SeAMK Foorumin myytinmurtosarja pureutuu keskiviikkona ruuan kuluttamiseen | SeAMK

SeAMK Foorumin myytinmurtosarja pureutuu keskiviikkona ruuan kuluttamiseen

Sami Koponen, henkilökuva.
Sami Koposta voi kuulla keskiviikkona kahdessa tilaisuudessa.

SeAMK Foorumissa murretaan tänä vuonna myyttejä. Avoimessa ja maksuttomassa luentosarjassa myytit ovat yleisesti kuultuja väitteitä, joita ovat purkamassa paloiksi mielenkiintoiset asiantuntijavieraat.

Keskiviikkona 23. lokakuuta tartutaan väitteeseen “Ihan sama mitä syöt, kunhan on halpaa”. Asiantuntijavieraana on tuolloin Sami Koponen Helsingin yliopistosta.

Sami Koponen on väitöskirjatutkijana Helsingin yliopistossa. Hän tutkii kuluttajien muuttuvaa suhdetta ruokaan ja syömiseen erityisesti ravintolasyömisen ja “taiteistumisen” näkökulmista. Aiemmin Sami on työskennellyt useita vuosia yksityisellä sektorilla ruoan kulutukseen, ruokatrendeihin ja päivittäistavarakauppaan liittyvissä asiantuntijatehtävissä.

Esityksessään Sami pohtii, onko ajatus hinnan keskeisestä asemasta suomalaisessa ruokakulttuurissa vain myytti aikana, jolloin kasvava joukko kuluttajia kantaa autenttisuuden, pienuuden ja persoonallisuuden kaltaisia kulttuurisia ihanteita globalisoituvassa ruokakulttuurissa.

Tilaisuus järjestetään Kampustalon (Kalevankatu 35, 60100 Seinäjoki) auditoriossa C0062 klo 15 – 17.

SeAMK Foorumi -luentosarja on SeAMKin koulutukseen ja toimintaan liittyvistä teemoista ja ajankohtaisista aiheista koostuva esitelmä- ja asiantuntijaluentosarja. SeAMK Foorumin luennot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Sami Koposta voi kuulla keskiviikkona myös avoimessa aamukahvitilaisuudessa kello 9 alkaen Frami F:n sinisessä auditoriossa.