Kati Kohtala: "Kauhajoen sairaanhoitajakoulutus on ollut loistava mahdollisuus"

Tutoropettaja Liisa Ahola ja maanantaina 18.12. virallisesti valmistuvat sairaanhoitajat ryhmäkuvassa.
Nyt voi jo hymyillä helpottuneesti. Tutoropettaja Liisa Ahola ja maanantaina 18.12. virallisesti valmistuvat sairaanhoitajat ryhmäkuvassa.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu käynnisti sairaanhoitajakoulutuksen Kauhajoella kolme ja puoli vuotta sitten. Tuolloin aloittaneista 44 opiskelijasta valtaosa eli 36 valmistuu joulukuussa 2017. Ennen SeAMKin yhteistä valmistujaisjuhlaa opiskelijat, Seinäjoen ammattikorkeakoulun edustajat ja keskeiset yhteistyökumppanit juhlistivat saavutusta yhteisellä tilaisuudella Sanssin kartanossa, Kauhajolla.

Valmistuvien opiskelijoiden puheenvuoron tilaisuudessa käytti Kati Kohtala. Hän kuvasi päättyvän opiskeluprosessin olleen työn täyteinen, mutta antoisa.
– Kuultuani että sairaanhoitajakoulutus alkaa omassa kotikaupungissa, päätös koulutukseen hakeutumisesta oli selvä. Tämä on ollut minulle loistava mahdollisuus, kauhajokelainen Kohtala toteaa.

Suupohjan peruspalveluliikelaitoksen johtaja Kari Nuuttila muistutti, että harvoin näin suuri osa opintonsa aloittaneista valmistuu määräajassa. Onnistuneesta koulutuksesta kertoo myös se, että jokaisella valmistuvista on valmistuessaan työpaikka.

Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinosen mukaan nyt valmistuvat sairaanhoitajat ovat yksi todiste maakuntakorkeakoulumallin toimivuudesta. Seinäjoen ammattikorkeakoulu on jo vuosien ajan järjestänyt seutukuntien työvoimatarpeisin pohjautuvia tutkintokoulutuksia myös omien kampustensa ulkopuolella. Ennen Kauhajokea sairaanhoitajakoulutusta on tarjottu Ähtärissä. Seuraava vastaava koulutus käynnistyy Alajärvellä keväällä 2018.

SeAMK Sosiaali- ja terveysalan yksikön johtaja Taina Junttila onnitteli valmistuvia ja kuvasi päättyvää koulutusta erinomaiseksi alueellisen yhteistyön näytöksi. Opiskelijoiden, opettajien ja maakuntakorkeakoulun ohella Junttila osoitti kiitoksensa erityisesti avainkumppaneille: Kauhajoen kaupungille, Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymälle ja JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymälle.