Uusi vanhustyön oppikirja ikääntyvien arkea parantamaan

kategoria: Hakijalle

Hyvä vanhuus -kirjan kansikuvaVanhustyön kysymykset ovat olleet viimeisten viikkojen ajan vahvasti esillä. Uutisista olemme saaneet lukea murheellisia kertomuksia tämän hetken vanhusten hoidon tilasta, ja ikääntyvien tilanteen parantamiseen etsitään nyt kuumeisesti ratkaisuja. Myös SeAMKissa tehdään aktiivisesti työtä ikääntyvien paremman arjen turvaamiseksi. Yksi esimerkki tästä työstä on ensi viikolla PS-kustannukselta ilmestyvä vanhustyön oppikirja, jonka toimittaja on SeAMKin gerontologian yliopettaja, dosentti Jenni Kulmala.

”Hyvä vanhuus – menetelmiä aktiivisen arjen tukemiseksi” on käytännönläheinen oppikirja, joka soveltuu hyödynnettäväksi ammatillisessa koulutuksessa, työpaikoilla ja myös ikääntyneiden läheisten kanssa toimiessa. Kirjan konkreettiset vinkit ja ajatuksia herättävät pohdintatehtävät johdattelevat lukijan pohtimaan sitä, miten me jokainen voimme olla mukana mahdollistamassa ikääntyvien aktiivista ja omannäköistä arkea.

Kirjan julkaisutilaisuus pidetään Seinäjoen ammattikorkeakoulun Sosiaali- ja terveysalan yksikössä, Kampustalon auditoriossa, torstaina 14.3. klo 12 alkaen. Tilaisuudessa puhuvat kirjaan kirjoittaneista mm. tutkijatohtori Jari Pirhonen Tampereen yliopistosta, toimialapäällikkö Elina Karvinen Ikäinstituutista ja erikoistutkija Saija Karinkanta UKK-instituutista. Tilaisuuteen voi ilmoittautua alla olevan linkin kautta.

https://www.lyyti.fi/reg/Hyva_vanhuus

Lisätietoja kirjasta:

https://www.ps-kustannus.fi/lisamateriaalit/hyva_vanhuus_naytesivut.pdf

Jenni Kulmala
jenni.kulmala@seamk.fi

040 830 0424