Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Jokainen syö, mutta miten ruoka päätyy lautaselle?
Elintarviketeollisuus on monipuolinen, kehittyvä ja kansainvälinen ala, jossa bio- ja elintarviketekniikan insinöörin työtehtävät ovat monipuolisia ja työntekijöiltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa.
SeAMKissa elintarvikeinsinöörin opinnoissa pääset seuraamaan koko ruoan kiertokulun alusta loppuun. Tutustut ruoan raaka-aineisiin ja kehität tuotteita, esimerkiksi härkiksen ja mifun seuraajia, sipsejä, jäätelöitä, oluita, kakkuja, makkaroita ja muita valmisruokia.
SeAMK on Suomen paras ammattikorkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) on kolmatta kertaa Suomen paras ammattikorkeakoulu valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) vuoden 2022 tuloksissa. AMK-tutkintoon valmistuneiden mielestä SeAMKissa on Suomen paras opiskelutyytyväisyys, parhaat opintojen sisällöt ja oppimisympäristöt sekä parhaimmat opiskelun tukipalvelut ja työelämäyhteydet. Kansainvälisyyden, työelämäneuvonnan, harjoittelun ja opinnäytetyön osa-alueilla SeAMK ylsi toiselle sijalle. Tässä valtakunnallisessa kyselyssä opiskelijat arvioivat ja antavat palautetta toteutuneesta koulutuksesta. (Lähde: vipunen.fi)
Paras bio- ja elintarviketekniikan koulutus
SeAMKin bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutus sai valtakunnallisen AVOP-kyselyn vertailussa parhaat pisteet. (Lähde: vipunen.fi)
- Kevään toinen yhteishaku
- Toisen asteen väylähaku
-
Tutkinto: Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
-
Laajuus: 240 op, 4 vuotta
-
Aloituspaikat:
-
Päivätoteutus: 25
-
-
Hakuaika: 15.03.– 30.03.2023
-
Tutkinto: Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
-
Laajuus: 240 op, 4 vuotta
-
Aloituspaikat:
-
Hakuaika: 20.03.– 31.03.2023
Elintarvikeinsinöörin opinnot
Bio- ja elintarviketekniikan insinööri-opinnoissasi pääset seuraamaan koko ruuan kiertokulun alusta loppuun. Tutustut ruuan raaka-aineisiin kulkien läpi kehityspolun päätyen aina lopulliseen tuotteeseen.
Opintojesi alussa paneudut niin elintarviketeknologian kuin liha- ja valmisruokateknologian elintarviketuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Suuntautumisvalinta näiden osalta tehdään toisena opiskeluvuotena.
Monialainen ja kansainvälinen SeAMK tarjoaa myös bio-ja elintarviketekniikan insinööreiksi opiskeleville mahdollisuuden laajentaa osaamistaan oppilaitoksen sisältä aina kansainväliselle bio- ja elintarvikealalle asti. Osa opinnoistasi järjestetään yhdessä agrologi- ja restonomikoulutusten kanssa, mutta voit valita myös muita SeAMKin opintoja. Uusia kokemuksia halutessasi voit lähteä ulkomaanvaihtoon tai suorittaa työharjoittelun ulkomailla.
Opiskelumenetelmät elintarvikeinsinööriksi
Monialaisuus korostuu bio-ja elintarviketekniikan insinöörien opinnoissa heti alkumetreiltä lähtien. Opintojesi alussa voit laboratoriotyöskentelyn kautta perehtyä esimerkiksi kemian, mikrobiologian ja biotekniikan soveltamiseen. Unohtaa ei sovi myöskään työelämän edellyttämiä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja.
Laboratorio-, koetehdas- ja tuotantolaitostasoiset oppimisympäristömme on varustettu vastaamaan mahdollisimman hyvin opintojen tarpeita. SeAMKissa pääset työskentelemään esimerkiksi biotekniikan ja mikrobiologian sekä elintarvike- ja kemian laboratorioissa. Näiden lisäksi laadukkaat Foodwest Oy:n koetehdas ja SEDU Törnäväntien tuotantolaitostason tilat odottavat sinua ja muita tulevia bio-ja elintarviketeknologian asiantuntijoita.
Opiskelu elintarvikeinsinööriksi työn ohessa
Monimuoto-opiskelussa itsenäinen ja verkon välityksellä tapahtuva opiskelu vuorottelee noin kerran kuukaudessa toteutettavien lähijaksojen (to-la) kanssa. Opiskelu onnistuu myös työn ohessa, jolloin työn ja opintojen yhdistäminen mahdollistuu erilaisten oppimistehtävien kautta. Oppimistehtävät voivat liittyä myös SeAMKin kumppaniyritysten kehittämishankkeisiin.
Elintarvikeinsinööri työelämässä
Bio- ja elintarviketekniikan insinöörit ovat kysyttyjä asiantuntijoita elintarviketeollisuudessa ympäri Suomen ja erityisesti Seinäjoen seudulla. Elintarviketeollisuus kasvaa teknologian kehittymisen, tuotteiden jalostuksen ja uusien innovaatioiden myötä luoden uusia työpaikkoja perinteisten työtehtävien rinnalle.
Valmistumisen jälkeen työpaikkasi voi löytyä esimerkiksi suuresta maito- ja meijeriteollisuuden tai lihanjalostus- ja valmisruokateollisuuden yrityksestä tai suunnittelutehtävistä insinööritoimistosta. Vaihtoehtoisesti voit toimia esimerkiksi yrittäjänä panimo-, alkoholi- ja juomateollisuudessa.
Haku elintarvikeinsinöörin koulutukseen
Bio- ja elintarviketekniikan insinöörin tutkinto-ohjelmaan haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa Opintopolku-palvelussa.
Tule parhaaseen korkeakouluun opiskelijalle – tule SeAMKiin!