Urheiluakatemia

Oletko tulevaisuuden huippu-urheilija ja haluat suorittaa korkeakoulututkinnon? Kaipaatko opinnoista vastapainoa urheilulle? Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemiassa voit yhdistää SeAMKissa opiskelun ja urheilun, mahdollistaen hyvät tulokset molemmissa.

Palveluita urheiluun ja opiskeluun

Urheilevana SeAMKin opiskelijana voit osallistua Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemian toimintaan, jossa tarjotaan valmennusta mm. jalkapalloon, jääkiekkoon, koripalloon, lentopalloon, painiin, pesäpalloon, salibandyyn ja yleisurheiluun sekä kestävyyslajeihin ja monilajiryhmissä. Pääset harjoittelemaan huippuolosuhteissa Kuortaneen Urheiluopistolla ja Seinäjoen kaupungin urheilutiloissa sekä Ilmajoella ja Lapualla. Nämä tilat yhdistettynä SeAMK Kampuksen laadukkaisiin oppimisympäristöihin, tarjoavat sinulle mitä parhaimman ympäristön kehittyä opiskelijana ja urheilijana.

SeAMKin tutkinto-opiskelijaksi valittu urheilija voi hakeutua Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemiaan tietyin ehdoin. Urheiluakatemia on tarkoitettu kansallisella tai kansainvälisellä tasolla oleville tai sinne pyrkiville urheilijoille, jotka ovat sitoutuneet opiskelujen suorittamiseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun.

Urheiluakatemia tarjoaa tukea urheiluun valmennuksen ja harjoituspaikkojen sekä muiden tukipalvelujen (mm. testaus-, lihashuolto- ja terveyspalvelut) kautta. Saat myös tukea henkilökohtaiseen opinto- ja valmennussuunnitelman laatimiseen, jonka avulla edistät korkeakouluopintojasi.

Akatemiaharjoittelun hyödyntäminen opinnoissa

Opinnoissa voit hyödyntää urheilun ja valmennuksen tuottamia valmiuksia. Hankkimaasi osaamista voidaan hyväksilukea soveltuvin osin osaksi tutkinto-opintoja.  Henkilökohtaisen opintosuunnitelman laadit yhdessä opinto-ohjaajan tai koulutuspäällikön kanssa.

Infotilaisuus opintojen ja urheilun yhdistämisestä SeAMKissa 23.9.2024

Tule kuulemaan lisää opintojen ja urheilun yhdistämisestä SeAMKissa maanantaina 23.9.2024 klo 16-17  luokassa F209.

Jos olet SeAMKin monimuoto-opiskelija, on sinulla mahdollisuus osallistua tilaisuuteen etänä Teamsin kautta (tiedustelut: johanna.koivula(at)seamk.fi).

Kuulet infossa opintojen ja tavoitteellisen urheilun yhdistämisestä, urheiluopinnoista ja yhteistyökuvioista valmennuksen osalta.

Paikalla ovat Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemian valmennuskoordinaattori Jarno Ihme ja SeAMKin urheiluakatemiayhteyshenkilö Johanna Koivula.

Tervetuloa!

Urheiluakatemiaan hakeminen

Korkeakoulussa opiskelevien ensisijainen hakuaika Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemiaan on 15.7.-22.9. välisenä aikana. Lue hakuohjeet täältä >>

Opiskelupaikkaa SeAMKista haetaan normaalin hakumenettelyn kautta korkeakoulujen yhteishaussa tai erillishauissa. Katso SeAMKin opiskelutarjonta ja hakuohjeet täältä >>

Urheilu ja opiskelu on mahdollista yhdistää myös toisen asteen väyläopinnoissa

Ammatillisen toisen asteen tutkinto-opiskelija ja lukiokoulutuksen opiskelija, joka on myös Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemialainen, voi suorittaa erityisen urheiluakatemiaväylän. Huippu-urheilu on mahdollista yhdistää korkeakouluopiskeluun ja samalla urheilevalle opiskelijalle muodostuu joustava opintopolku Seinäjoen ammattikorkeakouluun (SeAMK). Väyläopintojen joustavuus ja niiden monimuotoistaminen helpottavat opintojen aikatauluttamista ja yhdistämistä urheilijaelämään. Opinnoissa voi hyödyntää urheilun ja valmennuksen tuottamia valmiuksia.

SeAMKin urheiluakatemiayhteyshenkilö

Henkilökuva.

Johanna Koivula

Opinto-ohjaaja, lehtori

sähköposti

Johanna.Koivula(a)seamk.fi

puhelin

+358408302400