SeAMKiin perustettiin osuuskunta yrittäjyyden tukemiseksi

SeAMK Osuuskunnan perustamiskokous.

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa vietettiin historiallinen tiistai-ilta osuuskunnan perustamiskokouksen merkeissä.

Osuuskunnan toiminta tukee SeAMKin kantavaa arvoa yrittäjähenkisyydestä. SeAMK Osuuskunnassa tutkinto-ohjelmien opiskelijoilla ja henkilökunnalla on mahdollisuus päästä kokeilemaan yrittäjyyttä kevyesti, osuuskunnan Y-tunnuksen alaisuudessa sekä esimerkiksi kehittää yritysideaansa yhdessä luovan ja innostavan osuuskuntaporukan kanssa.

Osuuskuntalaisella on mahdollisuus esimerkiksi myydä tuotteitaan, osaamistaan ja laskuttaa osuuskunnan kautta. Osuuskunnassa tehdystä työstä saa työtodistuksen ja mahdollisesti myös opintopisteitä sekä oppii hallinnollista puolta yrittäjyydestä ja hallitustyöskentelystä. SeAMK Osuuskunnan kotipesänä toimii Frami F:ssä sijaitseva Y-Zone, jossa toimivat muutkin SeAMK yrittäjyskasvatuskonseptit.

“SeAMK tunnetaan yrittäjähenkisyydestään ja osuuskunnan myötä voimme palvella yrittäjähenkisiä opiskelijoita ja henkilökuntaa entistäkin paremmin”, osuuskuntakoordinaattorina toimiva lehtori Elina Ojala toteaa.

Lehtori Elina Ojala toimii myös osuuskuntatoiminnan koordinaattorina.
Tradenomiopiskelija Nahashon Njehia valittiin SeAMK Osuuskunnan hallitukseen.

Perustamiskokoukseen osallistui niin SeAMKin opiskelijoita kuin henkilökuntaa. Kokouksessa valitun osuuskunnan hallituksen puheenjohtajaksi nousi rakennustekniikan opiskelija Ville Grekula. Hallitukseen jäseneksi valittu liiketalouden opiskelija Nahashon Njehia kertoo, että osuukunnassa häntä kiinnosti nimenomaan hallitustyöskentely ja siinä kehittyminen.

“Olen ollut hallitustyössä opintojen aikana ja halusin lähteä mukaan, kun kuulin osuuskunnan perustamisesta. Tästä oppii paljon. Yrittäjyyskin kiinnostaa, mutta haluan opiskella ensin lisää ja itseni kehittäminen on nyt se tärkein asia.”

Kulttuurituotantoa ensimmäistä vuotta opiskelevat Milla Hakkarainen ja Nea Peltola innostuivat mukaan Elina Ojalan tarjoaman infotilaisuuden jälkeen.

“Elina Ojala kävi tunnilla esittelemässä osuuskuntaa ja meitä alkoi kiinnostaa. Olen muutenkin suunnitellut toiminimen perustamista ja sen kautta työskentelemistä niin tämä tuntui hyvältä ajatukselta. Korkeakouluopiskelu on muutenkin niin uusi ja mielenkiintoinen asia, että haluan saada tästä ajasta kaiken irti.”, Hakkarainen kertoo.

Milla Hakkarainen ja Nea Peltola lähtivät osuuskuntatoimintaan uusien mahdollisuuksien ja kevyen yrittäjämallin innoittamina.

Lehtori Elina Ojalan mukaan SeAMKin osuuskuntatoimintaa luodaan osana Uusi osaamisen yhdyspinta -hanketta, jonka tavoitteena on rakentaa kansainvälisestikin merkittävä innovaatioekosysteemikokonaisuus. Hanke edistää yhteistoimintaa, pilotointi- ja kokeilukulttuuria ja uutta arvonluontia. Hankkeen toteuttajina toimivat yhdessä Seinäjoen yliopistokeskuksessa toimiva Tampereen yliopiston yksikkö ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Seinäjoen yliopistokeskuksen kautta työssä ovat mukana myös Helsingin, Vaasan ja Turun yliopistot sekä Taideyliopisto. Lisäksi mukana on pk-yrityksiä ja hyvinvointipalvelujen tuottajia. Hanketta rahoittavat toteuttajien lisäksi Euroopan aluekehitysrahasto Etelä-Pohjanmaan rahoituskehyksestä, Seinäjoen kaupunki ja Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiö.

Uutta osuuskuntaa juhlittiin lasillisella kuohuvaa.