SeAMKin isännöimä kansainvälinen Markstrat-peliviikko huipentuu tänään | SeAMK

SeAMKin isännöimä kansainvälinen Markstrat-peliviikko huipentuu tänään

kategoria: Hakijalle
Richard van Huigenbos keskustelee joukkueen kanssa kierroksen aikana.
Richard van Huigenbos keskustelee joukkueen kanssa kierroksen aikana.

Kuudenkymmenen kansainvälisen opiskelijan muodostamat 12 joukkuetta ovat tällä viikolla mitelleet liiketoimintataitojaan Markstrat-pelissä Seinäjoella. Eurooppalaisen Dukenet-verkoston yhteistyökorkeakoulujen välisen vuosittaisen turnauksen järjesti tällä kertaa SeAMK, kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Markstrat-peliviikon osallistujat ryhmäkuvassa.

Markstrat on liiketoiminnallinen strategiapeli, jossa opiskelijat ottavat ryhmissä mittaa toisistaan ja liiketaloudellisesta osaamisestaan virtuaalisessa oppimisympäristössä. Seinäjoella saapuneet opiskelijat sekoitettiin joukkueiksi maanantaina, ja viikon huipentava gaalaillallinen nautitaan tänään perjantaina.

Itse peli on tarjonnut monenlaista haastetta ja viikko on työntäyteinen, opiskelijat kertovat. Mutta tuloksiakin on syntynyt.

”Peli todella haastaa taidot, opettaa ja kehittää vahvuuksia. Monet joukkueet ovat onnistuneet viikon aikana erittäin hyvin. Ja täällä SeAMKissa on mahtavat tilat ryhmien työskennellä.” Dukenet-verkoston puheenjohtajana toimiva Richard van Huigenbos kertoo pelin tiimellyksessä.

SeAMKista peliin otti osaa yhdeksän opiskelijaa. Tapahtumaa järjestäneen lehtori Juhani Palomäen mukaan kotikentällä saatiin hienosti mukaan hieman normaalia enemmän osallistujia, sillä matkat vuosittaisiin turnauksiin ovat opiskelijoille pitkälti omakustanteisia.

Seinäjoki on yksi Dukenetin perustajajäsenistä. Juhani Palomäki toimii Dukenetin hallituksessa yhdessä van Huigenbosin sekä ranskalaisen Stephane Ganassalin kanssa.