Food Business Challenge

Food Business Challenge järjestetään taas vuonna 2024!

Kilpailun tarkoitus

Food Business Challenge -kilpailun tavoitteena on edistää ja nostaa esille uusia ideoita ja uutta liiketoimintaa ruoka-alalle. Kilpailussa huomioidaan koko ruokasektori alkutuotannosta aina kuluttajien lautaselle asti. Kilpailu on suunnattu suomalaisissa toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville sekä korkeakouluissa opiskeleville aina ammattikorkeakoulusta yliopistoon. Kilpailuun voi osallistua yksin tai tiiminä, suomeksi tai englanniksi. Kilpailun teemana on kestävät ruokaratkaisut.

Food Business Challenge -ideakilpailussa etsitään ruoka-alalle uusia innovaatioita ja liikeideoita kaikille ruokaketjun osa-alueille. Kilpailussa on kaksi sarjaa:

  • ideasarja, jossa haetaan korkealentoisuutta ja rohkeaa muutosta
  • startup-sarja, jossa painottuvat liiketoimintamahdollisuudet ja toteutettavuus.

Kilpailussa on finalisteille rahapalkinnot, jonka lisäksi startup-sarjan voittajalle asiantuntija-apua idean testaamiseen ja kehittämiseen. Food Business Challenge -kilpailuun ovat tervetulleita osallistumaan kaikki opiskelijat tutkintoalasta riippumatta.

Osallistumisaikaa 31.3.2024 klo 16 saakka.

Molemmissa sarjoissa rahapalkinnot ovat:
• Sarjan voitaja: 500 €
• 2.sija: 300 €
• 3.sija: 150 €
Palkintoraha on sen saajalle veronalaista tuloa. Jos kisaan osallistuu tiiminä, tiimin voitama palkintoraha jaetaan tiimin jäsenten kesken.

Kilpailuaika ja osallistuminen

2.1.2024 Kilpailuinfo julkistetaan – ideointi alkuun. Myös ilmoittautuminen kurssille aukeaa *

2.1.2024 Food Business Challenge -verkkokurssi alkaa *

2.1.–31.3.2024 Kilpailuun rekisteröityminen *

31.3.2024 klo 16: Viimeinen kilpailutöiden palautuspäivä! Kilpailun ensimmäinen vaihe sulkeutuu klo 16.00.

15.4.2024 Kilpailun finalistit julkistetaan

Toukokuu 2024 Food Business Challenge 2024 finaali. Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

 

*Kilpailuun rekisteröityminen tapahtuu Seinäjoen ammattikorkeakoulun Food Business Challenge -kurssin kautta CampusOnlinessa  / SeAMK VVO tai projektiopintoina. Toisen asteen opiskelijat pääsevät kurssille Opinlakeus-verkoston kautta. Kurssin laajuus 2 op, finalisteille  3 op. Kurssilta saa konkreettisia työkaluja ja näkökulmia idean kehittämiseen.

Lisätietoa

Järjestäjä informoi kilpailun etenemisestä Food Business Challengen Facebook -profiilissa, sekä SeAMK Ruoka ja SeAMK instagram -ja facebook -profiileissa. Finaaliin edenneille ilmoitetaan sähköpostitse.

Kilpailua koskevat kysymykset sähköpostitse: fbc@seamk.fi

Lisätiedot:

Lotta Haapala | lotta.haapala@seamk.fi | 040 830 2034

Sanni Nikumatti | sanni.nikumatti@seamk.fi | 040 830 4014

 

Lotta Haapala

Projektipäällikkö

sähköposti

Lotta.Haapala(a)seamk.fi

puhelin

+358408302034

Sanni Nikumatti

Asiantuntija, tki

sähköposti

Sanni.Nikumatti(a)seamk.fi

puhelin

+358408304014

EPliitto, SeAMK, EU, Innokaupungit ja Seinäjoen kaupunki -logot.