Kansainvälinen työvoima yritystoiminnassa

Menestystä yrittäjille maahanmuuttajien työllistämiseen -hankkeen loppuseminaari pidetään 16.11.2018 klo 8.30 alkaen Kampustalolla.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Etelä-Pohjanmaan liitto, ELY-keskus sekä Etelä-Pohjanmaan kauppakamari toteuttivat 1.4.-30.11.2018 hankkeen, jonka tavoitteena oli edistää alueellisesti työperäistä maahanmuuttoa, kehittää viranomaisten ja yritysten yhteistyötä kansainvälisissä rekrytointiprosesseissa sekä parantaa maahanmuuttajien työllistämistä Etelä-Pohjanmaalla.

Hankkeen loppuseminaari järjestetään 16.11.2018 klo 8.30-11.30 SeAMKin Kampustalon auditoriossa C0062. Tilaisuuden pääpuhujana on Elinkeinoelämän keskusliiton työvoima- ja maahanmuuttopolitiikan asiantuntija Mikko Räsänen. Tilaisuuden aloittaa Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Pertti Kinnunen.

Hankkeen taustalla on työvoiman kysynnän kasvaminen Etelä-Pohjanmaalla. Työttömyys laskee alueella nopeasti. Samalla laskussa on kuitenkin myös työikäisen väestön (15–64-vuotiaat) määrä suhteessa koko väestöön. Pulaa osaavasta työvoimasta on useilla ammattialoilla.

Yhteishankkeen toimenpiteinä on järjestetty asiantuntijatapaaminen toukokuussa, vertaistukitapaaminen mentoroinnin keinoin elokuussa sekä loppuseminaarissa esiteltävä tiekartta hyvään eteläpohjalaiseen kansainvälisen työvoiman työllistämiseen.

Hanke on ollut ensimmäinen laatuaan Seinäjoen ammattikorkeakoululla ja saanut jatkoa työperäisen maahanmuuton teemassa esimerkiksi Globaalit osaajat -hankkeella.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Jaana Vainionpää

jaana.vainionpaa@seamk.fi

040 8300 409