Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka | SeAMK

Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Jokainen syö, mutta miten ruoka päätyy lautaselle?

Elintarviketeollisuus on monipuolinen, kehittyvä ja kansainvälinen ala, jossa bio- ja elintarviketekniikan insinöörin työtehtävät ovat monipuolisia ja työntekijöiltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa.

SeAMKissa elintarvikeinsinöörin opinnoissa pääset seuraamaan koko ruoan kiertokulun alusta loppuun. Tutustut ruoan raaka-aineisiin ja kehität tuotteita, esimerkiksi härkiksen ja mifun seuraajia, sipsejä, jäätelöitä, oluita, kakkuja, makkaroita ja muita valmisruokia.

SeAMK on Suomen paras ammattikorkeakoulu

Vuoden 2020 valtakunnallisen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) mukaan SeAMK on Suomen paras ammattikorkeakoulu. SeAMKissa on Suomen paras opiskelutyytyväisyys, parhaat opiskelun tukipalvelut, parhaimmat oppimisympäristöt ja parhaat palaute- ja arviointikäytännöt. Valtakunnallisessa kyselyssä opiskelijat arvioivat ja antavat palautetta toteutuneesta koulutuksesta.

Paras bio- ja elintarviketekniikan koulutus

SeAMKin bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutus sai valtakunnallisen AVOP-kyselyn vertailussa parhaat pisteet. (Lähde: vipunen.fi)

  • Syksyn 2021 yhteishaku
  • Kevään 2022 toinen yhteishaku
  • Tutkinto: Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

  • Laajuus: 240 op, 4 vuotta

  • Aloituspaikat:

    • Monimuotototeutus: 20

  • Hakuaika: 01.09-15.09.2021

  • Valintakoe 01.11.2021 - 04.11.2021 (Hakija osallistuu vain yhtenä päivänä.)

  • Lue hakufaktat

  • Tutkinto: Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

  • Laajuus: 240 op, 4 vuotta

  • Aloituspaikat:

    • Päivätoteutus: 25

Kevään 2022 toisen yhteishaun valintaperusteet julkaistaan Opintopolussa lokakuun loppuun mennessä.

Elintarvikeinsinöörin opinnot

Bio- ja elintarviketekniikan insinööri-opinnoissasi pääset seuraamaan koko ruuan kiertokulun alusta loppuun. Tutustut ruuan raaka-aineisiin kulkien läpi kehityspolun päätyen aina lopulliseen tuotteeseen.

Opintojesi alussa paneudut niin elintarviketeknologian kuin liha- ja valmisruokateknologian elintarviketuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Suuntautumisvalinta näiden osalta tehdään toisena opiskeluvuotena.

Monialainen ja kansainvälinen SeAMK tarjoaa myös bio-ja elintarviketekniikan insinööreiksi opiskeleville mahdollisuuden laajentaa osaamistaan oppilaitoksen sisältä aina kansainväliselle bio- ja elintarvikealalle asti. Osa opinnoistasi järjestetään yhdessä agrologi- ja restonomikoulutusten kanssa, mutta voit valita myös muita SeAMKin opintoja. Uusia kokemuksia halutessasi voit lähteä ulkomaanvaihtoon tai suorittaa työharjoittelun ulkomailla.

Opiskelumenetelmät elintarvikeinsinööriksi

Monialaisuus korostuu bio-ja elintarviketekniikan insinöörien opinnoissa heti alkumetreiltä lähtien. Opintojesi alussa voit laboratoriotyöskentelyn kautta perehtyä esimerkiksi kemian, mikrobiologian ja biotekniikan soveltamiseen. Unohtaa ei sovi myöskään työelämän edellyttämiä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja.

Laboratorio-, koetehdas- ja tuotantolaitostasoiset oppimisympäristömme on varustettu vastaamaan mahdollisimman hyvin opintojen tarpeita. SeAMKissa pääset työskentelemään esimerkiksi biotekniikan ja mikrobiologian sekä elintarvike- ja kemian laboratorioissa. Näiden lisäksi laadukkaat Foodwest Oy:n koetehdas ja SEDU Törnäväntien tuotantolaitostason tilat odottavat sinua ja muita tulevia bio-ja elintarviketeknologian asiantuntijoita.

Opiskelu elintarvikeinsinööriksi työn ohessa

Monimuoto-opiskelussa itsenäinen ja verkon välityksellä tapahtuva opiskelu vuorottelee noin kerran kuukaudessa toteutettavien lähijaksojen (to-la) kanssa. Opiskelu onnistuu myös työn ohessa, jolloin työn ja opintojen yhdistäminen mahdollistuu erilaisten oppimistehtävien kautta. Oppimistehtävät voivat liittyä myös SeAMKin kumppaniyritysten kehittämishankkeisiin.

Tammikuussa 2022 aloittavan ryhmän opinnot alkavat ensimmäisellä kontaktijaksolla viikolla 3 ma-ke 17.-19.1.2022. Kevätlukukauden muut lähijaksot ovat torstaista lauantaihin viikoilla 7, 10, 13, 16 ja 19.

Elintarvikeinsinööri työelämässä

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörit ovat kysyttyjä asiantuntijoita elintarviketeollisuudessa ympäri Suomen ja erityisesti Seinäjoen seudulla. Elintarviketeollisuus kasvaa teknologian kehittymisen, tuotteiden jalostuksen ja uusien innovaatioiden myötä luoden uusia työpaikkoja perinteisten työtehtävien rinnalle.

Valmistumisen jälkeen työpaikkasi voi löytyä esimerkiksi suuresta maito- ja meijeriteollisuuden tai lihanjalostus- ja valmisruokateollisuuden yrityksestä tai suunnittelutehtävistä insinööritoimistosta. Vaihtoehtoisesti voit toimia esimerkiksi yrittäjänä panimo-, alkoholi- ja juomateollisuudessa.

Haku elintarvikeinsinöörin koulutukseen

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörin tutkinto-ohjelmaan haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa Opintopolku-palvelussa.

Tule parhaaseen korkeakouluun opiskelijalle – tule SeAMKiin!

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto

Tutustu valinta-perusteisiin

Hae tutkintoon Opintopolussa

Osallistu valintakokeisiin

Ota paikka vastaan SeAMKissa