SeAMKin Hallila ulkoiseksi arvioijaksi Marseillen metropolialueelle | SeAMK

SeAMKin Hallila toteuttamaan ulkoisen arvioinnin Marseillen metropolialueelle

kategoria: SeAMK Info

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämispäällikkö Jaakko Hallila on valittu ulkoiseksi arvioijaksi Ranskan Marseillen alueelle (-Provence-Alpes-Côte d’Azurin maakunta).

Arvioinnin järjestää EU:n Interreg Europe -rahoitusohjelma. Arvioinnin osana tarkastellaan alueen kehittämisstrategioita, EU-rahoituksen käyttöä ja erityisesti niillä generoitua hyvinvointiteknologian sekä keinoälyn osaamista sekä innovaatioita. Maakunnassa on yli 5 miljoonan asukasta.

Arviointi ajoittuu vuoden loppuun. Hallila väittelee Vaasan yliopistossa hallintotieteiden tohtoriksi juuri tätä ennen. Väitöstyönään hän käsittelee yksityisesti ja julkisesti tuotettujen perusterveydenhuollon palveluiden transaktiokustannuksia ja niiden laatua. Aikaisemmin hänellä on myös maisterintutkinto EU-hallintotieteistä. Osan maisterintutkinnostaan Hallila on suorittanut ranskan kielellä Pariisin poliittisessa korkeakoulussa (Sciences-Po Paris), jonka hän arvelee myötävaikuttaneen valintaan.

Valinnan suorittanut rahoitusohjelma kuvaili valintakirjeessä tasokkaita evaluaattorihakemuksia tulleen runsaasti. Muut kolme Marseilleen matkaavaa ulkoista arvioijaa tulevat Sveitsistä, Tanskasta ja Espanjasta.

Ranskan toiseksi suurimman kaupunkiseudun arviointi tulee olemaan mielenkiintoinen kokemus. Erilaisiin asiakirjoihin tutustumisen lisäksi edessä on myös alueen päätöksentekijöiden haastatteluja ja tapaamisia. Osana tehtävää Hallila tulee esittelemään Etelä-Pohjanmaan ja SeAMKin osaamista, kehittämissuunnitelmia sekä hyvinvointiteknologiateemaan Etelä-Pohjanmaalla rahoituksen saaneita hankkeita.