Pienoismalli rakennustekniikan opetuksessa | SeAMK

Pienoismalli rakennustekniikan opetuksessa

Tom Trioen ja Nicolás De Risio
Tom Trioen ja Nicolás De Risio.

Argentiinalainen Nicolás De Risio ja belgialainen Tom Trioen saivat kevääksi pienoismalliprojektin SeAMKin rakennustekniikan laboratoriossa. He valmistelivat mallin uudesta rakenteilla olevasta Lakean Tuohi-puukerrostalosta.

Erityisen rakennuksesta puumateriaalin lisäksi tekee se, että se tehdään valmiista blokeista, jolloin rakentaminen on nopeampaa. Myös pienoismalli on rakennettu samaa tekniikkaa hyödyntäen.

De Risio ja Trioen ovat fyysisen pienoismallin rakentamisen ohella tehneet rakennuksesta myös virtuaalista mallia. Opiskelijoille pienoismallirakentaminen tuo uuden tavan nähdä rakennus piirustusten ja virtuaalisten mallien lisäksi.

De Risio ja Trioen ovat molemmat tyytyväisiä projektiin.

Pienoismallia tekemällä oppii jatkuvasti uutta, ja se havainnollistaa rakennuksen paremmin kuin piirustukset. Tämän vuoksi kiinnostuin projektista, kertoo De Risio.

Opin paljon esimerkiksi suunnittelun ja valmistelun tärkeydestä pienoismalliprojektissa, kertoo Trioen.

Molemmat De Risio ja Trioen opiskelevat rakennustekniikkaa omissa kotiyliopistoissaan. De Risio on suuntautunut opinnoissaan erityisesti siltoihin ja Trioen puurakentamiseen.

Suomen kylmyydessä ja pimeydessä oli totuttelemista argentiinalaiselle De Risiolle. Hän on kuitenkin nauttinut olostaan Suomessa. Trioen kertoo tavanneensa paljon uusia ihmisiä, saaneensa uusia ystäviä ja vaikuttuneensa Suomen kauniista luonnosta.