Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut | SeAMK

Restonomi (AMK),
Ravitsemispalvelut

Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Restonomi on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen.

PARAS RESTONOMIKOULUTUS, LIIKKEENJOHTO. Opiskelijoilta parhaimmat pisteet SeAMKin restonomikoulutukselle, liikkeenjohto. (Lähde: valtakunnallinen avop-kysely 2017, vipunen.fi)

Seinäjoella restonomiopiskelijana syvennät tietojasi omien kiinnostuksenkohteidesi mukaan. Tarjolla on muun muassa opintoja ravitsemuksesta, palveluliiketoiminnan ja ruokapalvelujen kehittämisestä. Tie restonomiksi ja työelämään on näin sinun omissa käsissäsi!

  • Kevään 2018 lisähaku
  • Tutkinto: Restonomi (AMK)

  • Laajuus: 210 op, 3,5 vuotta

  • Aloituspaikat:

    • Päivätoteutus: 6

  • Hakuaika: 30.07-08.08.2018

  • Valintakoe 15.08.2018

  • Opintojen aloitus: 27.08.2018

Restonomin opinnot

SeAMKista valmistuttuasi tunnet ruoan ja hallitset sen kokemuksellisuuteen, taloudellisuuteen, terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyvät näkökulmat. Restonomiopinnoissasi otat haltuun koko ruokaketjun pellolta pöytään.

Perusopintojen ohella työskentelet jo heti ensimmäisenä vuotena opetusravintola Prikassa käytännön tehtävissä. Prikassa suunnittelet toisena opiskeluvuotena muiden restonomiopiskelijoiden kanssa brunsseja tai teemailtoja opiskelijoille, henkilökunnalle ja muille asiakkaille.

Teetopiskeluun kuuluvat valintasi täydentämään osaamistasi ja hyödyntämään työuraasi. Kielten, kuten espanjan, saksan tai venäjän osaaminen, auttaa sinua kommunikoimaan asiakkaiden kanssa. Bisnesosaaminen taas on ensiarvoisen tärkeää esimiestehtävissä tai omaa yritystä perustaessasi.

À la carte -annoksen valmistus restonomiopiskelijoiden Prikka-ravintolassa.

Opiskelumenetelmät restonomiksi

SeAMKin yhtenäinen kampus Seinäjoen jokirannassa toimii kaikkien opiskelijoidemme opiskelupaikkana. Opinnoistasi osa järjestetään luokissa, tiimiboxeissa, luentosaleissa, mutta myös opetusravintola Prikan keittiö nykyaikaisine laitteineen tulee hyvin tutuksi.

Yksi restonomikoulutuksemme vahvuuksista on yhtenäiset opintojaksot agrologikoulutuksen sekä bio- ja elintarviketekniikan koulutuksen kanssa. Näin ymmärryr koko ruokatuotannon ketjusta muodostuu vahvuudeksi.

SeAMK on kansainvälinen korkeakoulu ja lähes 10 % opiskelijoistamme onkin kansainvälisiä. Kannustamme sinua lähtemään maailmalle kansainväliseen vaihtoon tai työharjoitteluun. Kansainvälistyminen antaa sinulle edun työnhakijana. Omakohtainen tietämys ja kokemus esimerkiksi Espanjan ruoka- ja viinikulttuurista ovat sellaisia asioita, jotka ovat vahvuuksia työtä haettaessa.

Restonomi työelämässä

Seuraamme SeAMKissa mielenkiinnolla mihin opiskelijamme ovat valmistumisen jälkeen sijoittuneet. Entiset opiskelijat työllistyvät monesti niin esimies- kuin johtotason työtehtäviinkin. Moni restonomeistamme on myös perustanut oman yrityksen. Heidän työllistymistään on tukenut monipuolinen opintotarjonta ja yrittäjähenkisyys.

Tavallisimpia työllistäjiä ovat ravintoloiden, henkilöstöravintoloiden ja julkisen sektorin keittiöiden (esim. koulut ja sairaalat) esimies- ja asiantuntijatehtävät. Lisäksi yhä enenevässä määrin työllistävät erilaiset henkilöstövuokraukseen ja matkailu- ja elämysteollisuuteen liittyvät yritykset.

Hakeminen restonomikoulutukseen

SeAMKin restonomikoulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa. Haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tule parhaaseen korkeakouluun opiskelijalle – tule SeAMKiin!

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto 1

Tutustu valinta-perusteisiin 2

Hae tutkintoon Opintopolussa 3

Osallistu valintakokeisiin 4

Ota paikka vastaan SeAMKissa 5

Opintopolku.fi