SeAMK julkaisi uuden verkkosivuston | SeAMK

SeAMK julkaisi uuden verkkosivuston

kategoria: SeAMK Info
Kuvakaappaus SeAMKin etusivusta www.seamk.fi

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on uudistanut verkkosivustonsa osoitteessa www.seamk.fi. Uudistuksessa on huomioitu erityisesti sivuston kävijöiden tarpeet, heidän käyttämänsä hakusanat ja loogiset kulkureitit. Sivustolla on pyritty saattamaan yhteen sivustokävijöiden käyttämät ja korkeakoulumaailman määrittelemät termit. Ne eivät aina automaattisesti ole samoja.

SeAMKin organisaatiorakenne on keventynyt viime vuosien aikana ja se näkyy hienosti myös sivuston rakenteessa. Myös valikoita ja niiden alasivuja on aiempaa huomattavasti vähemmän. Myös tämä auttaa kävijää löytämään helpommin etsimänsä asiat.

Ennen sivuston rakentamista SeAMK toteutti yhdessä Myynninmaailman Oy kanssa kävijäryhmien workshopit. Niissä arvioitiin vanhojen sivujen hyviä ja huonoja puolia sekä esitettiin kehitysideoita uudelle sivustolle. Tämän perusteella rakennettiin kevyt visuaalinen rautalankamalli tulevasta sivustosta mainostoimisto Propaganda Finland Oy:n avustuksella. Tätä sivustoa testattiin uudelleen kävijäryhmillä ja saatiin vielä vinkkejä varsinaisen sivuston rakentamiseen.

Sivuston alustana on maailman suosituin julkaisualusta WordPress (www.wordpress.com/about). Käyttöliittymän suunnittelusta ja verkkosivuston teknisestä toteutuksesta vastaa tamperelainen ohjelmistoyritys Geniem Oy.