SeAMK Digital Factory Tuottava Idea -kilpailun kansalliseksi voittajaksi | SeAMK

SeAMK Digital Factory Tuottava Idea -kilpailun kansalliseksi voittajaksi

Tuottava Idea –kilpailun kansalliset voittajat on palkittu 29.11.2016 Pörssitalolla.

SeAMK Digital Factory on voittanut yhteiskuntasarjan kansallisessa Tuottava Idea -kilpailussa. Tänä vuonna kilpailuun on osallistunut 41 alle kolmevuotiasta, jo tuottavassa käytössä olevaa ideaa jakaantuen neljään maantieteelliseen kilpailualueeseen. Kilpailusarjoja on kolme: yrityssarja, yhteiskuntasarja ja palveluliiketoimintasarja. Kunkin alueen voittajat ja kunniamaininnat etenivät kansallisen tuomariston arvioitaviksi. Palkintojenjakotilaisuus on pidetty yhdessä kilpailun yhteistyökumppani Nasdaqin kanssa.

SeAMK Digital Factory yhteiskuntasarjan voittoon

SeAMK Digital Factory toimii digitaalisen valmistuksen ja teollisen internetin innovatiivisena oppimisympäristönä ja jokapäiväisenä työkaluna insinöörikoulutuksessa.
Teknologiayrityksille se on osaamiskeskus sekä testi- ja demoalusta niiden kehittäessä valmiuksiaan teollisen internetin, digitalisaation ja robotiikan täysipainoisessa hyödyntämisessä omissa tuotteissaan ja tuotannossaan.

Tuomariston kommentit:
Digital Factory tarjoaa yrityksille kustannustehokasta ja nopeaa ennakkovalmistautumista tuotannon käytännön toteuttamiseen ja linkittää haastavassa työllistämistilanteessa opiskelijat ja käytännön työelämän hienosti toisiinsa. Tämä synnyttää uusia mahdollisuuksia kaikille osapuolille uudistaa toimintaa ja vastata digitalisaation haasteisiin. Erinomainen konsepti, jossa on myös laajentamismahdollisuuksia tulevaisuudessa. Yhteiskunnallinen vaikutus on merkittävä.

Palkintoa Helsingin pörssitalossa ovat noutamassa SeAMKin työryhmä Kati Katajisto, Toni Luomanmäki, Petteri Mäkelä, Hannu Reinilä ja Niko Ristimäki.

Kilpailun yrityssarjan voitti Naava. Naava-viherseinä on älykaluste, joka yhdistää luonnon oman puhdistusvoiman suomalaiseen huipputeknologiaan.  Palveluliiketoimintasarjassa voitokas oli Vincit – älylasit pysäköinnintarkastajalle. Vincitin kehittämä älylasisovellus on pysäköinnintarkastajille uusi ja modernia teknologiaa hyödyntävä ratkaisu perinteiselle
julkiselle markkinalle.

Tuottava Idea -kilpailusta lyhyesti

Kilpailun suojelija vuonna 2016 on Suomen pörssin hallituksen puheenjohtaja Lauri Rosendahl. Yhteistyökumppaneina kilpailussa ovat Suomalaisen Työn Liitto, Nasdaq Suomi, Grano ja Kultajousi.

Kansalliseen tuomaristoon kuuluivat tänä vuonna Erja Retzén (asiakkuusjohtaja, Nasdaq), Tero Lausala (toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto) ja Mervi Vuorinen (kansallinen puheenjohtaja, Suomen Nuorkauppakamarit Ry). Tuomariston sihteerinä toimi Kristian Seppänen (kansallinen kilpailupäällikkö, Suomen Nuorkauppakamarit Ry).

Jokainen kansallisen kilpailun voittaja on saanut onnittelutekstin New Yorkin Time Squaren valotauluun. Kuvattu ja raamitettu onnitteluteksti voittajan logolla on luovutettu jokaiselle voittajalle.

Onnittelut voittajille!

Lisätietoja ja yhteydenotot:

www.tuottavaidea.fi

http://nuorkauppakamarit.fi/