Restonomiopiskelijoiden matka Mestarikoulu 2024 -kilpailussa, osa 3

Kuva lautasesta, johon on aseteltu ruoka-annos.
Petran ja Ullan tekemÀ "Lakeuden yrttipossu" -annos vuoden 2024 Mestarikoulu-kilpailuun.

Moikka! TÀÀllĂ€ kirjoittelevat restonomiopiskelijat Ulla ja Petra, RESTO21-ryhmĂ€stĂ€ 😊

Aikaisemmissa blogiteksteissÀ (osat 1 ja 2) kerroimme Mestarikoulu 2024 -kilpailuun hakemisesta ja valmistautumisesta. 12.3.2024 koitti viimein se pÀivÀ, jolloin Petra ja opettajamme Ilkka pakkasivat SeAMKilla auton ja lÀhtivÀt ajamaan kohti Tamperetta, josta Ulla hyppÀsi mukaan kyytiin. SeAMKilta mukaamme kisaan lÀhti muun muassa raaka-aineet semifinaaliannosta varten, lautasia sekÀ erilaisia vÀlineitÀ ruoan valmistukseen. Kisa-alueen keittiöltÀ olimme aikaisemmin saaneet suppean listan sieltÀ löytyvistÀ vÀlineistÀ, joten pakkasimme luonnollisesti mukaan kaikki puuttuvat tavarat, jotta saisimme ruoan valmistettua.

Kisa jÀrjestettiin 13.-14.3.2024 Gastro Helsinki -tapahtumassa Messukeskuksella, HelsingissÀ. 12.3. illalla jÀrjestettiin semifinalisteille kisa-alueella infotilaisuus, jossa kÀytiin lÀpi aikataulu sekÀ saimme perehdytyksen keittiön laitteisiin. Saimme myös laittaa tarvittavat raaka-aineet kylmÀÀn sekÀ 20 minuuttia aikaa laittaa kisakeittiö kuntoon seuraavaa pÀivÀÀ varten. Raaka-aineita ei saanut esivalmistella, mutta tarvittavat laitteet ja esimerkiksi leikkuulaudat saimme nostaa pöydÀlle valmiiksi. JÀimme hyvillÀ mielin odottamaan tulevaa kisapÀivÀÀ.

13.3. Koitti kisapÀivÀ odottavissa tunnelmissa. Olimme kisapari nro 4 ja klo 11 oli meidÀn aikamme aloittaa ruoan valmistus. Keittiöön saimme luvan astua 10 minuuttia aikaisemmin, jolloin saimme nostaa raaka-aineet pöydÀlle ja laittaa laitteet toimintakuntoon. Annoksemme nimi oli Lakeuden yrttipossu, sisÀltÀen yrttikuorrutettua possua, kermaista viskikastiketta, raikasta mansikka-valkosipulisalaattia sekÀ maalaisperunoita. Ruoan valmistukseen oli aikaa kaksi tuntia. KeittiössÀ oli kova hÀlinÀ, sillÀ messuvieraat, kuvaajat sekÀ tuomarit tarkkailivat tiiviisti työskentelyÀmme. Kaikki meteli kuitenkin unohtui, kun keskityimme tiiviisti omaan tekemiseen, ja aika meni kuin siivillÀ. Pian nostimmekin annokset lautasille ja esittelimme sen tuomaristolle. Olimme lopputulokseen tyytyvÀisiÀ.

Finaaliin suorituksemme ei aivan riittÀnyt, sillÀ jÀimme sijalle 6. Olimme itse valtavan tyytyvÀisiÀ suoritukseemme ja ylpeitÀ sijoituksesta.

Erityisesti haluamme kiittÀÀ tiimimme mentoria ja matkassa mukana ollutta lehtoria, Ilkka LatomĂ€keĂ€. KiitĂ€mme myös SeAMKia, Kyrö Distillery Companya sekĂ€ KujanpÀÀn hunajaa, jotka mahdollistivat tĂ€mĂ€n upean kokemuksen ja kisamatkan. Jatkamme ruoan laittoa monta kokemusta rikkaampana 😊

Terveisin Ulla ja Petra
RESTO21