Valmistuneet opiskelijat arvioivat SeAMKin Suomen parhaaksi ammattikorkeakouluksi

Vaalea teksti SeAMK, paras korkeakoulu opiskelijalle sinisellä pohjalla.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) nousi Suomen parhaaksi ammattikorkeakouluksi valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) tuoreissa tuloksissa. SeAMK sijoittuu ensimmäiseksi tarkasteltaessa niin AMK-tutkintoja kuin AMK- ja ylempiä AMK-tutkintoja yhdessäkin. Sijoitus on laskettu kyselyn kaikkien noin sadan kysymyksen keskiarvojen perusteella. 

Valmistuneiden opiskelijoiden antamat arviot jatkavat suotuisaa kehitystä. Edellisen vuoden kyselyssä SeAMK oli kokonaistuloksissa kolmas ja nousi tuolloin ykköseksi monella kyselyn osa-alueella: oppimisympäristöissä, opiskelun tukipalveluissa sekä opiskelutyytyväisyydessä. Näiden lisäksi ykkössija heltisi tuoreissa tuloksissa myös opiskelua sekä palautetta ja arviointia koskeneissa kysymysryhmissä. 

”Tämä on meille todella iso asia. SeAMKissa on tehty määrätietoista työtä sen eteen, että olisimme Suomen paras korkeakoulu opiskelijalle. Koko strategiamme rakentuu tämän pyrkimyksen ympärille. Olen erittäin ylpeä henkilöstömme puolesta siitä, että SeAMK on nyt todistetusti valtakunnan ykkönen. Nyt kun tämä taso on saavutettu, tulee määrätietoista kehittämistyötä yhä jatkaa. Jokainen Suomen ammattikorkeakoulu haluaa olla paras, ja asiaa myös mitataan vuosittain”, SeAMKin rehtori-toimitusjohtaja Jaakko Hallila iloitsee. 

Hallila lähettää onnittelut myös Poriin tuloksissa toiseksi sijoittuneelle Satakunnan ammattikorkeakoululle (SAMK). SeAMKilla ja SAMKilla on strateginen kumppanuussopimus, ja korkeakoulut tekevät yhteistyötä muun muassa tutkimuksessa, opiskelijayrittäjyydessä, laatutyössä ja ICT-palvelujen kehittämisessä. 

SeAMKissa monta Suomen parasta AMK-tutkinto-ohjelmaa 

Valtakunnallisessa vertailussa menestyvät hyvin myös SeAMKin tutkinto-ohjelmat. AMK-tutkinto-ohjelmista koko maan kärkeen sijoittuvat tradenomien (liiketalous), konetekniikan insinöörien, bio- ja elintarviketekniikan insinöörien, automaatiotekniikan insinöörien, restonomien (ravitsemispalvelut), sosionomien sekä geronomien tutkinto-ohjelmat. 

Kärjen tuntumassa ovat myös fysioterapeuttien (3.) sekä kirjasto- ja tietopalvelualan tradenomien (2.) tutkinto-ohjelmat. 

”Olen erityisen tyytyväinen siihen, että olemme menestyneet monien eri alojen koulutuksen arvioinneissa. Valtakunnan kärkisija saavutettiin peräti neljän alan yhteensä kuudessa tutkinto-ohjelmassa. Se, että olemme onnistuneet kokonaisuutena monialaisena korkeakouluna, on hyvä kannustin monialaisuuden edelleen kehittämiselle”, opetuksen kehittämispäällikkö Tuija Vasikkaniemi sanoo. 

Yrittäjyysvalmiuksien tarjoaminen sekä opiskelijakunta SAMO saavat kiittävät arviot 

Opiskelijapalautekyselyn osa-alueet sisältävät useita yksittäisiä kysymyksiä.  

Yksittäisissä kysymyksissä SeAMK sai strategisesti tärkeät tulokset muun muassa yrittäjävalmiuksien tarjoamisessa, jonka opiskelijat arvioivat valtakunnallisen kakkossijan arvoisesti. Kyselyn mukaan valtakunnan kärkeä SeAMKissa on myös työelämän asiantuntijoiden hyödyntäminen korkeakoulun toiminnassa sekä opiskelijakunnan palvelut ja toiminta opiskelun tukena. 

Opiskelijakunnan toimintaa koskevassa kysymyksessä SAMOn ykkössija on nyt viides perättäinen. 

“Opiskelijoiden lahjomaton palaute lämmittää mieltä ja otamme sen nöyrän kiitollisina vastaan. Meille SAMOssa opiskelijan tarpeet ja yhteisöllisyys ovat kaiken toiminnan lähtökohta. Huikea menestysputki AVOP-kyselyssä ei voi olla sattumaa, vaan se kertoo pitkäjänteisestä työstä ja onnistumisesta. Haluan kiittää ja onnitella aktiivisia luottamushenkilöitämme ja osaavaa duunariporukkaamme hyvästä tuloksesta”, kommentoi opiskelijakunta SAMOn toiminnanjohtaja Kimmo Niemi. 

Tietoa AVOP-kyselystä 

Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä opiskelija arvioi ja antaa palautetta toteutuneesta koulutuksesta. Kyselyn tuloksia hyödynnetään sekä paikallisesti korkeakoulun oman toiminnan kehittämisessä että valtakunnallisesti koulutuksen ohjauksessa ja rahoituksessa. Kyselyn täyttävät kaikki ammattikorkeakouluista valmistuvat tutkinto-opiskelijat.  

AVOP-kyselymittaristo on syntynyt Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n, Suomen opiskelijakuntien SAMOK ry:n, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön (OTUS) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) yhteisenä hankkeena. Kyselymittariston käyttöönotosta ja sen kehittämisestä vastaa Arene ry. 

Kyselyn tulosten avoimena tilastolähteenä on Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen 

 

Lisätietoa: 

Jaakko Hallila 
rehtori-toimitusjohtaja 
SeAMK 
jaakko.hallila@seamk.fi
+358 40 8680621