Restonomi (AMK),
Ravitsemispalvelut

Restonomi (AMK) on ravitsemis- ja matkailualan ammattilainen, joka ei kaihda tarttumista kauhan varteen. Vastavuoroisesti restonomi ei epäröi vastuunottamista johtaessaan tiimiään kohti herkullisia makunautintoja.

Seinäjoella restonomina et laita vain ruokaa, vaan syvennät tietojasi omien kiinnostuksenkohteidesi mukaan. Tarjolla on muun muassa opintoja ravitsemuksesta, palveluliiketoiminnan ja ruokapalvelujen kehittämisestä. Tie restonomiksi ja ravitsemis- ja matkailualan työelämään on näin sinun omissa käsissäsi!

  • Kevään 2018 yhteishaku
  • Tutkinto: Restonomi (AMK)

  • Laajuus: 210 op, 3,5

  • Aloituspaikat:

    • Päivätoteutus: 40

Restonomin opinnot

Meiltä SeaMKista valmistuttuasi tunnet ruoan läpikotaisin. Hallitset sen kokemuksellisuuteen, taloudellisuuteen, terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyvät näkökulmat. Restonomiopinnoissamme haluammekin sinun voivat ottaa haltuun koko ruokaketjun pellolta pöytään.

Perusopintojen ohella pääset jo heti ensimmäisenä vuotena työskentelemään hienossa opetusravintolassamme Prikassa käytännön tehtävissä. Prikassa pääset toisena opiskeluvuotena suunnittelemaan muiden restonomiopiskelijoiden kanssa brunsseja tai teemailtoja opiskelijoille, henkilökunnalle ja muille asiakkaille.

Vapautesi valita näkyy myös täydentävissä opinnoissa, joita voit ottaa lisukkeiksi mukaan opintoihisi. Kielten, kuten espanjan, saksan tai venäjän osaaminen, auttaa sinua kommunikoimaan asiakkaiden kanssa, mutta myös ymmärtämään eri ruokakulttuureja. Bisnesosaamisen opiskelu taas auttaa sinua esimiestehtävissä tai omaa yritystä perustaessasi.

À la carte -annoksen valmistus restonomiopiskelijoiden Prikka-ravintolassa.
À la carte -annosten suunnittelu ja valmistus kuuluu restonomien opintoihin.

Opiskelumenetelmät restonomiksi

Yhtenäinen kampus moderneilla tiloilla varustettuna odottaa sinua Seinäjoen jokirannassa. Opinnoistasi osa järjestetään mukavissa luentosaleissa, mutta myös opetuskeittiö nykyaikaisine uuneineen tulee hyvin tutuksi. Yksi restonomikoulutuksemme ehdottomista vahvuuksista on yhtenäiset opinnot agrologikoulutuksen sekä bio- ja elintarviketekniikan koulutuksen kanssa. Yhteisopintojen kautta opit lisää eri opiskelualoista ja tutustut uusiin opiskelijakavereihin koulutuksesi ulkopuolelta.

SeAMK on kansainvälinen korkeakoulu ja lähes 10 % opiskelijoistamme onkin kansainvälisiä. Kannustamme sinua opiskelijanamme lähtemään maailmalle vaihdon tai työharjoittelun muodossa. Kansainvälistyminen antaa sinulle etua työnhakijana. Omakohtainen tietämys ja kokemus esimerkiksi Espanjan ruoka- ja viinikulttuurista ovat sellaisia asioita, mitä monella muulla ei ole työnantajalle tarjota.

Restonomi työelämässä

Seuraamme SeAMKissa mielenkiinnolla mihin oppilaidemme ura on heitä vienyt valmistumisen jälkeen. Entiset oppilaat tulevat meitä usein vastaan arjen työelämässä, niin esimies- kuin johtotason työtehtävissäkin. Moni restonomeistamme on myös perustanut oman yrityksen. Oppilaidemme työllistymistä on tukenut heidän monipuolinen työkokemuksensa ja yrittäjähenkisyytensä.

tavallisimpia työllistäjiä ovat ravintoloiden, henkilöstöravintoloiden ja julkisen sektorin keittiöiden (esim. koulut ja sairaalat) esimies- ja asiantuntijatehtävät, mutta enenevässä määrin erilaiset henkilöstövuokraukseen ja matkailu- ja elämysteollisuuteen liittyvät yritykset.

Hakeminen koulutukseen

Restonomiopintoihin haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Tarjolla on koulutuksen päivätoteutus.