Sairaanhoitaja (AMK) | SeAMK

Sairaanhoitaja (AMK)

Sairaanhoitaja (AMK) -koulutus houkuttelee SeAMKiin sosiaali- ja terveysalanopiskelijoita, joiden päämääränä on tukea, auttaa ja hoitaa ihmisläheisesti yksilöitä, perheitä ja yhteisöjä.

Sinun ei tarvitse murehtia astuuko eteesi nuori tai vanha, perusterve vai pitkäaikaissairas. Sairaanhoitajaopinnot antavat sinulle valmiudet toimia eri-ikäisten akuuttien ja pitkäaikaissairaiden ihmisten kanssa, unohtamatta tietenkään heidän läheisiään. Potilaasi saavat näin hoitajakseen todellisen hoitotyön ammattilaisen!

  • Kevään 2018 yhteishaku
  • Tutkinto: Sairaanhoitaja (AMK)

  • Laajuus: 210 op, 3,5 vuotta

  • Aloituspaikat:

    • Päivätoteutus: 50

  • Hakuaika: 14.03-28.03.2018

  • Valtakunnallinen esivalintakoe 19.04.2018

  • Valintakoe 29.05.2018

Sairaanhoitaja (AMK) -koulutus on monimuotototeutuksena haettavana seuraavan kerran syksyn 2018 yhteishaussa.

Syksyn yhteishaun hakukohteiden valintaperusteet julkaistaan Opintopolussa toukokuun lopussa. Haettavana olevat kohteet löytyvät Opintopolusta tämän jälkeen hakusanoilla “SeAMK syksy 2018”.

Sairaanhoitajan opinnot

Opiskelusi perustana on näyttöön perustuva hoitotieteellinen tieto ja sitä täydentävät tiedot esimerkiksi luonnontieteestä ja lääketieteestä. Sairaanhoitajana tietosi ja taitosi käytännön hoitotaidoista, teknologiasta sekä monikulttuurisuudesta mahdollistavat sinun ottavan vastuuta sekä kehittää itseäsi yhä pidemmälle.

Haluatko syventyä äärimmäistä tarkkuutta vaativaan sisätautikirurgiaan tai anestesiaan? Oletko innokas toimimaan lasten ja nuorten tai vanhusten parhaaksi? Kiehtovatko sinua ihmismieli, suunnittelu tai kenties johtamistehtävät? Näihin voit syventyä opintojesi edetessä. Syventyminen opinnoissasi laajentaa osaamistasi, mutta myös tuo sinulle vahvuuden työmarkkinoilla.

Hoitonukeille laitetaan tippaa simulaatio-oppimisympäristössä.

Sairaanhoitajan opiskelumenetelmät

Opiskelumenetelmiisi SeAMKissa kuuluvat suomeksi ja englanniksi tapahtuva lähiopetus ja itsenäinen opiskelu. Tulevien sairaanhoitajakollegojesi kanssa pääset ryhmätöiden merkeissä harjoittelemaan työelämässä ensiarvoisen tärkeitä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Uutta teknologiaa hyödyntävät virtuaaliopinnot ovat myös ulottuvillasi.

Harjoittelustasi osa toteutuu 4–10 viikon mittaisissa jaksoissa esimerkiksi pienkodeissa, terveyskeskuksissa, sosiaali- ja koulutoimissa, erikoissairaanhoidossa ja kotihoidossa.

Sairaanhoitajaopiskelijamme pääsevät lähitulevaisuudessa nauttimaan uudesta opiskeluympäristöstä. Tämän mahdollistaa vuonna 2017 rakentamaan aloitettu uusi rakennus Seinäjoen Kampusrantaan.

Kansainvälinen sairaanhoitaja

Sairaanhoitaja on kysyttyä työvoimaa. Sairaanhoitajan koulutus SeAMKissa mahdollistaa sinun työllistymisen suomalaisille, mutta myös kansainvälisille työmarkkinoille. Saamasi koulutus mahdollistaa työskentelysi sairaanhoitajana EU-maissa. Voit halutessasi myös muuten kansainvälistyä sairaanhoitajana. Lähes kaksisataa SeAMKin yhteistyökoulua ympäri maapallon mahdollistavat harjoittelusi suorittamisen ulkomailla.

Kansainväliseksi sairaanhoitajaksi on myös vaihtoehtoinen tapa opiskella SeAMKissa. Valikoimastamme löytyvä englanninkielinen Bachelor of Health Care, Nursing -koulutus, antaa sinulle valmiudet ja osaamisen työskennellä monikulttuurisessa työyhteisössä.

Sairaanhoitajaksi monimuoto-opintoina

Syksyn 2017 haussa olevat sairaanhoitajan monimuotototeutuksemme järjestetään Seinäjoella ja Alajärvellä. Monimuoto-opiskelu sairaanhoitajaksi tapahtuu lähiopetuksen, itsenäisen opiskelun ja verkko-opintojen yhdistelmänä. Sinulle laaditaan lähiopetuspäivistä lukukausikohtainen suunnitelma, jonka ansiosta pystyt suunnittelemaan hyvissä ajoin, kuinka opiskeluaikataulut sopivat yhteen työelämän ja perhe-elämän kanssa. Joka kuukausi on vähintään 8 lähiopetuspäivää, jotka järjestetään arkisin päiväaikaan.

Sairaanhoitaja työelämässä

Meiltä valmistuneet sairaanhoitajaopiskelijat ovat työllistyneet hyvin ja menestyneet työelämässä. Korkeakouluopinnot päätettyäsi jatkat työelämään hoitotyön asiantuntijana, joka oikeuttaa sinun toimia laillistettuna sairaanhoitajana. Sairaanhoitaja toimii esimerkiksi perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa, sosiaalihuollossa, yrittäjinä sekä yksityisellä ja järjestösektorilla.

Hakeminen sairaanhoitajakoulutukseen

SeAMKin sairaanhoitajakoulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa. Haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Voit opiskella SeAMKissa sairaanhoitajaksi myös englanninkielisessä Bachelor of Health Care -koulutuksessa.

Tule parhaaseen korkeakouluun opiskelijalle – tule SeAMKiin!

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto 1

Tutustu valinta-perusteisiin 2

Hae tutkintoon Opintopolussa 3

Osallistu valintakokeisiin 4

Ota paikka vastaan SeAMKissa 5

Opintopolku.fi