Strategia ja laatu
SeAMKin strategia 2020-2024 (2030)
Seinäjoen ammattikorkeakoulun uusi strategia vuosille 2020-24 kantaa työnimeä Kokoaan suurempi ja entistä verkottuneempi SeAMK. Tämä tarkoittaa, että SeAMK haluaa jatkossa ensinnäkin kasvaa, olla kokoonsa nähden entistä vaikuttavampi ja tuloksekkaampi ja toisaalta strategisiin päämääriin pyritään entistä tiiviimmällä yhteistyöllä sekä alueen yritysten ja yhteisöjen että kumppanikorkeakoulujen kanssa.
SeAMK missio
SeAMKin missiona on osaamisen, kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin kasvattaminen.
SeAMK visio 2030
Kansainvälinen, yrittäjähenkinen SeAMK – paras korkeakoulu opiskelijalle.
SeAMKin arvot
-
Yrittäjähenkisyys
Etsimme uutta ja kokeilemme rohkeasti, meillä on lupa epäonnistua kokeilussa, mutta emme anna periksi. Meillä on tekemisen meininki. Olemme palvelualttiita ja toimimme tuloksellisesti.
-
Kansainvälisyys
Tarjoamme opiskelijoille ja henkilökunnalle mahdollisuuden kansainvälistymiseen ja edistämme kykyä toimia monikulttuurisessa ympäristössä. Kansainvälistämme maakuntaa.
-
SeAMK-henki
Teemme asioita yhdessä, arvostamme toisiamme ja välitämme toisistamme. Toimimme avoimesti ja vuorovaikutuksellisesti. Iloitsemme yhdessä menestyksestä. Olemme ylpeitä osaamisestamme ja ammattikorkeakoulustamme.
-
Vastuullisuus
Kannamme vastuuta opiskelijoiden ammattitaidosta ja työllistymisestä sekä maakunnan menestyksestä. Välitämme yhteisestä hyvinvoinnista ja ympäristöstä. Vastaamme jokainen tekemisestämme ja rohkaisemme opiskelijoita vastuun ottamiseen. Kehitämme osaamistamme ja jaamme tietoa muille.
Painoalat
SeAMK profiloituu yrittäjyyteen ja ruokaan sekä haluaa olla visionsa mukaisesti olla paras korkeakoulu opiskelijalle. SeAMKin painoalat ovat yhtenevät Etelä-Pohjanmaan korkeakoulustrategian ja maakuntastrategian painoalojen kanssa. SeAMK suuntaa opetus- ja TKI-toimintaansa sekä verkostojansa painoalojen mukaan. Painoalojen sisällä SeAMKin vahvuusalat ovat ruokaturvallisuus, digitaalinen valmistus ja teollinen internet, hyvinvointiteknologia sekä kasvuyrittäjyys ja omistajanvaihdokset
-
Kestävät ruokaratkaisut
- Ruokaturvallisuus
- Ravitsemus
- Kestävät ruoantuotantomenetelmät ja -palvelut
- Maatalouden ja ruoka-alan yritystalous
SeAMK Ruoka, tutkimus- ja kehittämispäällikkö
Taru Mäki, p. 040 830 4105 -
Älykkäät teknologiat
- Digitaalinen valmistus ja teollinen internet
- Digitaalinen innovaatiokeskittymä (DIH)
- Digital Factoryn Akatemia
- Teollisuuden ja rakentamisen kilpailukyky, tuottavuus ja uudistuminen
SeAMK Tekniikka, tutkimus- ja kehittämispäällikkö
Ari Sivula p. 040 830 0360 -
Hyvinvointi ja luovuus
- Hyvinvointiteknologia
- Työelämän laadun kehittäminen erityisesti työhyvinvoinnin ja johtamisen näkökulmasta
- Ennakoiva ja voimavaralähtöinen vanhustyö
- Hyvinvointia ja osallisuutta edistävät sosiaali- ja terveyspalvelut
SeAMK Sosiaali– ja terveysala, tutkimus- ja kehittämispäällikkö
Katja Valkama, p. 040 8300 386 -
Yrittäjyys ja kasvu
- Kasvuyrittäjyys
- Omistajanvaihdokset
- Yrittäjyysaikomukset ja opiskelijayrittäjyys
- Liiketoiminnan strateginen kehittäminen ja kiertotalous
- Matkailuliiketoiminnan kehittäminen
SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri, tutkimus- ja kehittämispäällikkö
Pauliina Talvitie p. 040 830 2382
SeAMKin vahvuusalat painoalojen sisällä
-
Ruokaturvallisuus
Etelä-Pohjanmaa on ruokaklusterin ehdoton kärkimaakunta Suomessa mm. alan työllisten määrällä, arvonlisäyksellä sekä bruttokansantuotteella mitaten. SeAMKin Ruoka-yksikössä toimii kokenut ja monialainen ruoka-alan asiantuntija- ja TKI-ryhmä. Ryhmän erityinen mielenkiinto kohdistuu ruokaturvallisuuden kärkiteemaan. Tavoitteena on tutkimuksen ja kehittämisen keinoin edistää ruokaturvallisuutta niin kotimaassa kuin kansainvälisen koulutusvienninkin avulla koko pellolta pöytään ruokaketjussa.
Ruokaturvallisuus kattaa koko ruokaketjun alkutuotannosta kuluttajan ruokapöytään saakka. Ruokaturvallisuuden lähtökohtia ovat tuotantopanosten puhtaus, eläinten hyvinvointi sekä koko ketjun kattava jäljitettävyys ja laadunhallinta. Ruoka-yksikön vahvuuksia ruokaturvallisuuden edistämisessä ovat mm. korkeatasoinen koko ketjun kattava testaus- ja laboratorioympäristö, mikrobiturvallisuutta lisäävät menetelmät, digitalisaation hyödyntäminen jäljitettävyydessä, tuotantoeläinten 3 D-kuvannus sekä tuotteen ravitsemuslaatuun sekä hygieniaan liittyvät tekijät.
Agrologiopetusta tukevassa TKI-toiminnassa korostuu maatilojen yritystalous. Tuotantoyksiköiden kasvaessa myös ekologiset riskit kasvavat. Kun tilan johtaminen ja kannattavuus ovat kunnossa, luo se osaltaan pohjaa hyvällä ruokaturvallisuudelle. Bio- ja elintarviketekniikan opetusta tukeva TKI-toiminta keskittyy maakunnalle tärkeään lihateknologiaan sekä tuotekehitykseen yritysrajapinnassa. Uusi Frami Food Lab –oppimisympäristö tukee bio- ja elintarviketekniikan opetuksen lisäksi koko ruokaturvallisuuskärkeä. Restonomiopetusta tukeva TKI-toiminta keskittyy ravitsemukseen ja ruokaelämyksiin. Ruokapöydässä ruokaturvallisuus on erityisen tärkeä asia.
Ruokaturvallisuuden kehittämisessä Seinäjoen ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä mm. Luonnonvarakeskuksen, Perunantutkimuslaitoksen, INTO Seinäjoen, Seinäjoen yliopistokeskuksen, Foodwestin sekä ruokaketjun yritysten ja julkishallinnon kanssa.
TKI-ryhmään kuuluu noin 40 henkilöä, joista kahdeksan on väitellyt tohtoriksi. Ryhmässä on kaksi Helsingin yliopiston maatalousalan dosenttia. Ryhmä toimii tiiviissä yhteistyössä alueellisten ja kansallisten elinkeinotoimijoiden ja järjestöjen sekä yksityisten asiantuntijayritysten kanssa. Kymmenien alueellisten ja kansallisten hankkeiden lisäksi SeAMK Ruoka on myös osallistunut alan kansainvälisiin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin.
TKI-ryhmä julkaisee vuosittain noin 70 artikkelia ja muuta raporttia. Ryhmän jäsenet ovat saaneet myös kotimaista ja kansainvälistä tunnustusta. Ryhmän jäsenet osallistuvat alueellisiin työryhmiin ja kansallisiin toimikuntiin. Vahvan soveltavan tutkimustyön ohella ryhmän työtapaan kuuluu aktiivinen osallistuminen ja vaikuttaminen koko ruokaketjun toimintaan tuottamalla uutta tietoa, kouluttamalla alueen maaseutuyrittäjiä, asiantuntijoita ja omia opiskelijoita uusimpaan tutkimustietoon pohjautuen sekä osallistumalla alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen ruokaketjun asiantuntijatyöhön. Tutkimustuloksia jalkautetaan opetukseen ja käytännön toimijoille myös sosiaalisen median kautta.
Hankkeiden pääasialliset rahoittajat
- Manner-Suomen Maaseutuohjelma
- Alueelliset toimintaryhmät eli Leader-ryhmät
- Euroopan aluekehitysrahasto
- Euroopan sosiaalirahasto
- Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan liitot
- OKM ja MMM
- Sitra
- Ruokaketjun yritykset
- Eteläpohjalaiset kunnat
- Interreg Europe
- Interreg, Botnia Atlantica
- EU:n Horizon 2020 -puiteohjelma
-
Digitaalinen valmistus ja teollinen internet
SeAMK Tekniikka on aloittanut digitaalisten ratkaisujen toteuttamisen teollisuuteen yli 20 vuotta sitten. Olemme toteuttaneet kymmeniä teollisuuden digiratkaisuja alueellisesti ja valtakunnallisesti. SeAMK Digital Factory on kärkialueemme konsepti tavoitteenaan digitaalisen valmistuksen ja teollisen internetin jalkauttaminen valmistavaan teollisuuteen. Konseptin on mahdollistanut innovatiivinen ja rohkea tutkimus- ja kehitystoiminnan, opetuksen ja yritysten integrointi kehitysprojekteihin sekä globaalien teknologiayritysten tuki.
Digitaalisen valmistuksen TKI-ryhmän tavoitteena on tuottavuuden lisääminen valmistavassa teollisuudessa. Digitalisoimalla tuote- ja valmistussuunnittelu, konseptointi, analysointi, testaus ja tuotannon simulointi tehostetaan tuotteen elinkaaren hallintaa ja nostetaan tuottavuutta merkittävästi. Yhteistyömme yritysten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa hyödyttää kaikkia osapuolia.
Teollisen internetin TKI-ryhmän tavoitteena on yritysten tuotantojärjestelmien parempi ohjattavuus, ennustettavuus ja niiden mahdollistama uuden liiketoiminnan syntyminen. Tuotannosta pilvipalveluun kerättyä dataa analysoidaan ja visualisoidaan käyttäjää paremmin palvelevaan visuaaliseen kokemukseen. Parempi koneiden ohjattavuus ja seuranta mahdollistavat perinteisen laitemyynnin palvelullistamisen, mikä luo uutta liiketoimintaa.
SeAMK Digital Factory koostuu digitaalisen valmistuksen oppimisympäristöstä ja teollisen internetin laboratoriosta. Se toimii oppimisympäristönä insinöörikoulutuksessa ja osaamiskeskuksena yrityksille. Ympäristössä on tuotetiedon ja tuotteen elinkaarenhallinnan ohjelmistot, automaattinen tuotantojärjestelmä sekä toiminnan- ja tuotannonohjauksen ohjelmat pilvipalveluineen.
Digitaalinen valmistus ja teollinen internet kärkialueemme on useaan kertaan palkittu valtakunnallisesti: Eläköön automaatio! –innovaatiopalkinto Teknologia15 messuilla Messukeskuksessa 2015, Customer of the Year 2015 –palkinto Teknologiapäivillä Tampere-talolla 2016, ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailun voitto 2016, Suomen Nuorkauppakamarien Tuottava Idea -kilpailun voitto 2016 yhteiskunnallisessa sarjassa.
EU:n Regional Manufacturing Digital Innovation Hub -status ja sen myötä tuleva kv-verkosto mahdollistaa digitaalisen valmistuksen ja teollisen internetin ekosysteemin luomisen Etelä-Pohjanmaalle. Ekosysteemin tärkeitä osapuolia ovat valmistava teollisuus, IT- ja automaatioyritykset, teknologian tarjoajat, rahoittajat, konsultit sekä SeAMK ja yliopistokumppanit. Ekosysteemi tarjoaa toimijoilleen verkoston palveluita kuten kehityshankkeita, uusia liiketoiminnan konsepteja, rahoitus- ja henkilöresursseja, koulutusta, mentorointia, pilotointia ym.
Hankkeiden pääasialliset rahoittajat
TKI-ryhmän jäsenet
Heikki Rasku, DI, yksikön johtaja
Ari Sivula, KTT, tutkimus- ja kehittämispäällikkö
Juha-Matti Arola, DI, digitaalinen oppiminen
Aleksi Frimodig, insinööri (AMK), web-ohjelmointi, palvelinteknologiat
Hannu Hakalahti, insinööri (AMK), FM, teollinen internet, automaatio
Tapio Hellman, insinööri, virtuaalitodellisuus
Juha Hirvonen, TkT, digitaalinen valmistus, teollinen internet, automaatio, konenäkö, Digital Factory -tutkimusryhmän vetäjä
Pasi Junell, TkT, työkonetekniikka, fysiikka, Tulevaisuuden ajoneuvotekniikka -tutkimusryhmän vetäjä.
Janne Kapela, insinööri (AMK), robotiikka, automaatio, simulointi
Markku Lahti, FM, toiminnan- ja tuotannonohjaus, selain-/palvelinohjelmointi ja tietokannat
Toni Luomanmäki, insinööri (ylempi AMK), digitaalinen valmistus, tuotannon simulointi
Jukka Mattila, insinööri (AMK), tuotekehitys
Jorma Mettälä, TkL, tietokoneavusteinen suunnittelu, tuotetiedon hallinta
Petteri Mäkelä, TkL, teollinen internet, ohjelmistotekniikka
Piia-Pauliina Mäntysaari, FM, digitaalinen liiketoiminta, myynti ja markkinointi
Terhi Ojaniemi, insinööri (YAMK), laatuprosessit
Jarkko Pakkanen, DI, digitaalinen valmistus ja robototiikka
Juha Palomäki, insinööri (AMK), yritysyhteistyö, automaatio
Niko Ristimäki, DI, automaatio, automaation tietotekniikka, teollinen internet
Arto Saariaho, insinööri (ylempi AMK), rakentamisen prosessit
Ismo Tupamäki, DI, automaatio, sähkö, sähköturvallisuus, mittaustekniikka
Jussi Yli-Hukkala, DI, työkonetekniikka
Juho Yli-Suomu, DI, valmistustekniikka. -
Hyvinvointiteknologia
Hyvinvointiteknologiaa on kehitetty SeAMKissa systemaattisesti kaksi vuosikymmentä. Sosiaali- ja terveysalan yksikössä on toteutettu ja toteutetaan hyvinvointiteknologiaan liittyviä tutkimus- ja kehittämishankkeita, maksullista palvelutoimintaa ja täydennyskoulutusta. Hyvinvointiteknologiakoulutustarpeet ovat lisääntyneet ja yksikössä on aloitettu kehittämään hyvinvointiteknologian koulutuskokonaisuutta. Hyvinvointiteknologian kehittäminen käynnistyi yhteistyöstä japanilaisten yhteistyökorkeakoulujen kanssa, joihin edelleen on läheinen yhteistyösuhde.
Seinäjoen ammattikorkeakoulu osti syksyllä 2018 Etelä-Pohjanmaalla yli kaksikymmentä vuotta toimineen Etelä-Pohjanmaan terveysteknologian kehittämiskeskus ry:n. Liiketoimintakaupassa siirtyi koko EPTEKin henkilökunta osaamisineen osaksi Seinäjoen ammattikorkeakoulua. Pitkälti hankeorganisaationa toiminut EPTEK on toteuttanut hankkeita, alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Viimeisien vuosien aikana toiminnan painopisteenä ovat olleet erityisesti kansainväliset hankkeet. Yhteistyö alueen toimijoiden kanssa ollut tiivistä, ja yhdistys on toiminut muun muassa pääpartnerina kansainvälisen Interreg BSR –ohjelman PrimCareIt –hankkeessa, jossa kehitettiin telementorointia ja telekonsultaatiota perusterveydenhuoltoon.
Sosiaali- ja terveysalan yksikköön rakennettiin 2018 nykyaikainen simulaatioympäristö vastaamaan simulaatiokoulutuksen kasvavaan tarpeeseen. Lisäksi EPTEK -kaupan mukana tulleen demonstraatioympäristön kanssa yksikössä on hyvät puitteet hyvinvointiteknologian koulutukseen, testaamiseen ja tutkimukseen. Ympäristöä täydennetään vuonna 2019 alkaneen HyteAI EAKR kehittämis- ja investointointihankkeilla. Hankkeessa keskitytään keinoälyyn ja robotiikkaan, ja rakennetaan niihin liittyvä kotona asumisen demonstraatioympäristö.
SeAMKin vahvuusalaksi nousseeseen hyvinvointiteknologiateemaan panostetaan voimakkaasti, ja vahvuusalalle tullaan rekrytoimaan uusia asiantuntijoita kuluvan vuoden aikana. Tiimissä työskentelee noin kymmenen asiantuntijaa. Vahvuusalalla on käynnissä kymmenen hyvinvointiteknologiaan liittyvää hanketta, joista neljä toimii kansainvälisellä rahoituksella.
Katso SeAMK Älykodin esittely Tietoprovinssi 2020 -livelähetyksen tallenteesta (YouTube) »
Hankkeiden pääasialliset rahoittajat
- Euroopan sosiaalirahasto
- Interreg Baltic Sea Region
- Business Finland
- Interreg Botnia Atlantica
- Euroopan aluekehitysrahasto
Työryhmän jäsenet
Sami Perälä, kehittämispäällikkö hyvinvointiteknologia, TtM
Katja Valkama, yksikön tutkimus- ja kehittämispäällikkö, HtT
Tanja Aronsen, projektipäällikkö
Jaana Vainionpää, TtM
Merja Hoffren Mikkola, projektipäällikkö, LitT
Arttu Mustajärvi, asiantuntija TKI
Jouko Lakaniemi, asiantuntija TKI
Mari Salminen-Tuomaala; lehtori, TtT, simulaatiovalmennus
-
Kasvuyrittäjyys ja omistajanvaihdokset
Kasvuyrittäjyys ja omistajanvaihdokset ovat kuuluneet kahdenkymmenen vuoden ajan SeAMKin tutkimuksen ja kehittämisen kärkiteemoihin. SeAMKissa toimii kokenut ja monialainen kasvuyrittäjyyden ja omistajanvaihdosten tutkimusryhmä, jossa on sisältöasiantuntemuksen lisäksi vahvaa tutkimusmetodeihin liittyvää asiantuntemusta. Tutkimusryhmän erityinen mielenkiinto kohdistuu kasvuyrittäjyyden edellytysten ja seurausten selittämiseen ja ymmärtämiseen sekä tutkimustietoon pohjautuvaan käytännön työkalujen ja mallien rakentamiseen erityisesti pk-yrityksille.
Omistajanvaihdosten osalta ryhmän tavoitteena on tutkimuksen keinoin edesauttaa maailman parhaan omistajanvaihdosten ekosysteemin rakentumista Suomeen. Tutkimusta on kohdistettu ja työkaluja rakennettu omistajanvaihdosekosysteemin kaikille toimijoille eli myyjille, ostajille, rahoittajille, ja asiantuntijoille. Kasvuyrittäjyyden ja omistajanvaihdosten lisäksi tutkimusryhmällä on vahvaa näyttöä opiskelijoiden yrittäjyysaikomusten, sivutoimiyrittäjyyden sekä yritysten liiketoimintastrategioiden saralla.
TKI-ryhmään kuuluu noin 15 henkilöä, joista kahdeksan on väitellyttä post doc-tutkijaa. Ryhmä toimii tiiviissä yhteistyössä alueellisten ja kansallisten elinkeinotoimijoiden ja yrittäjyysjärjestöjen sekä yksityisten asiantuntijayritysten kanssa. Kymmenien alueellisten ja valtakunnallisten hankkeiden lisäksi SeAMK on myös koordinoinut omistajanvaihdosten kansainvälistä tutkimus- ja kehittämishanketta.
TKI-ryhmä julkaisee vuosittain 60-80 artikkelia ja muuta tutkimusraporttia. Ryhmän jäsenet ovat saaneet myös kansallista ja kansainvälistä tunnustusta. Kahdelle on myönnetty valtakunnallinen omistajanvaihdosasiantuntijan palkinto vuosina 2013 ja 2015, ryhmän jäsen on ollut EU-komission omistajanvaihdoksia käsittelevässä asiantuntijaryhmässä Suomen edustajana ja TKI-ryhmän paperit ovat voittaneet useita parhaan paperin palkintoja tieteellisissä konferensseissa. Vahvan soveltavan tutkimustyön ohella ryhmän toimintatapaan kuuluu aktiivinen osallistuminen ja vaikuttaminen koko innovaatioketjun toimintaan rakentamalla työkaluja kasvuyritysten ja omistajanvaihdosyritysten avuksi, kouluttamalla alueen yrittäjiä, asiantuntijoita ja omia opiskelijoita uusimpaan tutkimustietoon pohjautuen sekä osallistumalla alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen yrittäjyyden asiantuntijatyöhön.
Hankkeiden pääasialliset rahoittajat
TKI-ryhmän jäsenet
Sanna Joensuu-Salo, FT, tutkimus- tai ohjelmavastaava, kasvuyrittäjyys, markkinaorientaatio, yrittäjyysaikomukset
Pauliina Talvitie, DI, tutkimus- ja kehittämispäällikkö
Kirsti Sorama, KTT, kasvuyrittäjyys, omistajanvaihdokset, ennakointi
Elina Varamäki, KTT, kasvuyrittäjyys, omistajanvaihdokset, yrittäjyysaikomukset
Anmari Viljamaa, KTT, kasvuyrittäjyys, omistajanvaihdokset, sivutoimiyrittäjyys
Anne-Maria Aho, KTT, osaamisen kehittäminen, palvelujen tuotteistaminen, strateginen johtaminen
Salla Kettunen, YTM, omistajanvaihdokset, kasvuyrittäjyys, naisyrittäjyys
Erkki Kytönen, KTT, yritysrahoitus, sijoittaminen, yritysverotus
Henri Teittinen, KTT, laskentatoimi, ohjausjärjestelmät, tietojärjestelmät
Jenny Janhunen, YTM, matkailututkimus, tuotekehitys, sidosryhmäyhteistyö
Sanna Jyllilä, restonomi (AMK), matkailuyrittäjyys, Green Care
Hannu Tuuri, KTM, tilastotiede, markkinatutkimus
Marja Katajavirta, tradenomi (AMK), tilastotiede, markkinatutkimus
Petra Sippola, KTM, kaupallistaminen, yrittäjyys
Elina Järvinen, restomi (AMK), matkailuyrittäjyys
Laatu
SeAMKin laatupolitiikan tavoitteet määrittelee ammattikorkeakoulun hallitus. Laatupolitiikan tavoitteita ovat:
- Korkeatasoinen opetus ja TKI-toiminta
- Hyvin työllistyvät ammattitaitoiset työelämän osaajat
- Hyvinvoiva ja ammattitaitoinen henkilökunta
- Tyytyväiset asiakkaat ja sidosryhmien edustajat
- Opetuksen ja TKI-toiminnan integraatio
- Taloudellinen tehokkuus ja hyvin toimivat tukipalvelut
Laatujärjestelmä
SeAMKin laatujärjestelmän tehtävänä on tukea laatupolitiikan tavoitteiden saavuttamista selventämällä ja kehittämällä ammattikorkeakoulun yleisiä toimintatapoja, prosesseja ja tulosseurantaa. Laatujärjestelmä perustuu European Foundation for Quality Management – säätiön malliin (EFQM), joka otettiin käyttöön vuonna 2006.
Korkeakoulujen arviointineuvosto (KKA) on auditoinut Seinäjoen ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän hyväksytysti vuonna 2009. Auditointi toteutettiin kansainvälisenä ja SeAMK läpäisi kansainvälisen auditoinnin yhtenä ensimmäisistä korkeakouluista Suomessa. Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) organisoima auditointi toimitettiin marraskuussa 2015. Prosessin tuloksena Karvi myönsi SeAMKille laatuleiman, joka on voimassa vuoden 2022 huhtikuuhun asti.
Laatukäsikirja
SeAMKin laatukäsikirjassa esitellään laatupolitiikan tavoitteet ja EFQM-laatukehyksen perusteet. Lisäksi laatukäsikirja sisältää 24 toimintamallikuvausta, 24 prosessikarttaa ja 25 tulosmittaria. Laatukäsikirja kertoo henkilökunnalle ja opiskelijoille ammattikorkeakoulun keskeisistä toimintatavoista ja tuloksista opetuksen, TKI-toiminnan ja tukipalveluiden alueella helposti ymmärrettävässä muodossa. Laatukäsikirjan ohella laadunhallintaa koskeva avaininformaatio on henkilöstön ja opiskelijoiden saatavilla ammattikorkeakoulun intranet-sivuilla.
Lisätietoja SeAMKin laadusta
(Verkkosivulla on ei-saavutettavia tiedostoja (esim. Word, PowerPoint, PDF). Pyrimme saattamaan tiedostot saavutettaviksi mahdollisimman pian.)