuuteen ja kierrätykseen. Opit biotalouden ja biokiertotalouden keskeiset elementit ja niiden kehittämismahdollisuudet.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan avoimina ammattikorkeakouluopintoina. Opintokokonaisuus (10 op) toteutetaan verkko-opintoina.

Verkko-opintojen onnistuminen edellyttää opiskelijalta riittäviä tietoteknisiä valmiuksia.

Voit tilata sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen ja todistuksen Pepistä osaamiskokonaisuuden aikana. Allekirjoitusten varmentamiseen käytämme Digi- ja väestötietoviraston (ent. Väestörekisterikeskuksen / VRK) myöntämää varmennetta, joka takaa sähköisen allekirjoituksen aitouden. Sähköisen dokumentin vastaanottaja voi tarkistaa todistuksen aitouden ja muuttumattomuuden vaivattomasti SeAMKin validointipalvelussa. 

Osaamiskokonaisuuden jälkeen löydät opintosuorituksesi myös Oma opintopolku -palvelusta.

Kohderyhmä

Osaamiskokonaisuus soveltuu kaikille ruokaketjun vastuullisuudesta ja kiertotalouden mahdollisuuksista kiinnostuneille henkilöille, alalla jo toimiville ja alan tehtävistä kiinnostuneille.

Kouluttaja

Kouluttajina toimivat SeAMKin asiantuntijat.

Koulutuksen sisältö

  • Hiilenkierto ja vähähiilinen ruokaketju 2 op, toteutusaika: 09.01. – 12.03.2023
  • Biokaasu maatiloilla 2 op, toteutusaika: 30.01.-05.03.2023
  • Aurinkoenergia ruokaketjussa 2 op, toteutusaika: 06.03 – 02.04.2023
  • Ruokahävikki 2 op, suositeltu suoritusaika 30.3.-31.5.2023 (mahdollista tehdä kevään aikana oman aikataulun mukaisesti, kuitenkin viimeistään 31.5. mennessä)
  • Kiertotalouden liiketoimintamallit 2 op toteutusaika 24.4 – 21.5.2023

Opintojaksokuvauksista löydät tarkemmat tiedot opintojaksojen osaamistavoitteista, sisällöistä ja suoritustavoista. Tutustu opetussuunnitelmaan!

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 10 opintopistettä. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 100 euroa. Opintomaksu laskutetaan koulutuksen alkaessa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen koulutukseen on suljettu 11.12.2022.

Lisätiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää opintoihin liittyen, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse jatkuva.oppiminen@seamk.fi

Peruutusehdot

Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan jälkeen tieto opiskelijaksi hyväksymisestä. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee vahvistaa koulutuspaikka 21.12.2022 mennessä. Koulutuspaikan vastaanottamisen jälkeen osallistuminen on sitova ja opiskelija sitoutuu maksamaan koulutuksen hinnan (100 €), joka laskutetaan yhdessä erässä. Mikäli opiskelija ei ota koulutuspaikkaa vastaan, ilmoittautuminen katsotaan peruutetuksi.

Mikäli peruutus tehdään paikan vastaanottamisen jälkeen tai opiskelija keskeyttää opintonsa, veloitamme koko opintomaksun.

Peruutuksen voi tehdä myös ilmoittautumisaikana (11.12.2022 mennessä) sähköpostiin lähetetyn ilmoittautumisvahvistuksen yhteydestä löytyvällä peruutustoiminnolla tai sähköpostitse jatkuva.oppiminen@seamk.fi. Tällöin opintomaksua ei peritä.

 

SeAMK pidättää oikeudet muutoksiin.