Fysioterapeuttiopiskelijat luovat toimintaa perinteiseen ja tärkeään soveltavan talviliikunnan päivään

kategoria: Hakijalle
Rinteiden tarjomasta vauhdista pääsi nauttimaan myös avustettuna.

Ystävänpäivä ja luminen pakkaspäivä. Ei hienompaa kehystä olisi voinut toivoa Seinäjoella Joupiskan laskettelukeskuksessa järjestetylle Soveltava Talviliikunta -tapahtumalle.

Ensisijaisesti erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille ja aikuisille suunnattu tapahtuma järjestettiin nyt jo 17. kerran. Seinäjoen kaupungin liikuntapalveluiden mukana järjestelyissä on vuosittain lukuisia kumppaneita alueen yrityksistä, urheiluseuroista ja järjestöistä. Seinäjoen ammattikorkeakoulusta talviliikuntapäivään panoksensa tuovat fysioterapian opiskelijat, jotka suunnittelevat tapahtumaan erilaisia toimintapisteitä sekä toimivat niillä ohjaajina.

“Laskettelu on tietenkin yksi, mitä pääsee kokeilemaan, mutta tarjolla on paljon muutakin. Jääkiekkoa nopeustutkaan, sählyä lumella, lumenmaalausta ja muun muassa erilaisia leikkejä ja pelejä, jotka sopisivat kaikille”, nopeustutkaan laukomista ohjanneet opiskelijat Valtteri ja Elmeri kertovat. Myös järjestäjäkumppanit toivat talviliikuntapäivään omia aktiviteettejaan makkaratarjoilusta kaverikoiriin.

Katso päivän tunnelmia videolta

Käytännön kokemusta asiakastyöstä

Kysynnästä tapahtumalle kertoo, että mukaan ilmoittautui satoja oppilaita ja muita vierailuryhmiä lähialueelta. Iloinen tunnelma valtasi Joupiskan rinteet, ja varsinkin avustettu ensilasku rinteessä tuotti hymyjä, joita ainoastaan positiivisella tavalla jännittävä kokemus saa aikaan.

“Erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten ohjaaminen on opiskelijoille palkitsevaa ja tärkeää kokemusta”, lehtori Pirkko Mäntykivi toteaa.

Ammatillinen erityisopettaja Laura Viitanen on tuonut tapahtumaan opiskelijoitaan ammattiopisto Luovilta.

“Opiskelijat ovat hienosti ottaneet huomioon ja ohjanneet eri pisteillä”, hän kiittää.

Soveltavan Talvipäivän järjestivät yhteistyössä Seinäjoen Liikuntapalvelut, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Joupiskan Liikuntakeskus, ESLA Oy, Kennelliiton Kaverikoirat, Lakeuden Elämysliikunta ry, Seinäjoen Seudun Kehitysvammaisten tuki ry, Seinäjoen Hiihtoseura, SJK-juniorit ry, SJK-Seinäjoki, Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry, Pikkuponi Voodoo ja Nina Ala-Riihimäki sekä Seinäjoen Peliveljet