SeAMKin International Business -koulutuksen vetovoima kasvoi | SeAMK

SeAMKin International Business -koulutuksen vetovoima kasvoi

kategoria: Hakijalle
Opiskelijat tekemässä ryhmätyötä.

Seinäjoen ammattikorkeakouluun haki korkeakoulujen yhteishaun ensimmäisessä hakuajassa 1091 hakijaa. Hakijoiden määrä säilyi viime vuonna saavutetulla hyvällä tasolla. Tuolloin hakijamäärä (1249) kasvoi noin kolmanneksella edellisen vuoden tuloksiin verrattuna.

SeAMKissa haettavana oli kaksi englanninkielistä AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta: liiketaloudessa International Business sekä sosiaali- ja terveysalalla Nursing-koulutus.

International Business -koulutus kasvatti vetovoimaansa merkittävästi. Ensisijaisia hakijoita oli nyt 157, kun vuotta aiemmin hakijoita oli 88. Kaikkien hakijoiden määrä oli yli 700.

Nursing-koulutuksessa ensisijaisten hakijoiden määrä laski hieman ja oli nyt 87 hakijaa. Vetovoimaluku eli ensisijaisten hakijoiden suhde aloituspaikkoihin pysyi kuitenkin korkeana: 5,80.

Ensisijaisia hakijoita International Business -koulutukseen oli eniten Nepalista, Bangladeshista, Vietnamista, Suomesta ja Nigeriasta. Nursing-koulutuksen suurimmat hakijamäärät olivat Keniasta, Nigeriasta, Nepalista, Vietnamista ja Suomesta. Valintakokeita järjestetään Suomen lisäksi ulkomailla yhteistyössä ammattikorkeakoulujen FINNIPS-verkoston kanssa.

Yhteishaun toinen hakuaika maaliskuussa

SeAMKin englanninkielisiin koulutuksiin on mahdollista hakea myös kevään yhteishaun toisessa hakuajassa 20.3. – 3.4.2019, mikä tulee vielä nostamaan hakijamääriä. Valintakoe järjestetään Suomessa huhtikuussa 2019 sekä 1. että 2. hakuajassa hakeneille. Suomen ulkopuolella valintakokeet järjestetään maaliskuussa vain kevään 1. hakuajassa hakeneille.

Kaikkiaan SeAMKissa on yhteishaun toisena hakuaikana haettavana 16 AMK-tutkintoon johtavaa ja seitsemän ylempään AMK -tutkintoon johtavaa koulutusta.