SeAMKissa alkoi 400 000 euron hanke tekoälyn, robotiikan ja mobiilin terveysteknologian demonstraatioympäristön rakentamiseksi hyvinvointialalle | SeAMK

SeAMKissa alkoi 400 000 euron hanke tekoälyn, robotiikan ja mobiilin terveysteknologian demonstraatioympäristön rakentamiseksi hyvinvointialalle

kategoria: Yrityksille

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on aloittanut tammikuussa hankkeen, jonka tavoitteena on tehdä tekoälyn, mobiilin terveysteknologian (eng. Mobile Health, mHealth) ja robotiikan sovelluksia tunnetuksi Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialan yrityksille. Hankkeella luodaan myös valmiuksia uuden teknologian käyttöönottoon.

Kaksi ja puoli vuotta kestävä hanke rahoitetaan Etelä-Pohjanmaan liiton myöntämällä Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) 400 000 euron rahoituksella.

Hankkeessa luodaan SeAMKin sosiaali- ja terveysalan yksikköön ainutlaatuinen kokonaisuus tekoälyn, mobiilin terveysteknologian ja robotiikan sovelluksista. Näitä yhdistelemällä rakennetaan toiminnallinen ympäristö demonstroimaan tulevaisuuden älykästä kotona asumista.

Neutraalissa demonstraatioympäristössä hyvinvointialan pk-yritykset voivat koekäyttää uusinta teknologiaa sekä arvioida teknologian hyödyllisyyttä ja tarpeellisuutta omalle liiketoiminnalleen.

”Keinoäly ja robotiikka ovat kansainvälisessä keskustelussa aktiivisia teemoja. Suomessa ne ovat jossain määrin jääneet sote-keskustelun jalkoihin. Uusi teknologia avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia palveluiden kehittämiseksi myös Etelä-Pohjanmaalla. Näitä mahdollisuuksia haluamme olla aktiivisesti tuomassa maakunnan hyvinvointialan yritysten tietoon”, tutkimus- ja kehittämispäällikkö Jaakko Hallila SeAMKista kertoo.

Hanke on osa SeAMKille strategisesti tärkeää hyvinvointiteknologiaosaamisen kehittämistä.

Lisätietoja:

Jaakko Hallila, tutkimus- ja kehittämispäällikkö
jaakko.hallila@seamk.fi
040 868 0621

Jaana Vainionpää, projektipäällikkö
jaana.vainionpaa@seamk.fi
040 830 0409