Tavoitteena menestys urheilussa ja uralla | SeAMK.fi

Tavoitteena menestys urheilussa ja uralla

Kaksi opiskelijaa seisoo käytävällä ja nojaa kaiteeseen.
Arttu Ruuska ja Severi Lassila.

SeAMKin ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelijat Severi Lassila (24) ja Arttu Ruuska (19) pelaavat pesäpalloa vuoden 2017 Suomen mestaruuden voittaneessa Vimpelin Vedossa. Kysyimme heiltä muutaman kysymyksen opiskelusta, urheilusta ja näiden yhteensovittamisesta.

Kauanko olet pelannut pesäpalloa ja miten päädyit lajin pariin?

Severi: Olen pelannut kymmenenvuotiaasta eli vuodesta 2003 lähtien. Pelasin aiemmin koripalloa. Kodin vieressä olleella pesäpallokentällä tuli pelattua kavereiden kanssa ensin, josta kiinnostus lajiin syttyi.

Arttu: Harrastuksen aloitin kuusivuotiaana, jolloin olin katsomassa pesäpallopeliä kotipaikkakunnallani Halsualla. Tätä kautta sitten kiinnostuin lajista. Vimpeliin lähdin pelaamaan junioreihin.

Miten paljon harjoittelette viikossa?

Severi & Arttu: Harjoittelua on noin kuusi kertaa viikossa, aikaa kuluu treenaamiseen menee noin 15–23 tuntia. Harjoittelussa on myös kevyempiä viikkoja, jossa harjoitusmäärä pyörii 10 tunnin molemmin puolin. Kesällä harjoituksia on vähemmän, kun keskitytään peleihin. Harjoituksia on Vimpelissä, Lapualla ja Seinäjoella.

Miten opiskelu sujuu harjoittelun yhteydessä?

Severi: Opiskelu onnistuu urheilun ohessa hyvin, vaikka itsenäisiä töitä joutuukin tekemään enemmän. Poissaoloja tulee jonkin verran, mutta harvemmin kokonaisia päiviä täytyy olla poissa luennoilta.

Arttu: Urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu hyvin, vaikka paljon muuta ei päiviin saakaan mahtumaan. Opettajat ovat olleet joustavia ja SeAMK on osoittautunut kannustavaksi opiskelupaikaksi urheilijalle.

Miten päädyitte opiskelemaan SeAMKiin?

Severi: Olen taustaltani yo-merkonomi, ja nyt halusin jatkaa opintojani tradenomiksi. Ennen merkonomin tutkintoa ei ollut kokemusta liiketalouden alasta, mutta tutkinnon aikana kiinnostuin.

Arttu: Opiskelupaikka valikoitui paikkakunnan mukaan.

Opiskeluelämän yhteensovittaminen urheilun kanssa?

Severi & Arttu: Kun kausi loppuu, niin pääsee nauttimaan koulun ulkopuolisestakin opiskeluelämästä

Mitä tulevaisuudensuunnitelmia uran ja urheilun suhteen?

Severi: Taloushallinto kiinnostaa. Tavoitteena menestyä molemmissa sekä urheilussa että uralla.

Arttu: Kiinnostava liiketalouden osa-alue on itselle markkinointi. Tavoitteena on menestyä molemmissa.