Lähes 50 Sedun opiskelijaa perehtyi SILTA-opintojen suorittamiseen SeAMKissa | SeAMK

Lähes 50 Sedun opiskelijaa perehtyi SILTA-opintojen suorittamiseen SeAMKissa

kategoria: SeAMK Info
Teemu Kleimola ja Milla Luhtala
Teemu Kleimola ja Milla Luhtala hyödyntävät mahdollisuuden suorittaa korkeakouluopintoja toisen asteen koulutuksen aikana.

Lähes viidenkymmenen opiskelijan ryhmä koulutuskeskus Sedusta vietti torstaiaamupäivän perehtyen SILTA-opintojen suorittamiseen SeAMKissa. Kyseessä on kokeilu, jossa Sedun perustutkintoa suorittavalla opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa SeAMKin tarjoamia korkeakouluopintoja (SILTA-opinnot) jo toisen asteen tutkinnon aikana.

SILTA-opintojen ensimmäinen pilottijakso käynnistyi jo keväällä. Siinä Sedun lähihoitajaopiskelijoita suoritti viimeisen opintokeväänsä aikana 15 opintopisteen opintokokonaisuuden SeAMKin sairaanhoitajatutkinnosta. Nyt syksyksi kokeiluun lisättiin sekä liiketalouden että tekniikan alan opintotarjonnat.

Tekniikan alan korkeakouluopintoihin olivat muiden muassa ilmoittautuneet kone- ja tuotantotekniikan toisen vuoden opiskelija Milla Luhtala ja rakennusalaa kolmatta vuotta opiskeleva Teemu Kleimola.

“On ollut kauan jo mielessä, että haen SeAMKiin tulevaisuudessa. Nyt kun tuli tällainen mahdollisuus, että voi suorittaa kursseja jo etukäteen, niin tottakai halusin mukaan”, Kleimola kertoo.

Luhtala kertoo harkinneensa mukaan lähtemistä opinto-ohjaajan vinkistä. Kummallakaan ei tulevia opintoja kohtaan ole ehtinyt muodostua sen kummempia ennakko-odotuksia, mutta mielenkiintoisia kursseja ja syventävää tietoa he toivovat saavansa.

SILTA-opintojen tarjonta koostuu pääosin SeAMKin tutkinto-ohjelmien perusopinnoista, ja opintotarjonnan laajuus on 15-60 opintopistettä (op) alasta riippuen.

Jos opiskelija toisen asteen tutkinnon suoritettuaan siirtyy SeAMKin tutkinto-opiskelijaksi, hyväksiluetaan hänen suorittamansa korkeakouluopinnot osaksi saman alan tutkintoa. Opinnot voidaan myös sisällyttää Sedun perustutkintoon, jolloin minimoidaan päällekkäisten opintojen suoritus.

Suoritettuaan 60 opintopistettä opiskelija voi hakea SeAMKin tutkinto-opiskelijaksi niin sanotussa erillishaussa, ilman pääsykoetta. Opiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi myös yhteishaussa toisen asteen tutkinnon suoritettuaan.

Tekniikan alan opiskelijoille suunnataan perusopintojen lisäksi matemaattisiin aineisiin valmentavia opintojaksoja. Agrologiopinnoista tulee tarjolle yksittäisiä opintojaksoja jo tulevana syksynä, mutta itse pilottijakso toteutetaan vasta keväällä 2019.

Lisätietoja:
Tiina Nieminen, projektipäällikkö, tiina.nieminen(at)seamk.fi, 040 830 4983
Asko Ojanperä, projektivastaava Sedu, asko.ojanpera(at)sedu.fi, 040 830 4278

SILTA-opintotarjontaa on suunniteltu osana ESR-rahoitteista Tie tulevaisuuteen -hanketta.