Insinööri (AMK), Konetekniikka | SeAMK

Insinööri (AMK),
Konetekniikka

Konetekniikan koulutusohjelmasta valmistuttuasi sinulla on pääsy monipuolisiin asiantuntija- ja esimiestehtäviin kehittämään ja valmistamaan huipputuotteita sekä mahdollisuus työskennellä kansallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla.

Konetekniikan insinööri on tekijä, tuottaja ja suunnittelija suomalaiselle tekniikkaosaamiselle. Insinööri saa tuotteet kotimaisille markkinoille ja vientiin. SeAMKista valmistuvat auto- ja työkoneinsinöörit tai kone- ja tuotantotekniikan insinöörit omaavat kaikki valmiudet siirtyä sulavasti työelämän haasteisiin.

 • Kevään 2020 toinen yhteishaku
 • Tutkinto: Insinööri (AMK)

 • Laajuus: 240 op, 4 vuotta

 • Aloituspaikat:

  • Päivätoteutus: 60

  • Monimuotototeutus: 30

 • Hakuaika: 18.03-01.04.2020

 • Valintakoe 01.06.2020 - 04.06.2020 (Hakija osallistuu vain yhtenä päivänä.)

 • Lue hakufaktat

Konetekniikan insinöörin yhteiset opinnot

Konetekniikan perusopinnot sisältävät kaikille yhteiset matematiikan, mekaniikan, fysiikan, kemian sekä kielten ja viestinnän opinnot. Tekemäsi suuntautumisvalinnan myötä suoritat ammattiopintoja ja näiden kautta erikoistut oman alasi insinööriksi.

Aineopinnot konetekniikassa ovat tuotantopainotteisia. Koulutus on konkreettista, ja pääset opinnoissasi suorittamaan projektiopintoina yritysten antamia toimeksiantoja. Halutessasi sinulla on mahdollisuus lähteä työharjoitteluun tai opiskelemaan ulkomaille.

Konetekniikan opetuksessa hyödynnetään ainutlaatuista ja kiitettyä SeAMK Projektipaja -oppimismenetelmää, jossa merkittävä osa opinnoista toteutetaan käytännönläheisesti yritysten antamina toimeksiantoina. Pääset oppimaan alan kärkiteknologiaa oikeiden yrityshaasteiden kautta, minkä myötä valmiutesi ja mahdollisuutesi työelämään siirtymiseen paranevat oleellisesti.

Auto- ja työkonetekniikan opinnot

SeAMKin auto- ja työkonetekniikassa modernit tilat ja laaja opetustarjonta ovat kulmakiviä laadukkaassa insinöörien koulutuksessamme. Auto- ja työkonetekniikan ammattiopinnoissa saat kosketuksen auton liikemekaniikkaan ja rakenteisiin, autoelektroniikan testaukseen ja menetelmin. Autojen ja työkoneiden parissa pääset  analysoimaan uusien teknologioiden avulla, miten asiat ratkaistaan hienossa autotekniikan laboratoriossamme.

Näkymää auto- ja työkonetekniikan laboratoriosta.
Näkymää auto- ja työkonetekniikan laboratoriosta.

Auto- ja työkonetekniikan opetuksen kärkenä toimii SeAMK Projektipajaan sisällytetty kilpa-autoinsinöörin koulutus, jossa moottoriurheilun kansainvälisen tason ammattilaiset valmentavat sinusta osaajan moottoriurheilumaailman terävimpään kärkeen. Tähän koulutukseen on paikkoja rajoitetusti ja se toteutetaan yhteistyössä RSD Racing Finland ry:n kanssa. Lue lisää kilpa-autoinsinöörin koulutuksesta täältä.

Dynamiikka, statiikka ja materiaali- ja lujuusoppi tulevat opintojen kautta sinulle tutuiksi. Opit myös esimerkiksi teknisen piirustuksen ja CADin käytön, joiden myötä sinusta tulee asiantunteva autoinsinööri.

SeAMK yrittäjähenkisyyttä voit aistia yritystoiminnan opinnoissa, joissa omasta auto- tai työkonealan yrityksestä unelmoivat saavat tietoa mitä oman yrityksen perustamiseen vaaditaan.

Kone- ja tuotantotekniikan opinnot

Seinäjoella meillä on tarjolla sinulle tuleva koneinsinööri huippuluokan koneilla ja laitteilla varustettu laboratorio. Se on käytettävissäsi käytännön harjoituksia varten. Laadukas opetus yhdistettynä moderneihin tiloihin tarjoavat sinulle inspiroivan ympäristön tutustua tuotantojärjestelmien ohjaukseen, valmistusmenetelmiin sekä robotiikkaan.

Kone- ja tuotantotekniikan laboraotorio

 

Ammattiopinnoissasi perehdyt mm. tuotantotekniikkaan, koneensuunnitteluun, materiaalitekniikkaan ja yritystoimintaan. Mikäli mielenkiinnonkohteinasi ovat automaatiojärjestelmät, materiaalien suunnittelu ja tekninen mekaniikka, on meillä tarjota sinulle mielenkiintoisia syventäviä opintokokonaisuuksia näiden tiimoilta.

Konetekniikan insinööriksi töiden ohessa

Oletko kiinnostunut saamaan konetekniikan insinöörin tutkinnon, mutta päivällä tapahtuva opiskelu ei sovi elämäntilanteeseesi? Haluatko kehittää itseäsi tai yritystäsi vai suunnitteletko työuran vaihtoa? SeAMKin koulutustarjonnassa löytyy mainio vaihtoehto saavuttaa tavoitteesi monimuoto-opintoina.

Konetekniikan monimuotokoulutus tapahtuu Seinäjoen Framilla. Opetusta on joka viikko torstai- ja perjantai-iltaisin sekä satunnaisesti lauantaina.

Monimuoto-opiskelijamme voivat käyttää Suomen kärkipään kone- ja tuotantotekniikan moderneja teollisen mittakaavan laboratorioitamme. Emme teetä sinulla oppistehtäviä ja kehittämisprojekteja kuvitteellisista tilanteista, vaan haluamme niiden hyödyntävän ennen kaikkea sinua ja yritystäsi.

Hakeminen konetekniikan insinöörikoulutukseen

Konetekniikan koulutukseen haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto 1

Tutustu valinta-perusteisiin 2

Hae tutkintoon Opintopolussa 3

Osallistu valintakokeisiin 4

Ota paikka vastaan SeAMKissa 5