Maatalousalan yrittäjyysosaamista Vietnamiin koulutusvientinä | SeAMK

Maatalousalan yrittäjyysosaamista Vietnamiin koulutusvientinä SeAMKista

kategoria: SeAMK Info
Vietnamilaisryhmä vierailulla SeAMKissa
Maatalousyrittäjyydestä oppia hakenut vietnamilainen koulutusvientiryhmä vieraili SeAMKissa kesäkuun alussa.

Maatalouteen ja elintarvikealaan liittyvä osaaminen ja yrittäjyys Etelä-Pohjanmaalla on saanut vietnamilaisen ryhmän lähtemään opintomatkalle Suomeen. Vierailevan ryhmän 14 jäsentä edustavat Hai Duong provinssin maatalous- ja elintarvikealan yrityksiä ja organisaatioita. Delegaation johtajina ovat Hai Duongin alueen yrittäjäjärjestön puheenjohtaja Nguyen Huu Doan ja alueen hallinnon edustajana puheenjohtaja Nguyen Ngoc Sam.

Koulutusvientiä SeAMKista

Ryhmälle on räätälöity viikon ohjelma vastaamaan mahdollisimman hyvin heidän tarpeisiinsa. Ohjelma on sisältänyt asiantuntijaluentojen lisäksi myös vierailuja yrityksiin ja asiantuntijaorganisaatioihin. Suomalaiseen kulttuuriin on tutustuttu mm. maatilamatkailutoiminnan kautta. Vierailujen kautta on tavoitteena edistää myös yritysten välistä yhteistyötä ja kauppaa.

Vierailu on osa Seinäjoen ammattikorkeakoulun koulutusvientiä. Etelä-Pohjanmaata ja SeAMKia kohteena oli suositellut Hanoissa sijaitseva ammatillinen oppilaitos, jonka opettajille SeAMKin tekniikan alalta on jo aikaisemmin myyty täydennyskoulutusta.

Etelä-Pohjanmaalta ja SeAMKista Vietnam –yhteistyötä on tehty jo vuodesta 2007 lähtien. Opiskelija- ja opettajavaihdosta, hanke- ja kulttuuriyhteistyöstä on nyt edetty koulutusvientiin.

Vietnamin hallitus on asettanut tavoitteeksi nostaa maa lähivuosina maailman 15 johtavan elintarvikeosaajan joukkoon. Vietnamin vahva ja monipuolinen alkutuotanto luo sille edellytyksiä, jos osaaminen ja resurssit riittävät elintarvikkeiden jatkojalostuksen kehittämiseen kilpailijamaiden tasolle. Nimenomaan Vietnamin elintarvikealan kehittämisessä avautuu hyviä liiketoiminta- ja yhteistyömahdollisuuksia myös eteläpohjalaisille yrityksille ja muille asiantuntija- ja kehittäjätahoille.

Lisätietoja:
Helli Kitinoja, osaamisen vienti, SeAMK