Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka | SeAMK

Rakennusmestari (AMK),
Rakennustekniikka

Miltä kuulostaisi päästä johtamaan rakennustyötä ja vastata kokonaisvaltaisesti hyvästä työnjäljestä? Seinäjoella on pitkät rakennusalan koulutuksen perinteet. SeAMKin rakennusmestarikoulutuksessa voit suuntautua talonrakennustekniikkaan.

Huippuluokan laboratorio-olosuhteet ja työelämään valmistavat opintomme odottavat sinua Seinäjoella. Valmistuttuasi meiltä tiedät rakennusalan vaatimukset ja käytännöt sekä olet valmis johtamaan uudis- ja korjauskohteita perustamisesta ylläpitoon asti.

 • Kevään 2018 yhteishaku
 • Syksyn 2018 yhteishaku
 • Tutkinto: Rakennusmestari (AMK)

 • Laajuus: 210 op, 3,5 vuotta

 • Aloituspaikat:

  • Päivätoteutus: 35

 • Hakuaika: 14.03-28.03.2018

 • Valintakoe 31.05.2018

 • Opintojen aloitus: 27.08.2018

 • Tutkinto: Rakennusmestari (AMK)

 • Laajuus: 210 op, 3,5 vuotta

 • Aloituspaikat:

  • Monimuotototeutus: 30

Rakennusmestari (AMK) -koulutus on monimuotototeutuksena haettavana seuraavan kerran syksyn 2018 yhteishaussa.

Syksyn yhteishaun hakukohteiden valintaperusteet julkaistaan Opintopolussa toukokuun lopussa. Haettavana olevat kohteet löytyvät Opintopolusta tämän jälkeen hakusanoilla “SeAMK syksy 2018”.

Rakennusmestarin käytännönläheiset opinnot

Rakennusmestarina ollessasi sinä olet henkilö, johon muut ovat vuorovaikutuksessa ja tukeutuvat läpi rakennusprojektin. Rakennuspiirustusten ohella hallitset myös rakennustekniikat ja ymmärrät rakenteiden toimintaa. Tiedät myös, miten rakennus käyttäytyy eri sääolosuhteissa ja kuormitustilanteissa.

Edellä lueteltuihin tavoitteisiin pääset opintotarjottimemme sisältöjen avulla. Opintoihimme kuuluvat mm. seuraavat kokonaisuudet: statiikan perusteet, rakennussuunnittelu ja CAD, rakennusmateriaalit, rakentamistalous, korjausrakentaminen, työmaatekniikka, betonirakenteet, puurakenteet, johtamistaidot ja työlainsäädäntö.

Rakennusmestarin opiskelumenetelmät - tekemällä työnjohtajaksi

Alueemme yritykset ja kansalliset yritykset ovat toimineet merkittävinä yhteistyötahoina laatiessamme rakennustekniikan opiskelijoillemme laaja-alaista opintokokonaisuutta. Päämääränämme on, että sinulle on tarjolla laadukkaan teoriaopetuksen lisäksi aito työelämäympäristö aidoin haastein ja tehtävin.

Opintojen suunnittelun lisäksi yritykset ovat tiiviisti mukana toiminnassamme projektitöiden, yritysvierailuiden ja asiantuntijaluentojen merkeissä. Käytännön harjoittelu ja projektiopinnot ovat myös tärkeä osa koulutustasi. Opintoihisi kuuluu lisäksi viimeisenä vuonna tehtävä opinnäytetyö.

Kansainvälisenä ammattikorkeakouluna SeAMK rohkaisee opiskelijoitaan lähtemään vaihtoon tai harjoitteluun ulkomaille. Rakennustekniikan opiskelijoille ulkomaanvaihto on hieno mahdollisuus nähdä ja omaksua ulkomaisia työmenetelmiä ja innovaatioita. Näitä voit palattuasi hyödyntää esimerkiksi erottuaksesi työmarkkinoilla.

Rakennusmestariksi töiden ohessa

Voit suorittaa rakennusmestarin koulutuksen myös töiden ohessa. Monimuoto-opintoina suoritettava rakennusmestarin AMK-tutkinto sisältää monipuolisen valikoiman eri opetustapoja. Rakennusmestarin monimuoto-opiskelijat suorittavat tutkintonsa lähiopetusta iltaisin tai intensiiviviikoilla. Lähiopetuksen lisäksi opiskelet itsenäisesti lähiopetusjaksojen ulkopuolella suorittaen erilaisia verkko-opintoja, etätehtäviä ja projekteja, joiden kautta pääset täydentämään ja soveltamaan lähiopetuksessa oppimaasi tietoa.

Rakennusmestari työelämässä

Suomen kaupungit ja kunnat sekä lukuisat rakennusalan yritykset ovat jo pitkään saaneet nauttia rakennusmestareidemme osaamisesta. Meiltä rakennustyömaille lähteneiden työurat ovat sisältäneet monipuolisia työtehtäviä valvonta- ja päällikkötasolta aina johtajiksi ja yrittäjiksi asti.

Hakeminen koulutukseen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto 1

Tutustu valinta-perusteisiin 2

Hae tutkintoon Opintopolussa 3

Osallistu valintakokeisiin 4

Ota paikka vastaan SeAMKissa 5

Opintopolku.fi