Insinööri (AMK),
Automaatiotekniikka

Automaatiotekniikan insinööri on näkyvä vaikuttaja teollisuudessa, liikenteessä, autoissa ja rakentamisessa. Automaatiotekniikan insinöörikoulutuksessamme voit suuntautua mieltymyksesi mukaan joko koneautomaatioon tai sähköautomaatioon.

Palkitut Suomen kärkipään laboratoriomme mahdollistavat käytännönläheisen oppimisen ja teoreettisen tiedon yhdistämisen käytännön työelämän taidoiksi. Maailma on sinulle avoin, sillä tarjoamme loistavan väylän kansainvälistyä insinööriopinnoissa. Kansainvälisen kokemuksen lisäksi saat samalla kaksi tutkintoa yhdellä kertaa!

  • Kevään 2018 yhteishaku
  • Tutkinto: Insinööri (AMK)

  • Laajuus: 240 op, 4 vuotta

  • Aloituspaikat:

    • Päivätoteutus: 50

Automaatiotekniikan insinöörin opinnot

Koneautomaatiossa opit automaattisen koneen tai tuotantolinjan suunnittelun, ohjelmoinnin, simuloinnin ja valmistuksen periaatteet. Sähköautomaatiossa keskityt sähkö- ja automaatiosuunnitteluun, ohjelmointiin ja simulointiin.

SeAMKista valmistuva automaatioinsinööri saa työssään aikaan pysyvää vaikutusta, joka tehostaa ja kehittää toimintaa työelämässä. Haluamme tarjota opiskelijoillemme mahdollisuuden omaksua itselleen kilpailuvaltti teollisuuden tuotantoprosessien tehokkuudesta ja joustavuudesta.

Teollisen internetin ohjelmistoa.

Automaatiotekniikan opiskelumenetelmät

Koulutuksemme on käytännönläheistä ja teet tiiviissä yhteistyössä tosielämän projekteja yhdessä teknologiateollisuuden kanssa. Käytössäsi ovat palkintoja kerännyt SeAMK Digital Factory sekä Suomen ainoa 5-seinäinen virtuaaliluola CAVE. Laadukkaissa oppimisympäristöissä pääset yhdistämään automaatiotekniikan, tietotekniikan ja konetekniikan insinöörikoulutuksen osaamistasi soveltavaan tutkimukseen ja yrityspalveluihin.

Virtuaaliluolassa SP-stadionin 3D-mallinnus.

Kansainvälinen automaatioinsinööri

Eteläinen Saksa ja Baijerin osavaltiossa sijaitseva Aschaffenburg tarjoavat kolmannelle opintovuodelle vaihtoehtoisen ympäristön Seinäjoen lakeuksille. Kolmantena opiskeluvuotenasi voit valita, jatkatko normaalisti opintojasi SeAMKissa vai pyritkö yhdeksi lukuvuodeksi Hochschule Aschaffenburgiin. Englanniksi tapahtuva opetus on mahdollisuus hankkia sekä suomalainen että saksalainen insinööritutkinto. Suoritat näin kaksi tutkintoa samoilla opinnoilla ja saat suuren kilpailuvaltin työmarkkinoille!

Automaatiotekniikan insinööriksi työn ohessa

SeAMK tarjoaa myös työelämässä oleville ja osaamistaan kehittäville mahdollisuuden opiskella automaatiotekniikan insinööriksi. Tässä monimuotona tapahtuvassa opetuksessa lähiopetus järjestetään pääsääntöisesti torstai-iltana ja perjantaina sekä joka toinen lauantai. Päiväopetuksen tavoin myös monimuoto-opiskelijoilla on käytössään huippuluokan laboratoriot. Opetuksessa voidaan käyttää myös verkko-opetusta yhtenä opiskelumenetelmänä.

Monimuoto-opintoihin pyrkiessäsi emme jätä huomioitta edeltäviä opintojasi, vaan huomioimme aiemmat ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintosi. SeAMKissa hyväksymme myös toisessa ammattikorkeakoulussa suoritetun aikuisten tekniikan ja liikenteen alan koulutuksen valintakoetuloksen, mikäli koulutus kuuluu samaan valintakoeryhmään.

Automaatiotekniikan insinööri työelämässä

Seinäjoen automaatiotekniikan insinöörin opinnot valmentavat opiskelijamme siirtymään asiantuntijaksi työelämän palvelukseen. Jatkuvasti muovautuva työelämä digitalisoitumisineen tarjoaa mahdollisuuksia näyttää osaamistaan koneiden, tuotantolinjojen ja ohjausjärjestelmien ohjelmoinnin, myynnin ja oston parissa. Opintokokonaisuutemme on myös lähettänyt maailmalle ja yrittäjyyteen monipuolisen asiantuntijajoukon.

Hakeminen automaatioinsinöörin koulutukseen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto 1

Tutustu valinta-perusteisiin 2

Hae tutkintoon Opintopolussa 3

Osallistu valintakokeisiin 4

Ota paikka vastaan SeAMKissa 5

Opintopolku.fi