Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen | SeAMK.fi

Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen

SeAMKin Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen -koulutus tukee monipuolisesti johtamis- ja kehittämistehtävissä tarvittavaa osaamista. Lisäät osaamistasi ruokapalveluyrityksen toimintaympäristöstä, johtamisesta ja ravitsemuksesta. Vahvistat asiantuntemustasi ruokaketjun toimijana: alan asiantuntija- ja johtotehtävissä, yrityksen vastuutehtävissä ja itsenäisenä yrittäjänä. Ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta saat pätevyyden virkaan, joka edellyttää ylempää korkeakoulututkintoa.

Tutkintonimike: Restonomi (ylempi AMK)
Tutkinnon laajuus: 90 op, 1,5-3 vuotta

SeAMK on Suomen paras ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) on kolmatta kertaa Suomen paras ammattikorkeakoulu valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) vuoden 2022 tuloksissa. AMK-tutkintoon valmistuneiden mielestä SeAMKissa on Suomen paras opiskelutyytyväisyys, parhaat opintojen sisällöt ja oppimisympäristöt sekä parhaimmat opiskelun tukipalvelut ja työelämäyhteydet. Kansainvälisyyden, työelämäneuvonnan, harjoittelun ja opinnäytetyön osa-alueilla SeAMK ylsi toiselle sijalle. Tässä valtakunnallisessa kyselyssä opiskelijat arvioivat ja antavat palautetta toteutuneesta koulutuksesta. (Lähde: vipunen.fi)

Paras restonomien ylempi AMK-koulutus

SeAMKin restonomikoulutus (ylempi AMK) sai valtakunnallisen AVOP-kyselyn vertailussa parhaat pisteet. (Lähde: vipunen.fi)

Ruokaketjun kehittämisen opinnot

Restonomi (ylempi AMK) -opinnoissa perehdytään tutkimus- ja kehittämismenetelmiin, ruokaketjun toimintaympäristön muutostekijöihin ja riskeihin, ravitsemukseen, ruokatuotantoprosessin kehittämiseen, johtamiseen ja markkinointiin.  Koulutuksen aikana saat monialaisen näkemyksen ruokaketjusta. Osa opinnoista suoritetaan monialaisissa ryhmissä, joissa on sekä agrologi-, insinööri- että restonomitaustaisia opiskelijoita.

Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä. Opinnäytetyön laajuus tästä on 30 op. Opinnäytetyö liittyy työelämän kehittämiseen ja voit kohdentaa sen haluamallesi alueelle. Opinnäytetyön rooli on ylemmässä amk-tutkinnossa keskeinen ja sen tekeminen tai sitä tukevat opinnot aloitetaan heti opintojen alkuvaiheessa. Valinnaisissa opinnoissa voit syventää osaamistasi tarjolla olevista aiheista.

Opinnoissa perehdytään muun muassa seuraaviin aiheisiin:

  • tutkimus- ja kehittämismenetelmiin
  • ruokaketjun toimintaympäristön muutostekijöihin ja riskeihin
  • ravitsemukseen
  • ruokatuotantoprosessin kehittämiseen
  • strategiseen johtamiseen
  • esimiestyöhön
  • viestintään ja markkinointiin

Ylempi AMK-tutkinto työn ohessa

Koulutus järjestetään SeAMKissa monimuotototeutuksena, mikä mahdollistaa opiskelun työn ohessa. Pääasiassa opiskelijamme ovat valmistuneet 2 – 3 vuodessa.

Lähiopetus järjestetään Seinäjoella SeAMK Kampuksella. Lähiopetusta on pääsääntöisesti 2-4 viikon välein loppuviikosta 2 päivää kerralla elokuusta toukokuun loppuun. Lähiopetuksen lisäksi  suoritat syventäviä tehtäviä, joissa sovellat hankkimaasi tietoa.

Hakeminen Ruokaketjun kehittämisen koulutukseen

Ruokaketjun kehittämisen koulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolku-palvelussa.

KARVI Excellence.Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi on myöntänyt Seinäjoen ammattikorkeakoululle Excellence-laatuleiman poikkeuksellisen korkealaatuisesta kehittämistyöstä.