Tradenomi (AMK),
Liiketalous

Kiinnostaako liike-elämä? Onko numeroiden käsittely sinulle luontaista? Haluatko auttaa asiakasta saamaan parasta mahdollista palvelua? Liiketaloudessa on kyse juuri näistä.

Tradenomi AMK -koulutus on sinua varten, joka olet kiinnostunut bisneksestä, kenties oman yrityksen perustamisesta tai johtamisesta. SeAMKissa pääset myös sisälle yrityksen taloushallintoon sekä markkinointiin ja liiketoiminnan käytännön tekemiseen, digitalisaatiota unohtamatta.

SeAMKissa Suomen paras tradenomikoulutus! Opiskelijat antoivat parhaimmat pisteet SeAMKin tradenomikoulutukselle talouden, hallinnon ja markkinoinnin alalla. (Lähde: valtakunnallinen avop-kysely 2017. Lähde: vipunen.fi).

  • Kevään 2020 toinen yhteishaku
  • Tutkinto: Tradenomi (AMK)

  • Laajuus: 210 op, 3,5 vuotta

  • Aloituspaikat:

    • Päivätoteutus: 100

    • Monimuotototeutus: 30

Tradenomiopiskelujen sisältö

Liiketalouden opinnot tarjoavat opiskelijoille kattavan osaamisen markkinointiin, taloushallintoon, digitaaliseen liiketoimintaan sekä johtamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Nämä neljä osaamisaluetta tarjoavat sinulle mahdollisuuden kehittyä laaja-alaiseksi liiketalouden asiantuntijaksi.

SeAMKissa istut luennoilla, mutta et kaiken aikaa! Opintoihin kuuluu erilaisia harjoitustöitä, yritysvierailuja ja -projekteja. Lisäksi luennoimassa käy asiantuntijoita työelämästä. Opiskelijana sinulla on tilaisuus olla mukana yritysprojekteissa ja toteuttamassa yritysmaailman toimeksiantoja.

Valinnaiset opinnot tarjoavat tukea markkinoinnin, taloushallinnon, johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisen osaamiselle. Valinnaisista opinnoista on mahdollista ottaa mukaan esimerkiksi kuvankäsittelyä, verkkoliiketoimintaa tai asuntokauppaa. Lisäksi tarjolla on laaja valikoima eri kieliopintoja, kuten esimerkiksi englantia, espanjaa, kiinaa, ruotsia, saksaa ja venäjää.

Tradenomin opiskelumenetelmät SeAMKissa

Tradenomin päiväopinnoissa käydään läpi käytännön teoriaa ja tehdään paljon erilaisia projekteja ryhmissä. Opiskelu on monimuotoista ja työelämälähtöistä sisältäen erilaisia tapoja opiskella ja oppia.

Ensimmäisenä vuonna opinnot painottuvat virtuaaliyritysopintoihin. Lisäksi opiskellaan laskentatoimea, kieliä ja kaikille pakollisia opintoja. Toisena vuonna opinnot painottuvat omaan suuntautumiseen, joiden lisäksi opintoihin sisältyy vapaasti valittavia opintoja.

Opiskelija voi suuntautua opinnoissaan seuraaville osaamisalueille:

– Taloushallinto
– Markkinointi
– Digitaalinen liiketoiminta ja ohjelmointi UUSI!
– Johtaminen ja liiketoiminnan kehittäminen
– International Business

Kolmantena vuonna suoritetaan harjoittelu joko kotimaassa tai ulkomailla. Kokemuksia kansainvälisestä opiskelusta ja liiketalousosaamisesta voi ammentaa myös vaihto-opiskelun merkeissä. Neljäntenä vuotena tehdään opinnäytetyö.

Tradenomiksi työn ohessa

Sinulla on mahdollisuudet suorittaa vaihtoehtoisesti tradenomin tutkinto myös työn ohessa monimuoto-opiskeluna. Opetusta järjestetään tällä hetkellä Seinäjoella, Kauhavalla ja Kauhajoella. Monimuoto-opiskelu suoritetaan yleensä kolmessa vuodessa.

Opiskeluun sisältyy itsenäistä opiskelua ja etätehtäviä. Lähiopetustunnit käydään Seinäjoella joka toinen viikko maanantaista torstaihin.

Kansainvälinen tradenomi

Voit suorittaa tradenomiopintosi myös kansainvälisenä tutkintona. SeAMKissa tämä on mahdollista Bachelor of Business Administration, International Business -tutkinto-ohjelmassa. Tutkintonimikkeeksi saat tällöin tradenomi (AMK), Bachelor of Business Administration (BBA). Suoritat kaikki opintosi englanniksi ja saat luokallesi opiskelijoita ympäri maailmaa. Ulkomaiset opiskelijat mahdollistavat helpon tavan kansainvälistyä.

Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto, jossa saat tutkinnon SeAMKista sekä yhteistyökorkeakoulustamme Saksasta, Tšekistä, Unkarista, Liettuasta, Venäjältä, Alankomaista, Kiinasta tai Espanjasta.

Tradenomi työelämässä

Tradenomitutkinnon suorittaneena sinusta on moneksi! Monipuolinen osaamisesi tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia työllistymiseen liike-elämän asiantuntija-, johto- ja kehitystehtävissä. Tradenomiksi opiskelu on joustavaa ja saat itse päättää mihin liiketoiminnan osa-alueeseen keskityt. Voit löytää itsesi esimerkiksi henkilöstö-, rahoitus-, kirjanpito- tai markkinoinnin tehtävistä. SeAMKissa voit suorittaa HT-tilintarkastajaksi vaadittavat opinnot.

Hakeminen tradenomikoulutukseen

SeAMKin tradenomikoulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa. Haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tule parhaaseen korkeakouluun opiskelijalle – tule SeAMKiin!

 

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto 1

Tutustu valinta-perusteisiin 2

Hae tutkintoon Opintopolussa 3

Osallistu valintakokeisiin 4

Ota paikka vastaan SeAMKissa 5

Opintopolku.fi