Avainkumppanit koolla SeAMKissa

Koulutuspäällikkö esittelee Master Schoolia avainkumppaneille.

SeAMK tekee aktiivista ja järjestelmällistä yhteistyötä monella eri tasolla yritysten ja organisaatioiden kanssa. Yhteistyön syvin muoto on avainkumppanuustoiminta, jossa SeAMK toimii laaja-alaisessa yhteistyössä avainkumppaniyrityksen tai -yhteisön kanssa.

Avainkumppaniyhteistyön tavoitteena on hyödyttää sekä kumppaniosapuolta että SeAMKia. Yritys hyötyy saadessaan vastauksia ajankohtaisiin kehittämisalueisiin tai tulevaisuuden tarpeisiin. Opiskelijat hyötyvät oppimalla yhteistyön myötä yritysmaailman tarvitsemia kompetensseja. Koko SeAMK hyötyy sekä avainkumppaneilta saadun ajankohtaisen työelämätiedon myötä. Yhteistyön kautta myös opiskelijoiden opinnot edistyvät sekä SeAMKin toiminta kehittyy.

Avainkumppaniyrityksiä tai -yhteisöjä SeAMKilla on tällä hetkellä 17, joiden edustajia oli koolla SeAMKissa tiistaina 16.8.2022. Koronapandemian aikaan yhteisiä lähikokoontumisia avainkumppaniyritysten kanssa ei olla järjestetty, joten nyt reilun kahden vuoden jälkeen oli suuri ilo päästä tapaamaan avainkumppaneita kampuksella.

Tilaisuudessa kerrottiin SeAMKin huikeasta alkuvuodesta, kasvusta kansainvälisessä toiminnassa ja tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa (TKI) sekä näkymistä lukuvuoden alkuun. Ohjelman pääpaino oli SeAMK Master School -konseptin esittelyllä, josta oli kertomassa Master Schoolista vastaava koulutuspäällikkö Anne-Maria Aho. SeAMK Master Schoolilla tarkoitetaan ylempiä AMK-tutkintoja (YAMK), joita SeAMKissa voi suorittaa kaikilla kuudella koulutusalalla. YAMK-koulutuksilla on tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuosi. Omia kokemuksiaan YAMK-opinnoista kertoi tradenomin ylemmän AMK-tutkinnon suorittanut Tytti Riihiluoma Valiolta. Myös avainkumppaneilla oli mahdollisuus keskusteluun.