Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut | SeAMK

Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut

Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Restonomi on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen.

Seinäjoella restonomiopiskelijana syvennät tietojasi omien kiinnostuksenkohteidesi mukaan. Tarjolla on muun muassa opintoja ravitsemuksesta, palveluliiketoiminnan ja ruokapalvelujen kehittämisestä. Tie restonomiksi ja työelämään on näin sinun omissa käsissäsi!

SeAMKissa parhaat oppimisympäristöt, opiskelun tukipalvelut ja opiskelutyytyväisyys

SeAMKissa on Suomen ammattikorkeakouluista parhaat oppimisympäristöt, opiskelun tukipalvelut ja opiskelutyytyväisyys, selviää ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) tuoreista tuloksista. Valtakunnallisessa kyselyssä opiskelijat arvioivat ja antavat palautetta toteutuneesta koulutuksesta.

Suomen paras restonomikoulutus

SeAMKin restonomikoulutus (ravitsemispalvelut) sai valtakunnallisen AVOP-kyselyn vertailussa parhaat pisteet. (Lähde: vipunen.fi)

 • Syksyn 2020 yhteishaku
 • Kevään 2021 toinen yhteishaku
 • Tutkinto: Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut

 • Laajuus: 210 op, 3,5 vuotta

 • Aloituspaikat:

  • Monimuotototeutus: 15

 • Hakuaika: 02.09-16.09.2020

 • Valintakoe 26.10.2020 - 29.10.2020 (Hakija osallistuu vain yhtenä päivänä.)

 • Lue hakufaktat

 • Tutkinto: Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut

 • Laajuus: 210 op, 3,5 vuotta

 • Aloituspaikat:

  • Päivätoteutus: 40

Kevään 2021 toisen yhteishaun valintaperusteet julkaistaan Opintopolku-palvelussa lokakuun loppuun mennessä.

Restonomikoulutus on haettavana myös syksyn avoimen väylän haussa 2.11. – 13.11.2020 päivä- ja monimuotototeutuksena. Lue lisää SeAMKin avoimen väylän hausta.

Restonomin opinnot

SeAMKista valmistuttuasi tunnet ruoan ja hallitset sen kokemuksellisuuteen, taloudellisuuteen, terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyvät näkökulmat. Restonomiopinnoissasi otat haltuun koko ruokaketjun pellolta pöytään.

Perusopintojen ohella työskentelet jo heti ensimmäisenä vuotena opetusravintola Prikassa käytännön tehtävissä. Prikassa suunnittelet toisena opiskeluvuotena muiden restonomiopiskelijoiden kanssa brunsseja tai teemailtoja opiskelijoille, henkilökunnalle ja muille asiakkaille.

Teet opiskeluun kuuluvat valintasi täydentämään osaamistasi ja hyödyntämään työuraasi. Kielten, kuten espanjan, saksan tai venäjän osaaminen, auttaa sinua kommunikoimaan asiakkaiden kanssa. Bisnesosaaminen taas on ensiarvoisen tärkeää esimiestehtävissä tai omaa yritystä perustaessasi.

À la carte -annoksen valmistus restonomiopiskelijoiden Prikka-ravintolassa.

Opiskelumenetelmät restonomiksi

SeAMKin yhtenäinen kampus Seinäjoen jokirannassa toimii kaikkien opiskelijoidemme opiskelupaikkana. Opinnoistasi osa järjestetään luokissa, tiimiboxeissa, luentosaleissa, mutta myös opetusravintola Prikan keittiö nykyaikaisine laitteineen tulee hyvin tutuksi.

Yksi restonomikoulutuksemme vahvuuksista on yhtenäiset opintojaksot agrologikoulutuksen sekä bio- ja elintarviketekniikan koulutuksen kanssa. Näin ymmärrys koko ruokatuotannon ketjusta muodostuu vahvuudeksi.

SeAMK on kansainvälinen korkeakoulu ja lähes 10 % opiskelijoistamme onkin kansainvälisiä. Kannustamme sinua lähtemään maailmalle kansainväliseen vaihtoon tai työharjoitteluun. Kansainvälistyminen antaa sinulle edun työnhakijana. Omakohtainen tietämys ja kokemus esimerkiksi Espanjan ruoka- ja viinikulttuurista ovat sellaisia asioita, jotka ovat vahvuuksia työtä haettaessa.

Restonomiksi työn ohessa

Syksyn 2020 yhteishaussa Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut on haettavana monimuotototeutuksena. Monimuoto-opiskelussa itsenäinen ja verkon välityksellä tapahtuva opiskelu vuorottelee noin kerran kuukaudessa toteutettavien lähijaksojen (to-la) kanssa. Opiskelu onnistuu myös työn ohessa, jolloin työn ja opintojen yhdistäminen mahdollistuu erilaisten oppimistehtävien kautta. Oppimistehtävät voivat liittyä myös SeAMKin kumppaniyritysten kehittämishankkeisiin.

Lähiopetuspäivät lukuvuonna 2020-2021 ovat torstaista lauantaihin viikoilla 37, 40, 43, 47, 50, 2, 6, 10, 14 ja 18.

Tammikuussa 2021 aloittavan ryhmän opinnot alkavat ensimmäisellä kontaktijaksolla ma-ke 11.-13.1.2021 ja jatkuvat viikoilla 6, 10, 14 ja 18 torstaista lauantaihin olevilla kontaktijaksoilla.

Restonomi työelämässä

Seuraamme SeAMKissa mielenkiinnolla mihin opiskelijamme ovat valmistumisen jälkeen sijoittuneet. Entiset opiskelijat työllistyvät monesti niin esimies- kuin johtotason työtehtäviinkin. Moni restonomeistamme on myös perustanut oman yrityksen. Heidän työllistymistään on tukenut monipuolinen opintotarjonta ja yrittäjähenkisyys.

Tavallisimpia työllistäjiä ovat ravintoloiden, henkilöstöravintoloiden ja julkisen sektorin keittiöiden (esim. koulut ja sairaalat) esimies- ja asiantuntijatehtävät. Lisäksi yhä enenevässä määrin työllistävät erilaiset henkilöstövuokraukseen ja matkailu- ja elämysteollisuuteen liittyvät yritykset.

Hakeminen restonomikoulutukseen

SeAMKin restonomikoulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa. Haku tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Tule parhaaseen korkeakouluun opiskelijalle – tule SeAMKiin!

(Verkkosivulla on ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, jotka eivät ole digipalvelulain piirissä. Nämä videot voivat olla ei-saavutettavassa muodossa eli ilman tekstitystä ja mahdollista äänivastinetta.) 

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto

Tutustu valinta-perusteisiin

Hae tutkintoon Opintopolussa

Osallistu valintakokeisiin

Ota paikka vastaan SeAMKissa