Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut | SeAMK

Restonomi (AMK),
Ravitsemispalvelut

Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Restonomi on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen.

Seinäjoella restonomina syvennät tietojasi omien kiinnostuksenkohteidesi mukaan. Tarjolla on muun muassa opintoja ravitsemuksesta, palveluliiketoiminnan ja ruokapalvelujen kehittämisestä. Tie restonomiksi ja työelämään on näin sinun omissa käsissäsi!

  • Kevään 2018 yhteishaku
  • Tutkinto: Restonomi (AMK)

  • Laajuus: 210 op, 3,5 vuotta

  • Aloituspaikat:

    • Päivätoteutus: 40

Restonomin opinnot

Meiltä SeAMKista valmistuttuasi tunnet ruoan läpikotaisin. Hallitset sen kokemuksellisuuteen, taloudellisuuteen, terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyvät näkökulmat. Restonomiopinnoissamme haluammekin sinun voivat ottaa haltuun koko ruokaketjun pellolta pöytään.

Perusopintojen ohella pääset jo heti ensimmäisenä vuotena työskentelemään hienossa opetusravintolassamme Prikassa käytännön tehtävissä. Prikassa pääset toisena opiskeluvuotena suunnittelemaan muiden restonomiopiskelijoiden kanssa brunsseja tai teemailtoja opiskelijoille, henkilökunnalle ja muille asiakkaille.

Vapautesi valita näkyy myös täydentävissä opinnoissa, joita voit ottaa lisukkeiksi mukaan opintoihisi. Kielten, kuten espanjan, saksan tai venäjän osaaminen, auttaa sinua kommunikoimaan asiakkaiden kanssa, mutta myös ymmärtämään eri ruokakulttuureja. Bisnesosaamisen opiskelu taas auttaa sinua esimiestehtävissä tai omaa yritystä perustaessasi.

À la carte -annoksen valmistus restonomiopiskelijoiden Prikka-ravintolassa.

Opiskelumenetelmät restonomiksi

Yhtenäinen kampus moderneilla tiloilla varustettuna odottaa sinua Seinäjoen jokirannassa. Opinnoistasi osa järjestetään mukavissa luentosaleissa, mutta myös opetuskeittiö nykyaikaisine uuneineen tulee hyvin tutuksi.

Yksi restonomikoulutuksemme ehdottomista vahvuuksista on yhtenäiset opinnot agrologikoulutuksen sekä bio- ja elintarviketekniikan koulutuksen kanssa. Yhteisopintojen kautta opit lisää eri opiskelualoista ja tutustut uusiin opiskelijakavereihin koulutuksesi ulkopuolelta.

SeAMK on kansainvälinen korkeakoulu ja lähes 10 % opiskelijoistamme onkin kansainvälisiä. Kannustamme sinua opiskelijanamme lähtemään maailmalle vaihdon tai työharjoittelun muodossa. Kansainvälistyminen antaa sinulle etua työnhakijana. Omakohtainen tietämys ja kokemus esimerkiksi Espanjan ruoka- ja viinikulttuurista ovat sellaisia asioita, mitä monella muulla ei ole työnantajalle tarjota.

Restonomi työelämässä

Seuraamme SeAMKissa mielenkiinnolla mihin oppilaidemme ura on heitä vienyt valmistumisen jälkeen. Entiset oppilaat tulevat meitä usein vastaan arjen työelämässä, niin esimies- kuin johtotason työtehtävissä. Moni restonomeistamme on myös perustanut oman yrityksen. Oppilaidemme työllistymistä on tukenut heidän monipuolinen työkokemuksensa ja yrittäjähenkisyytensä.

Tavallisimpia työllistäjiä ovat ravintoloiden, henkilöstöravintoloiden ja julkisen sektorin keittiöiden (esim. koulut ja sairaalat) esimies- ja asiantuntijatehtävät. Lisäksi yhä enenevässä määrin työllistävät erilaiset henkilöstövuokraukseen ja matkailu- ja elämysteollisuuteen liittyvät yritykset.

Hakeminen restonomikoulutukseen

SeAMKin restonomikoulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa. Haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tule parhaaseen korkeakouluun opiskelijalle – tule SeAMKiin!

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto 1

Tutustu valinta-perusteisiin 2

Hae tutkintoon Opintopolussa 3

Osallistu valintakokeisiin 4

Ota paikka vastaan SeAMKissa 5

Opintopolku.fi