Avoimen väylän haku | SeAMK

Avoimen väylän haku SeAMKiin 2.-13.11.2020

Avoimen väylän haku

02.11.2020klo08:00–13.11.2020klo15:00

SeAMKin Avoimen väylän haku on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet avoimessa AMK:ssa tietyn määrän haettavaan koulutukseen soveltuvia avoimen AMK:n opintoja. Hakuaika alkaa ensimmäisenä hakupäivänä 2.11.2020 klo 8.00 ja päättyy viimeisenä päivänä 13.11.2020 klo 15.00. Hakulomake täytetään Opintopolku-palvelussa.

Koulutustarjonta Opintopolussa

Syksyn haussa haettavana olevat koulutukset on julkaistu tällä sivulla ja Opintopolussa. SeAMKin avoimen väylän haun hakukohteet löytyvät Opintopolusta hakusanoilla ”SeAMK avoimen väylä“.

Hakukohteiden valintaperusteet

Hakukohteiden hakukelpoisuusvaatimukset ja valintaperusteet löytyvät Opintopolusta koulutuksen valitsemisen jälkeen välilehdeltä “Hakeminen” ja osiosta “Avoimen väylä, SeAMK syksy 2020”.

AMK-tutkinnon opintopistevaatimus

Mikäli olet suorittanut avoimen AMKin opintoja SeAMKissa, hakukelpoisuuden edellytyksenä on vähintään 55 opintopistettä opintorekisteriin kirjattuja, tutkinto-ohjelmaan soveltuvia ja hyväksyttyjä avoimen AMKin opintosuorituksia. Mikäli olet suorittanut avoimen AMKin opintoja toisessa AMKissa, hakukelpoisuuden edellytyksenä on vähintään 60 opintopistettä opintorekisteriin kirjattuja, tutkinto-ohjelmaan soveltuvia ja hyväksyttyjä avoimen AMKin opintosuorituksia.

Katso tarkemmat tiedot hakukelpoisuudesta ja valintaperusteista avoimen väylän haussa AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen Opintopolusta hakukohteen tiedoista.

Ylemmän AMK-tutkinnon hakukelpoisuusvaatimukset

Ylempään AMK-tutkintoon hakukelpoisuuden edellytyksenä opintopisteiden osalta on vähintään 10 opintopistettä opintorekisteriin kirjattuja, tutkinto-ohjelmaan soveltuvia ja hyväksyttyjä avoimen ylemmän AMKin opintosuorituksia, kun tutkinnon laajuus on 60 opintopistettä ja 15 opintopistettä, kun haettavana tutkinnon laajuus on 90 opintopistettä.

Ylempään AMK-tutkintoon hakevalla tulee avoimen ylemmän AMKin opintojen lisäksi olla haettavassa tutkinto-ohjelmassa edellytettävä hakukelpoisuuden tuottava korkeakoulututkinto tai muu erikseen määritelty tutkinto. Ylempään amk-tutkintoon hakevalla tulee avoimen ylemmän AMKin opintojen ja vaadittavan korkeakoulututkinnon lisäksi olla vähintään kahden vuoden työkokemus asianomaiselta alalta hakukelpoisuuden tuottavan pohjakoulutuksen lopullisen tutkintotodistuksen myöntämispäivästä alkaen.

Katso tarkemmat tiedot ylempään AMK-tutkintoon johtavan koulutuksen hakukelpoisuudesta ja valintaperusteista Opintopolusta hakukohteen tiedoista.

Opiskelijavalinnat

Opiskelijavalinnat julkistetaan viimeistään 11.12.2020. Kaikki hakijat näkevät oman tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta. Lisäksi SeAMK Hakijapalvelut tiedottaa valinnan tuloksista kaikille hakijoille sähköpostitse. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelussa 31.12.2020 klo 15.00 mennessä.

Yhden korkeakoulupaikan säännös

Huomioithan, että voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Säännös koskee yhteishaussa, erillishauissa (mm. avoimen väylän haku) kuin myös yliopistojen jatkotutkintohauissa saatuja opiskelupaikkoja. Lisätietoja yhden paikan säännöksestä Opintopolussa.

Kevään 2021 SeAMKin avoimen väylän haun hakukohteet ja valintaperusteet julkaistaan tällä sivulla ja Opintopolku- palvelussa maaliskuun lopulla 2021.

Tutustu syksyn haettavina oleviin koulutuksiin:

Huom! Haettavana oleva Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka monimuotototeutuksen opiskelupaikkakunta on Jyväskylä.

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto

Tutustu valinta-perusteisiin

Hae tutkintoon Opintopolussa

Osallistu valintakokeisiin

Ota paikka vastaan SeAMKissa