Insinööri (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen

SeAMKin Insinööri (ylempi AMK) Ruokaketjun kehittäminen -koulutus tukee monipuolisesti johtamis- ja kehittämistehtävissä tarvittavaa osaamista. Lisäät osaamistasi elintarvikeyritysten muuttuvasta toimintaympäristöstä, tuotantoprosesseista ja johtamisesta. Vahvistat asiantuntemustasi ruokaketjun toimijana: alan asiantuntija- ja johtotehtävissä, yrityksen vastuutehtävissä ja itsenäisenä yrittäjänä. Ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta saat pätevyyden virkaan, joka edellyttää ylempää korkeakoulututkintoa.

Tutkintonimike: Insinööri (ylempi AMK)
Tutkinnon laajuus: 60 op, 1,5 vuotta

SeAMK on paras korkeakoulu opiskelijalle

Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SeAMK) menestys opiskelijoiden arvostamana korkeakouluna jatkuu valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) vuoden 2023 tuloksissa, joissa SeAMK sijoittui toiselle sijalle. Tämä täydentää viimeisten viiden vuoden hienon sarjan, jossa SeAMKilla on ollut kolme perättäistä ykköstilaa sekä yksi sijoitus kolmantena. Sekä AMK- että YAMK-tutkintoihin valmistuneiden mielestä SeAMKissa on Suomen parhaat oppimisympäristöt ja työelämäyhteydet. Opetuksessa, opiskelussa, opiskelutyytyväisyydessä, opiskelun tukipalveluissa sekä palautteessa ja arvioinnissa SeAMK sijoittui hienosti toiselle sijalle. Sijoitus kärkikolmikossa tuli lisäksi työelämäneuvonnassa ja opinnäytetyössä. Tässä valtakunnallisessa kyselyssä opiskelijat arvioivat ja antavat palautetta toteutuneesta koulutuksesta. (Lähde: vipunen.fi)

Paras bio- ja elintarviketekniikan ylempi AMK-koulutus

SeAMKin bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutus (ylempi AMK) sai valtakunnallisen AVOP-kyselyn vertailussa parhaat pisteet. (Lähde: vipunen.fi)

  • Kevään toinen yhteishaku
  • Tutkinto: Insinööri (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen

  • Laajuus: 60 op, 1,5 vuotta

  • Aloituspaikat:

    • Monimuotototeutus: 8

Kevään 2024 toisessa yhteishaussa Insinööri (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen -koulutus on haettavana verkkopainotteisena monimuotototeutuksena.

Ruokaketjun kehittämisen opinnot

Insinööri (ylempi AMK) -opinnoissa paneudutaan ruokatuotannon prosessien kehittämiseen. Opinnoissa perehdyt tutkimus- ja kehittämismenetelmiin, ruoka-alan toimintaympäristön muutostekijöihin ja riskeihin sekä johtamisen eri osa-alueisiin. Syksystä 2024 alkaen on mahdollista valita myös lihateknologian opintoja. Osa opinnoista suoritetaan monialaisissa ryhmissä, joissa on sekä agrologi-, insinööri- että restonomitaustaisia opiskelijoita.

Tutkinto-ohjelman laajuus on 60 opintopistettä. Opinnäytetyön laajuus tästä on 30 op. Opinnäytetyö liittyy työelämän kehittämiseen ja voit kohdentaa sen haluamallesi alueelle. Opinnäytetyön rooli on ylemmässä AMK-tutkinnossa keskeinen ja sen tekeminen tai sitä tukevat opinnot aloitetaan heti opintojen alkuvaiheessa. Valinnaisissa opinnoissa voit syventää osaamistasi tarjolla olevista aiheista.

Opinnoissa perehdytään muun muassa seuraaviin aiheisiin:

  • tutkimus- ja kehittämismenetelmiin
  • ruokaketjun toimintaympäristön muutostekijöihin ja riskeihin
  • ruokatuotantoprosessin kehittämiseen
  • ravitsemukseen
  • lihateknologian erityiskysymyksiin
  • esihenkilötyöhön

Ylempi AMK-tutkinto työn ohessa

Koulutus on mahdollista SeAMKissa suorittaa työn ohessa. Kevään 2024 toisessa yhteishaussa haettavana olevassa koulutuksessa opinnot toteutetaan verkkopainotteisena monimuoto-opiskeluna, jossa aikaan sidottua opetusta on pääsääntöisesti kerran kuussa loppuviikosta (torstai, perjantai, lauantai), 1–2 päivää kerralla. Osa aikaan sidotusta opetuksesta toteutetaan SeAMKin kampuksella Seinäjoella, osa hybridiopetuksena ja osa etäopetuksena. Lähiopetuspäivien välillä on erilaisia opiskeluun liittyviä tehtäviä.

Hakeminen Ruokaketjun kehittämisen koulutukseen

Ruokaketjun kehittämisen koulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolku-palvelussa.

KARVI Excellence.Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi on myöntänyt Seinäjoen ammattikorkeakoululle Excellence-laatuleiman poikkeuksellisen korkealaatuisesta kehittämistyöstä.