Eläköön automaatio! -palkinto SeAMKin Digital Factorylle | SeAMK

Eläköön automaatio! -palkinto SeAMKin Digital Factorylle

Eläköön automaatio! -palkinto on myönnetty Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Siemensin ja IDEAL PLM:n yhteistyönä kehittämälle Digital Factory -oppimisympäristölle. Voittaja julkistettiin tänään Messukeskuksessa avautuneilla Teknologia15-messuilla.

Eläköön automaatio! -palkinto myönnetään joka toinen vuosi merkittävästä ja innovatiivisesta automaatioalan ratkaisusta. Sen myöntävät Suomen Automaatioseura ry ja Messukeskus. Palkintosumman, 7000 euroa, lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Tämän vuoden palkittavan valinnassa painottui teollisen internetin hyödyntäminen. Teollinen internet on yksi Teknologia15-tapahtuman teemoista. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet Neste Jacobs Oy ja Ponsse Oyj.

Palkinnon sai insinöörikoulutukseen tarkoitettu digitaalisen valmistuksen ja teollisen internetin oppimisympäristö SeAMK Digital Factory. Sen avulla voidaan käytännönläheisesti opettaa, suunnitella, testata ja soveltaa tuotteen elinkaaren hallintaa ja teollisen internetin teknologioita.

– Tämä on suuri tunnustus sille pitkäjänteiselle työlle, jota olemme tehneet systemaattisesti jo vuosien ajan. Opettajamme, opiskelijamme sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnan henkilömme ovat osallistuneet innolla tähän kehittämistyöhön, jonka tuloksia pääsemme välittömästi hyödyntämään insinöörikoulutuksessamme, iloitsee SeAMKTekniikan yksikön johtaja Jorma Nevaranta.

Digital Factory -oppimisympäristö mahdollistaa uusien virtuaalisten 3D-mallien rakentamisen ja niiden ohjaamisen kulloisenkin tarpeen mukaan. Ne tarjoavat rajattomat mahdollisuudet vaativienkin asioiden havainnollistamiseen, ilman fyysisten laitteiden saatavuuteen liittyviä rajoitteita.

– Sekä koulutukseen että digitaliseen valmistukseen ja teolliseen internetiin liittyvät kysymykset ovat nyt tapetilla, joten Digital Factory -oppimisympäristö on tällä hetkellä äärimmäisen ajankohtainen. SeAMKin oppimisympäristöllä on vaikuttavuutta, sillä se on yli 1000 insinööriopiskelijan käytettävissä päivittäin, ja vuosittain valmistuu 150 aiheeseen syvällisesti perehtynyttä, diginatiivia insinööriä. Tämä on konkreettinen, hyvin tuotteistettu ja toimiva toteutus, joka koostuu useista eri yritysten kanssa yhteistyössä tehdyistä paloista, sanoo Suomen Automaatioseura ry:n hallituksen puheenjohtaja Harri Happonen.

– Palkinto on mahtava tunnustus niille kymmenille henkilöille, jotka ovat uurastaneet SeAMK Digital Factoryn synnyttämiseksi. Uuden kehittelyssä törmätään aina tuntemattomaan ja yllätyksiin, jolloin toimijoilta vaaditaan pioneerihenkeä. Tämä pioneerihenki on meillä muuttunut digi-innoksi. Suurimman hyödyn oppimisympäristöstä saavat valmistuvat insinöörit ja heitä rekrytoiva teollisuus. Palkinto kannustaa meitä jatkamaan yhteistyötä kumppaneidemme kanssa. Digi-innon vieminen yhdessä teollisuuteen on yksi tärkeimmistä. Näemme edessämme vain digimaailman rajattomat mahdollisuudet, visioi Seinäjoen ammattikorkeakoulun koulutuspäällikkö Hannu Reinilä.

Tunnustuspalkinnon saajan valitsi toimikunta, johon kuuluivat Suomen Automaatioseura ry:n hallituksen puheenjohtaja Harri Happonen (Fimlab laboratoriot Oy), business manager Antti Wallenius (CGI), program manager Lasse Eriksson (Konecranes Oyj) ja toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen (Messukeskus).

Lisätietoja Teknologia15-messuista:

www.teknologia15.fi
TWITTER: @Teknologiamessu, #Teknologia15
FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/1578696835676452/
LINKEDIN: www.linkedin.com/company/teknologia15