Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka | SeAMK.fi

Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka

Haluaisitko johtaa rakennustyötä ja vastata kokonaisvaltaisesti hyvästä työnjäljestä? Seinäjoella on pitkät rakennusalan koulutuksen perinteet. SeAMKin rakennusmestarikoulutuksessa voit suuntautua talonrakennustekniikkaan.

Huippuluokan laboratorio-olosuhteet ja työelämään valmistavat opinnot odottavat sinua Seinäjoella. Valmistuttuasi tiedät rakennusalan vaatimukset ja käytännöt sekä olet valmis johtamaan uudis- ja korjauskohteita perustamisesta ylläpitoon asti.

SeAMK on Suomen paras ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) on kolmatta kertaa Suomen paras ammattikorkeakoulu valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) vuoden 2022 tuloksissa. AMK-tutkintoon valmistuneiden mielestä SeAMKissa on Suomen paras opiskelutyytyväisyys, parhaat opintojen sisällöt ja oppimisympäristöt sekä parhaimmat opiskelun tukipalvelut ja työelämäyhteydet. Kansainvälisyyden, työelämäneuvonnan, harjoittelun ja opinnäytetyön osa-alueilla SeAMK ylsi toiselle sijalle. Tässä valtakunnallisessa kyselyssä opiskelijat arvioivat ja antavat palautetta toteutuneesta koulutuksesta. (Lähde: vipunen.fi)

 • Syksyn yhteishaku
 • Kevään toinen yhteishaku
 • Tutkinto: Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka

 • Laajuus: 210 op, 3,5 vuotta

 • Aloituspaikat:

  • Monimuotototeutus: 25

 • Hakuaika: 04.09.– 14.09.2023

 • Valintakoe 30.10.2023 - 31.10.2023 (Hakija osallistuu vain yhtenä päivänä.)

 • Lue hakufaktat

 • Tutkinto: Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka

 • Laajuus: 210 op, 3,5 vuotta

 • Aloituspaikat:

  • Päivätoteutus: 20

Rakennusmestarin käytännönläheiset opinnot

Rakennusmestarina olet henkilö, johon muut ovat vuorovaikutuksessa ja tukeutuvat läpi rakennusprojektin. Rakennuspiirustusten ohella hallitset myös rakennustekniikat ja ymmärrät rakenteiden toimintaa. Tiedät myös, miten rakennus käyttäytyy eri sääolosuhteissa ja kuormitustilanteissa.

Opintoihimme kuuluvat mm. seuraavat kokonaisuudet: statiikan perusteet, rakennussuunnittelu ja CAD, rakennusmateriaalit, rakentamistalous, korjausrakentaminen, työmaatekniikka, betonirakenteet, puurakenteet, johtamistaidot ja työlainsäädäntö.

Rakennusmestarin opiskelumenetelmät - tekemällä työnjohtajaksi

Alueen yritykset ja kansalliset yritykset ovat toimineet merkittävinä yhteistyötahoina laatiessamme rakennustekniikan opiskelijoillemme laaja-alaista opintokokonaisuutta. Päämääränä on, että sinulle on tarjolla laadukkaan teoriaopetuksen lisäksi aito työelämäympäristö aidoin haastein ja tehtävin.

Opintojen suunnittelun lisäksi yritykset ovat tiiviisti mukana toiminnassamme projektitöiden, yritysvierailuiden ja asiantuntijaluentojen merkeissä. Käytännön harjoittelu ja projektiopinnot ovat myös tärkeä osa koulutustasi. Opintoihisi kuuluu lisäksi viimeisenä vuonna tehtävä opinnäytetyö.

Kansainvälisenä ammattikorkeakouluna SeAMK rohkaisee opiskelijoitaan lähtemään vaihtoon tai harjoitteluun ulkomaille. Rakennustekniikan opiskelijoille ulkomaanvaihto on hieno mahdollisuus nähdä ja omaksua ulkomaisia työmenetelmiä ja innovaatioita. Näitä voit palattuasi hyödyntää esimerkiksi erottuaksesi työmarkkinoilla.

Rakennusmestariksi töiden ohessa

Voit suorittaa rakennusmestarin koulutuksen myös töiden ohessa. Monimuoto-opintoina suoritettava rakennusmestarin AMK-tutkinto sisältää monipuolisesti eri opetustapoja.

Lähiopetuksen lisäksi opiskelet itsenäisesti suorittaen erilaisia verkko-opintoja, etätehtäviä ja projekteja, joiden kautta pääset täydentämään ja soveltamaan lähiopetuksessa oppimaasi tietoa.

Syksyn 2023 yhteishaussa valittavilla opiskelijoille opinnot alkavat tammikuussa 2024. Keväällä 2024 lähiopetusta järjestetään pääsääntöisesti kahden viikon välein maanantaisin ja tiistaisin (vk 14 ti ja ke) klo 8-18. Alustavat lähiopetuspäivät lukuvuonna 2023-2024 ovat seuraavat:

vk 2: 8.1. – 9.1.
vk 4: 22.1. – 23.1.
vk 6: 5.2. – 6.2.
vk 8: 19.2. – 20.2.
vk 10: 4.3.– 5.3.
vk 11: 11.3. – 12.3.
vk 13: 25.3. – 26.3.
vk 14: 2.4.– 3.4. TI ja KE
vk 16: 15.4. – 16.4.
vk 18: 29.4. – 30.4.
vk 20: 13.5. – 14.5.

Rakennusmestari työelämässä

Suomen kaupungit ja kunnat sekä lukuisat rakennusalan yritykset ovat jo pitkään saaneet nauttia rakennusmestareidemme osaamisesta. Meiltä rakennustyömaille lähteneiden työurat ovat sisältäneet monipuolisia työtehtäviä valvonta- ja päällikkötasolta aina johtajiksi ja yrittäjiksi asti.

Hakeminen koulutukseen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa Opintopolku-palvelussa.

(Verkkosivulla on ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, jotka eivät ole digipalvelulain piirissä. Nämä videot voivat olla ei-saavutettavassa muodossa eli ilman tekstitystä ja mahdollista äänivastinetta.) 

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto

Tutustu valinta-perusteisiin

Hae tutkintoon Opintopolussa

Osallistu valintakokeisiin

Ota paikka vastaan SeAMKissa