Ohjeita avoimen AMK:n opintoihin

Avoin ammattikorkeakouluopetus (avoin AMK) tarjoaa joustavan mahdollisuuden suorittaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun opintoja koulutustaustasta ja iästä riippumatta. Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit suorittaa joko yksittäisiä opintoja tai laajempia osaamiskokonaisuuksia. Opiskelu avoimessa AMK:ssa voi toimia myös reittinä tutkinto-opiskelijaksi.

Mikä on avoin AMK?

Avoin AMK-opinnot voivat sopia sinulle, jos esimerkiksi

  • haluat tutustua ammattikorkeakouluopiskeluun
  • suunnittelet alan vaihtoa
  • haluat muuten kehittää itseäsi
  • haluat täydentää työelämässä vaadittavia taitoja
  • haluat hyödyntää välivuotesi opintojen välillä
  • haluat jouduttaa opintojesi valmistumista
  • suunnittelet hakeutuvasi myöhemmin AMK:n tutkinto-opiskelijaksi.

Avoimessa AMK:ssa voit suorittaa yksittäisiä opintojaksoja verkossa tai Kampuksella tai nonstop verkko-opintojaksoja, joissa opiskelun aloittaminen on joustavaa ja mukaan voi tulla itselleen sopivana ajankohtana. Tarjolla on myös isompia osaamiskokonaisuuksia. Avoimen AMK:n tarjoamiin vaihtoehtoihin kuuluvat myös polkuopinnot, joiden avulla voit suorittaa ensimmäisen lukuvuoden opinnot jostakin tutkinnosta.

Ilmoittautuminen avoimen AMK:n opetukseen

Tutustu opintotarjontaan SeAMKin avoin AMK -sivustolla ja valitse sinua kiinnostavat opinnot. Ilmoittautumislomakkeen löydät aina kyseessä olevan opintojakso- tai opintokokonaisuuskuvauksen yhteydestä. Ilmoittautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Voit ilmoittautua yksittäisille opintojaksoille myös sivun alaosassa olevalla lomakkeella.

Opiskelijat otetaan opintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos koulutuksessa on esitietovaatimuksia tai suosituksia aiempaan osaamiseen liittyen, niistä kerrotaan koulutuksen esitteessä. Opintoihin hyväksymisestä ja tietojärjestelmätunnusten käyttöönotosta tiedotetaan sähköpostitse. Saat tiedon myös siinä tapauksessa, ettet tule hyväksytyksi opintoihin.

Ilmoittautuessasi opintoihin sitoudut maksamaan osallistumismaksun, ellet peru osallistumistasi ennen opintojen alkamista peruutusehtojen mukaisesti. SeAMK lähettää sinulle laskun opinnoistasi opintojen alussa. Avoimen ammattikorkeakoulun osallistumismaksu määräytyy opinnon laajuuden mukaan.

Yhden opintopisteen hinta on 10 euroa. AMK-polkuopintomaksu on 300 euroa ja YAMK-polkuopintomaksu 150 euroa. Hinnastoamme päivitetään 1.8.2024 jälkeen alkavien opintojen osalta.

Opiskelu avoimessa AMK:ssa

Avoimen AMK:n ohjaus ja neuvonta

Lisätietoa eri alojen opinnoista

Ellet löytänyt sopivaa opintoa tai sinulla on kysyttävää eri alojen opinnoista, ota yhteyttä alojen yhteyshenkilöihin. Yhteyshenkilöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@seamk.fi.

Koulutusala Avoin AMK -yhteyshenkilö
Kulttuuriala Johanna Ikola, puh. 040 868 2005
Liiketalouden ja tekniikan alat Sari Havulehto, puh. 040 830 3975
Kirjasto- ja tietopalveluala Sari Mäkinen-Laitila, puh. 040 868 0077
Luonnonvara- ja ravitsemisala Eija Putula-Hautala, puh. 040 830 3953
Bio- ja elintarviketekniikka Eija Putula-Hautala, puh. 040 830 3953
Sosiaali- ja terveysala Pirjo Takala, puh. 040 830 2167
Sosiaali- ja terveysala (Nursing) Suzana Zegrea, puh. 040 830 2189
Ylempi AMK Essi Hauta, puh. 040 830 1262

Opintojen peruutusehdot

SeAMKin avoimen AMK:n opinnot maksuttomia työttömille ja lomautetuille

Avoimen väylän haku

  • Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Avoimen väylän haussa, kun olet suorittanut vaadittavan määrän avoimen AMK:n opintoja. Ylempi AMK -koulutuksiin haettaessa vaaditaan myös tutkinto-ohjelmassa edellytetty hakukelpoisuuden tuottava korkeakoulututkinto ja edellä mainitun tutkinnon jälkeen hankittu vähintään kahden vuoden työkokemus asianomaiselta alalta. Avoimen väylän haku järjestetään SeAMKissa kaksi kertaa vuodessa: toukokuussa ja marraskuussa.
  • Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi myös seuraavassa yhteishaussa, jos täytät hakukelpoisuusvaatimukset kyseessä olevaan koulutukseen.

Ilmoittautumislomake

Lisätietoja

Mikäli sinulla on kysyttävää opintoihin liittyen, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse jatkuva.oppiminen@seamk.fi.