Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka

Automaatiotekniikan insinööri on keskeinen osaaja yhteiskunnan eri alojen kuten muun muassa teollisuuden ja liikenteen kehityksessä. Koulutuksessamme voit suuntautua mieltymyksesi mukaan joko koneautomaatioon tai sähköautomaatioon.

Palkitut Suomen kärkipään laboratoriomme mahdollistavat käytännönläheisen oppimisen ja teoreettisen tiedon yhdistämisen käytännön työelämän taidoiksi. Maailma on sinulle avoin, sillä tarjoamme loistavan väylän kansainvälistyä insinööriopinnoissa. Automaatiotekniikan opinnoissa sinulla on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto, jolloin saat kansainvälisen kokemuksen lisäksi samalla kaksi tutkintoa yhdellä kertaa!

SeAMK on paras korkeakoulu opiskelijalle

Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SeAMK) menestys opiskelijoiden arvostamana korkeakouluna jatkuu valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) vuoden 2023 tuloksissa, joissa SeAMK sijoittui toiselle sijalle. Tämä täydentää viimeisten viiden vuoden hienon sarjan, jossa SeAMKilla on ollut kolme perättäistä ykköstilaa sekä yksi sijoitus kolmantena. Sekä AMK- että YAMK-tutkintoihin valmistuneiden mielestä SeAMKissa on Suomen parhaat oppimisympäristöt ja työelämäyhteydet. Opetuksessa, opiskelussa, opiskelutyytyväisyydessä, opiskelun tukipalveluissa sekä palautteessa ja arvioinnissa SeAMK sijoittui hienosti toiselle sijalle. Sijoitus kärkikolmikossa tuli lisäksi työelämäneuvonnassa ja opinnäytetyössä. Tässä valtakunnallisessa kyselyssä opiskelijat arvioivat ja antavat palautetta toteutuneesta koulutuksesta. (Lähde: vipunen.fi)

Paras automaatiotekniikan insinöörikoulutus

SeAMKin automaatiotekniikan insinöörikoulutus sai valtakunnallisen AVOP-kyselyn vertailussa parhaat pisteet. (Lähde: vipunen.fi)

 • Kevään toinen yhteishaku
 • Tutkinto: Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka

 • Laajuus: 240 op, 4 vuotta

 • Aloituspaikat:

  • Päivätoteutus: 50

  • Monimuotototeutus: 25

 • Hakuaika: 13.03.– 27.03.2024

 • Valintakoe 27.05.2024 - 29.05.2024 (Hakija osallistuu vain yhtenä päivänä.)

 • Lue hakufaktat

Automaatiotekniikan insinöörin opinnot

Koneautomaatiossa opit automaattisen koneen tai tuotantolinjan suunnittelun, ohjelmoinnin, simuloinnin ja valmistuksen periaatteet. Sähköautomaatiossa keskityt sähkö- ja automaatiosuunnitteluun, ohjelmointiin ja simulointiin.

SeAMKista valmistuva automaatioinsinööri saa työssään aikaan pysyvää vaikutusta, joka tehostaa ja kehittää toimintaa työelämässä. Tarjoamme opiskelijoillemme kilpailuvaltin teollisuuden tuotantoprosessien tehokkuuteen ja joustavuuteen liittyvästä osaamisesta.

Opiskelija työskentelee digitaalisen tehtaan parissa laboratoriossa.

Automaatiotekniikan opiskelumenetelmät

Koulutuksemme on käytännönläheistä ja teet tiiviissä yhteistyössä tosielämän projekteja yhdessä teknologiateollisuuden kanssa. Palkitun teollisen internetin laboratorio SeAMK Digital Factoryn ja käytössä olevan virtuaalitekniikan avulla olemme teollisuuden trendien etulinjassa. Laadukkaissa oppimisympäristöissä pääset yhdistämään automaatiotekniikan, tietotekniikan ja konetekniikan insinöörikoulutuksen osaamistasi soveltavaan tutkimukseen ja yrityspalveluihin.

Kansainvälinen automaatioinsinööri

Eteläinen Saksa ja Baijerin osavaltiossa sijaitseva Aschaffenburg tarjoavat kolmannelle opintovuodelle vaihtoehtoisen ympäristön Seinäjoen lakeuksille. Kolmantena opiskeluvuotenasi voit valita, jatkatko normaalisti opintojasi SeAMKissa vai pyritkö yhdeksi lukuvuodeksi Hochschule Aschaffenburgiin. Sinulla on mahdollisuus suorittaa Saksassa kaksoistutkinto englannin kielellä, jolloin saat valmistuttuasi sekä suomalaisen että saksalaisen insinööritutkinnon. Suoritat näin kaksi tutkintoa samoilla opinnoilla ja saat suuren kilpailuvaltin työmarkkinoille!

Automaatiotekniikan insinööriksi työn ohessa

SeAMK tarjoaa myös työelämässä oleville ja osaamistaan kehittäville mahdollisuuden opiskella automaatiotekniikan insinööriksi. Monimuotototeutuksessa opetusta järjestetään pääsääntöisesti torstaisin ja perjantaina klo 14-21 välillä sekä lauantaisin välillä 8–16. Opetus voi olla koululla tapahtuvaa lähiopetusta tai etänä tapahtuvaa opetusta sekä edellä mainitut yhdistävää hybridiopetusta. Päiväopetuksen tavoin myös monimuoto-opiskelijoilla on käytössään huippuluokan laboratoriot.

Automaatiotekniikan insinööri työelämässä

Seinäjoen automaatiotekniikan insinöörin opinnot valmentavat opiskelijamme siirtymään asiantuntijaksi työelämän palvelukseen. Jatkuvasti muovautuva työelämä digitalisoitumisineen tarjoaa mahdollisuuksia näyttää osaamistaan koneiden, tuotantolinjojen ja ohjausjärjestelmien ohjelmoinnin, myynnin ja oston parissa. Koulutuksemme on lähettänyt maailmalle ja yrittäjyyteen monipuolisen asiantuntijajoukon.

Lue artikkeli “Seinäjoki University of Applied Sciences partners with Siemens and IDEAL PLM to help add value for manufacturers while training the future workforce” »

Hakeminen automaatioinsinöörin koulutukseen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolku-palvelussa.

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto

Tutustu valinta-perusteisiin

Hae tutkintoon Opintopolussa

Osallistu valintakokeisiin

Ota paikka vastaan SeAMKissa