Senioriaterioista liiketoimintaa ja elämänlaatua

kategoria: SeAMK Info
Julkaisu - Arkiruokaa ja fiiniä ateriointia

Senioriaterioista liiketoimintaa ja elämänlaatua -hankkeessa syntyi kuusi senioriystävällistä lounaspalvelukonseptia: 1) nopeasti edullista ja monipuolista arkiruokaa, 2) edullista kotiruokaa kodikkaassa ympäristössä, 3) viihteellistä ohjelmaa sisältävät lounaat, 4) lounas kotiin kuljetettuna, 5) kokataan yhdessä lounaat, 6) juhlavissa puitteissa fiinimmin syömään.

Katariina Perttula, Tuija Pitkäkoski & Hillevi Eromäki. 2017. Arkiruokailua ja fiiniä ateriointia: senioriaterioista liiketoimintaa ja elämänlaatua -hanke: loppuraportti. Seonäjoen ammattikorkeakoulun julkaisusarja B. Raportteja ja selvityksiä 123.

Senioriaterioista liiketoimintaa ja elämän laatua -hankkeen tavoitteena oli luoda uudenlaisia palvelukonsepteja kasvavan senioriväestön lounasateriointiin. Hankkeessa selvitettiin, miten kaupallisten, julkisten ja yhteisöllisten toimijoiden kanssa yhteistyössä voidaan luoda uudenlaisia senioriystävällisiä lounaspalvelukonsepteja, jotka vastaavat seniori-ikäisten palveluodotuksia, lisäävät ikäihmisten hyvinvointia ja luovat uutta liiketoimintaa myös lounaspalveluyrittäjille.

Senioriystävällisiä lounaspalvelukonsepteja syntyi hankkeen aikana yhteensä kuusi. Nämä olivat 1) nopeasti edullista ja monipuolista arkiruokaa, 2) edullista kotiruokaa kodikkaassa ympäristössä, 3) viihteellistä ohjelmaa sisältävät lounaat, 4) lounas kotiin kuljetettuna, 5) kokataan yhdessä lounaat, 6) juhlavissa puitteissa fiinimmin syömään. Palvelukonsepteista laaditut palvelukortit löytyvät täältä.

Katso julkaisu (PDF)