Terveydenhoitaja (AMK)

Sykkiikö sydämesi terveydelle ja eettisyydelle? Tunnetko ihmisten auttamisen ja tukemisen olevan sinun juttusi? Jos vastasit kyllä, terveydenhoitajana toimiminen on kuin luotu sinulle.

SeAMKin terveydenhoitajan opinnoissa opit ennaltaehkäisemään, edistämään ja ylläpitämään terveyttä, sekä hoitamaan ja kuntouttamaan sairastuneita. Terveydenhoitajana saat ajatella kriittisesti, tehdä itsenäisesti päätöksiä ja ottaa vastuuta. Sinulla on mahdollisuus auttaa asiakastasi tämän oman hyvinvoinnin parhaaksi!

TUTKINTONIMIKE: Terveydenhoitaja (AMK)
TUTKINNON LAAJUUS: 240 op, 4 vuotta

Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus on haettavana SeAMKissa seuraavan kerran syksyn 2019 yhteishaussa.

  • Syksyn 2019 yhteishaku
  • Tutkinto: Terveydenhoitaja (AMK)

  • Laajuus: 240 op, 4 vuotta

  • Aloituspaikat:

    • Päivätoteutus: 20

  • Hakuaika: 04.09-18.09.2019

  • Valintakoe 29.10.2019 - 01.11.2019 (Hakija osallistuu vain yhtenä päivänä.)

Terveydenhoitajan opinnot

Terveydenhoitaja (AMK) -opinnoissa keskiössä ovat ihmislähtöinen toiminta ja työelämän sairaanhoitajalla asettamat vaatimukset. Päämääränä on, että valmistuttuasi hallitset yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen terveyden edistämisen ja ylläpitämisen. Osaat myös ehkäistä asiakkaidesi sairauksia ja kuntouttaa asiakkaita heidän jo sairastuttuaan.

SeAMKin terveydenhoitajan opintotarjonta sisältää laajan kokoelman hoitotyöhön, lääkehoitoon, eettisyyteen, vuorovaikutukseen ja johtamiseen sekä päätöksentekoon liittyviä opintoja. Teknologian hyödyntäminen hoitotyössä on myös yksi opintojesi keskeisimpiä alueita. Teknologiaan pääset tutustumaan esimerkiksi kursseilla Terveys sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä Terveysteknologia ja digitaalisuus hoitotyössä.

Opiskelumenetelmät terveydenhoitajaksi

Meillä terveydenhoitajien opiskelumenetelmät tukevat terveydenhoitajan työssä tarvittavaa näyttöön perustuvaa osaamista. Tämä tarkoittaa, että osaat toimia asiakkaan parhaaksi tietämyksesi ja käytännön osaamisesi kautta.

Opintoihisi sisältyy lähiopetusta luennoilla, virtuaaliopintoina, seminaareissa, yhteistoiminnallisena opiskeluna ja vierailukäynneillä. Teoriaa sovellat käytäntöön harjoittelun kautta. Harjoitteluja kertyy kaikkiaan yli 100 opintopisteen edestä.

Seinäjoella tapahtuva terveydenhoitajan koulutus sisältää myös sairaanhoitajan koulutuksen. Terveydenhoitajatyöhön syventäviä ammattiopintoja on vähintään 60 opintopisteen verran, joista osa toteutuu sairaanhoitajakoulutuksen sisällöissä.

Terveydenhoitajaopiskelijamme saavat lähitulevaisuudessa käyttöönsä uudet luento- ja työtilat. Tämän mahdollistaa vuonna 2017 rakentamaan aloitettu uusi rakennus Seinäjoen Framin Kampusrantaan.

Terveydenhoitaja työelämässä

Sosiaali- ja terveysala on hyvin työllistävä ala. Asiakkaiden voimavarojen kehittäminen, itsehoito ja kyky elää terveellisesti ovat alan kulmakiviä. Terveydenhoitoalalla on tilaa uusille ideoille, innovaatioille ja ratkaisuille, joiden kautta sinun on myös mahdollista kehittää itseäsi työntekijänä tai yrittäjänä. Suomalainen osaaminen on haluttua myös kansainvälisesti. Koulutuksemme mahdollistama työskentely EU-maissa tarjoaa yhden vaihtoehtoisen portin työllistyä terveydenhoitajaksi.

Terveydenhoitajaksi valmistuneet opiskelijamme tekevät työtään neuvoloissa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, työterveyshuollossa, avosairaanhoidon vastaanotoilla ja ikääntyneiden palveluissa. Tutkintomme on tarjonnut opiskelijoillemme polun myös erilaisiin yhteisöihin, järjestöihin sekä koulutus- ja projektitehtäviin. Osan polku on vienyt itsenäiseksi yrittäjäksi.

Hakeminen terveydenhoitajakoulutukseen

SeAMKin terveydenhoitajakoulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa. Haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tule parhaaseen korkeakouluun opiskelijalle – tule SeAMKiin!

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto 1

Tutustu valinta-perusteisiin 2

Hae tutkintoon Opintopolussa 3

Osallistu valintakokeisiin 4

Ota paikka vastaan SeAMKissa 5

Opintopolku.fi