Insinööri (AMK),
Bio- ja elintarviketekniikka

Jokainen syö, mutta miten ruoka päätyy lautaselle?

Elintarviketeollisuus on monipuolinen, kehittyvä ja kansainvälinen ala, jossa bio- ja elintarviketekniikan insinöörin työtehtävät ovat monipuolisia ja työntekijöiltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa.

SeAMKissa elintarvikeinsinöörin opinnoissa pääset seuraamaan koko ruoan kiertokulun alusta loppuun. Tutustut ruoan raaka-aineisiin ja kehität tuotteita, esimerkiksi härkiksen ja mifun seuraajia, sipsejä, jäätelöitä, oluita, kakkuja, makkaroita ja muita valmisruokia.

  • Kevään 2018 yhteishaku
  • Tutkinto: Insinööri (AMK)

  • Laajuus: 240 op, 4 vuotta

  • Aloituspaikat:

    • Päivätoteutus: 30

Elintarvikeinsinöörin opinnot

Bio- ja elintarviketekniikan insinööri-opinnoissasi pääset seuraamaan koko ruuan kiertokulun alusta loppuun. Tutustut ruuan raaka-aineisiin kulkien läpi kehityspolun päätyen aina lopulliseen tuotteeseen.

Opintojesi alussa paneudut, niin elintarviketeknologian kuin liha- ja valmisruokateknologian elintarviketuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Suuntautumisvalinta näiden osalta tehdään toisena opiskeluvuotena.

Monialainen ja kansainvälinen SeAMK tarjoaa myös Bio-ja elintarviketekniikan insinööreiksi opiskeleville mahdollisuuden laajentaa osaamistaan oppilaitoksen sisältä aina kansainväliselle bio- ja elintarvikealalle asti. Osa opinnoistasi järjestetään yhdessä agrologi- ja restonomikoulutusten kanssa, mutta voit valita myös muita SeAMKin opintoja. Uusia kokemuksia halutessasi voit lähteä ulkomaanvaihtoon tai suorittaa työharjoittelun ulkomailla.

Opiskelumenetelmät elintarvikeinsinööriksi

Monialaisuus korostuu Bio-ja elintarviketekniikan insinöörien opinnoissa heti alkumetreiltä lähtien. Opintojesi alussa voit laboratoriotyöskentelyn kautta perehtyä esimerkiksi kemian, mikrobiologian ja biotekniikan soveltamiseen. Unohtaa ei sovi myöskään työelämän edellyttämiä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja.

Laboratorio-, koetehdas- ja tuotantolaitostasoiset oppimisympäristöistämme ovat varustettu vastaamaan mahdollisimman hyvin opintojen tarpeita. SeAMKissa pääset työskentelemään esimerkiksi biotekniikan ja mikrobiologian sekä elintarvike- ja kemian laboratorioissa. Näiden lisäksi laadukkaat Foodwest Oy:n koetehdas ja SEDU Törnäväntien tuotantolaitostason tilat odottavat sinua ja muita tulevia Bio-ja elintarviketeknologian asiantuntijoita.

Elintarvikeinsinööri työelämässä

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörit ovat kysyttyjä asiantuntijoita elintarviketeollisuudessa ympäri Suomen ja erityisesti Seinäjoen seudulla. Elintarviketeollisuus kasvaa teknologian kehittymisen, tuotteiden jalostuksen ja uusien innovaatioiden myötä, luoden uusia työpaikkoja perinteisten työtehtävien rinnalle.

Valmistumisen jälkeen työpaikaksesi voi löytyä esimerkiksi suuresta maito- ja meijeriteollisuuden tai lihanjalostus- ja valmisruokateollisuuden yrityksestä, suunnittelutehtävistä insinööritoimistosta tai vaihtoehtoisesti voit toimia esimerkiksi yrittäjänä panimo-, alkoholi- ja juomateollisuudessa.

Haku elintarvikeinsinöörin koulutukseen

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörin tutkinto-ohjelmaan haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto 1

Tutustu valinta-perusteisiin 2

Hae tutkintoon Opintopolussa 3

Osallistu valintakokeisiin 4

Ota paikka vastaan SeAMKissa 5

Opintopolku.fi