Riisipuuro muuttui jäätelöksi restonomien järjestämällä illallisella Atrian henkilökunnalle | SeAMK

Riisipuuro muuttui jäätelöksi restonomien järjestämällä illallisella Atrian henkilökunnalle

Restonomiopiskelijat järjestivät illallisen Atrian henkilökunnalle.
Opiskelijat Sami Hakamäki, Tuomo Hällström, Nea Parkkinen, Katariina Kalliokoski ja lehtori Eliisa Ylinen.

SeAMKin restonomiopiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet useita toimeksiantoja eri yrityksille ja organisaatioille syksyn aikana. Yksi näistä oli Atrian kanssa yhteistyössä toteutettu illallinen, johon opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat menun ravintola Prikassa.

Illallinen yllätti kekseliäisyydellään

Kolmannen vuoden restonomiopiskelija Sami Hakamäki ja toisen vuoden restonomiopiskelijat Tuomo Hällström, Katariina Kalliokoski ja Nea Parkkinen tarttuivat tilaisuuteen, kun Atrialta ehdotettiin yhteistyötä illallisen merkeissä.

– Saimme oikeastaan vapaat kädet keksiä ja kokeilla uutta ja rakentaa illallisen Atrian tuotteiden ympärille. Menu syntyi melko helposti, vaikka testivaiheessa muutimmekin joitain yksityiskohtia, kertoo Sami Hakamäki.

Atrian tuotteista opiskelijat hyödynsivät muun muassa juurespyreitä ja picanha-pihvilihaa. Lisäksi he saivat Atrialta haasteen kehitellä ja toteuttaa riisipuurosta uudenlaisen jälkiruoan. Tuloksena syntyi riisipuurojäätelö, jossa käytettiin jouluisia mausteita, omenaa ja mantelia.

Atria järjestää asiakkailleen joulukattauksen, jossa haluttaan tarjoilla jotain uutta ja kekseliästä jälkiruoalla.

– Halusimme antaa opiskelijoille jälkiruokahaasteen. Opiskelijoiden luomaa uutta riisipuurojälkiruokaa tullaan tarjoilemaan erilaisissa asiakastilaisuuksissamme, kertoo Atrian kehityspäällikkö Susanne Heinineva.

Illallinen järjestettiin elämyksellisenä, eli annokset koottiin asiakkaiden edessä. He olivat tyytyväisiä opiskelijoiden toteuttamaan illalliseen.

– Opiskelijaryhmä ylitti kekseliäisyydellään, luovuudellaan ja taidoillaan kaikki odotukset! Ryhmä oli loihtinut illallisesta todella upean ja herkullisen. Atrian raaka-aineet olivat hyödynnetty hienosti ja valmistettu taiten. Kunnianhimo ja sitoutuneisuus illan valmisteluun välittyi jo huolellisesta menusuunnittelusta, kertoivat asiakkaat illallisen jälkeen.

Yhteistyöstä molemminpuolista hyötyä

Heinineva kertoo tämän kaltaisten yhteistöiden olevan antoisia.

– Opiskelijat osaavat ajatella monia asioita uudesta näkökulmasta ilman ennakkoluuloja, jolloin uusia ideoita syntyy, hän kertoo.

Opiskelijat saavat yhteistyöstä opintopisteitä. Projektimuotoisena toteutettavat yhteistyöt eri yritysten ja organisaatioiden kanssa ovat antoisia.

– Opiskelijat saavat melko vapaat kädet ideoinnin ja toteutuksen suhteen, kun toteutamme eri projekteja yritysten kanssa. Annan opiskelijoille ohjausta ja vinkkejä, kertoo SeAMKin lehtori Eliisa Ylinen.

 

Pääruokana Atrian picanha-pihvilihaa.
Pääruokana Atrian picanha-pihvilihaa.

MENU
– Punajuurta viidellä tapaa haudutetun rukiin kanssa
– Paahdettua picanhaa, mallaskastiketta, pikkelöityä suppilovahveroa, lehtikaalta, juuriselleriä pyreenä sekä paahdettuna
– Riisipuurojäätelöä, mantelicrumblea, mantelipitsiä, Omenaa kastikkeena sekä kompottina

 

Atria työnantajana

Meillä on kokemusta, osaamista ja mittakaavaa. Olemme Pohjoismaiden johtavia liha- ja ruokataloja. Yrityksemme on 114-vuotias. Tarjoamme työtä ja toimeentuloa lähes 2500 suomalaiselle. Skandinaviassa, Venäjällä ja Virossa yhtiömme palveluksessa on yhteensä 4330 liha-ja ruoka-alan osaajaa.

Etelä-Pohjanmaan alueella olemme suurin yksityisen sektorin työnantaja. Yrityksemme vaikutus aluetaloudellisesti on erittäin merkittävä. Palkkaamme vuosittain 600–700 kausityöntekijää, joista suurin osa on alueemme nuoria. Kausityöntekijältä edellytämme 18 vuoden ikää. Alalla opiskelu katsotaan eduksi. Pääosin kausityöt ovat tuotannon tehtävissä. Myös logistiikka ja tekniikka työllistävät osan kausityöntekijöistä.

Meillä on tarjolla työtä todella laajalle osaajajoukolle koko pellolta pöytään ketjun matkalle. Ruokatuotannon ja ruuan valmistuksen tehtävien lisäksi meillä työskentelee mm. taloushallinnon, viestinnän, markkinoinnin, myynnin, tuotekehityksen, logistiikan, tekniikan, henkilöstöhallinnon, työterveydenhuollon tehtävissä yli 500 henkilöä.

Kausirekrymme avataan jo joulukuussa viikolla 51. Seuraa työpaikkailmoituksiamme osoitteesta: https://www.atria.fi/konserni/tyonantajana/