Fysioterapeutti (AMK)
Fysioterapeutti (AMK) on hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn edistäjä, joka toimii yksilöiden ja ryhmien hyväksi. Opit toimimaan fysioterapeuttina kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille ihmisille. Opiskelemasi teemat eivät ole vain teoreettisia, vaan pääset ratkaisemaan asioita aivan kuten ne tulevat sinulle vastaan käytännön työssäkin.
Laadukkaat opetustilat ja innostava kampus tarjoavat ympäristön, jossa sinulla on mahdollisuus kehittää osaamistasi sekä verkostoitua muiden opiskelijoiden ja työelämän kanssa.
SeAMK on paras korkeakoulu opiskelijalle
Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SeAMK) menestys opiskelijoiden arvostamana korkeakouluna jatkuu valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) vuoden 2023 tuloksissa, joissa SeAMK sijoittui toiselle sijalle. Tämä täydentää viimeisten viiden vuoden hienon sarjan, jossa SeAMKilla on ollut kolme perättäistä ykköstilaa sekä yksi sijoitus kolmantena. Sekä AMK- että YAMK-tutkintoihin valmistuneiden mielestä SeAMKissa on Suomen parhaat oppimisympäristöt ja työelämäyhteydet. Opetuksessa, opiskelussa, opiskelutyytyväisyydessä, opiskelun tukipalveluissa sekä palautteessa ja arvioinnissa SeAMK sijoittui hienosti toiselle sijalle. Sijoitus kärkikolmikossa tuli lisäksi työelämäneuvonnassa ja opinnäytetyössä. Tässä valtakunnallisessa kyselyssä opiskelijat arvioivat ja antavat palautetta toteutuneesta koulutuksesta. (Lähde: vipunen.fi)
- Kevään toinen yhteishaku
-
Tutkinto: Fysioterapeutti (AMK)
-
Laajuus: 210 op, 3,5 vuotta
-
Aloituspaikat:
-
Päivätoteutus: 30
-
-
Hakuaika: 13.03.– 27.03.2024
-
Valintakoe 27.05.2024 - 29.05.2024 (Hakija osallistuu vain yhtenä päivänä.)
Fysioterapeutin opiskelun sisältö
Fysioterapeuttikoulutuksessa huomioidaan fysioterapia-alan monimuotoiset vaatimukset. Me SeAMKissa haluamme valmentaa opiskelijamme mahdollisimman hyvin työelämän haasteisiin, niin myös fysioterapeutin opinnoissa.
Lasten ja nuorten kehitysvaiheet sekä kehityksen häiriöt kuuluvat yhtenä keskeisenä osana oppimaasi. Opit hyödyntämään fysioterapian menetelmiä pystyäksesi ennaltaehkäisemään työikäisten toimintakyvyn alenemista sekä korjaamaan toimintakyvyn ja liikkumisen häiriöitä. Kattava opetuksemme antaa sinulle myös valmiudet arvioida ikääntymisen ja sairauksien tuomia muutoksia sekä niiden vaikutuksia ihmisen elämään. Saat myös valmiudet korjata näitä muutoksia.
Fysioterapeutin opiskelumenetelmät
Meillä SeAMKissa et opettele asioita yksin luennoilla, vaan pääset tekemään asioita yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa. Opiskelusi sisältävät muun muassa pienryhmätyöskentelyä, asiantuntijaluentoja, projektitöitä, verkko-opintoja ja käytännön harjoittelua.
Oppimisen lähtökohtana ovat työelämän aidot tilanteet ja opit soveltamaan oppimaasi näissä tilanteissa. Lukukausien edetessä ongelmia ratkoessasi opit työelämässä edellytettäviä tiedonhankinta- ja käsittelytaitoja, yhteistyötaitoja, ongelmanratkaisukykyä ja luovuutta. Näin ongelmalla on myönteinen, haastava merkitys.
Ammattitaitosi kehittyy teoriaopintojen lisäksi ohjattujen kliinisten harjoittelujaksojen aikana. Harjoittelujaksot ovat 5-7 viikon mittaisia ja ne toteutuvat sosiaali- ja terveydenhuollon eri organisaatioissa sekä oppilaitoksella toteutettavina harjoitustunteina. SeAMKin kautta on myös mahdollista ammentaa kansainvälistä kokemusta suorittamalla osan harjoitteluista ulkomailla.
Fysioterapeutin työ
Fysioterapeutti työskentelee työelämässä itsenäisesti, vastaten terapiatilanteiden suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämisestä. Fysioterapeutti toimii yhteistyössä asiakkaan tai kuntoutujan ja hoidosta vastaavan lääkärin tai työryhmän kanssa.
SeAMKista valmistuneet fysioterapeutit ovat löytäneet paikkansa työelämässä eri sektoreilta ja eri kohderyhmien parista. Monet valmistuneista fysioterapeuttiopiskelijoistamme luovat uraansa myös yrittäjinä.
Hakeminen fysioterapeuttikoulutukseen
SeAMKin fysioterapeuttikoulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa. Haku tapahtuu Opintopolku-palvelussa.
(Verkkosivulla on ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, jotka eivät ole digipalvelulain piirissä. Nämä videot voivat olla ei-saavutettavassa muodossa eli ilman tekstitystä ja mahdollista äänivastinetta.)