Valtava kasvu kevään 2022 ensimmäisessä yhteishaussa | SeAMK.fi

Valtava kasvu SeAMKin englanninkielisten tutkinto-ohjelmien hakijamäärissä kevään ensimmäisessä yhteishaussa

Kiitokset hakijoille

Hakijoiden määrä SeAMKiin kasvoi valtavasti kevään 2022 ensimmäisessä yhteishaussa. Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 19. tammikuuta kello 15.  

SeAMKin neljään englanninkieliseen AMK-tutkinto-ohjelmaan ja yhteen ylempään englanninkieliseen YAMK-tutkinto-ohjelmaan oli yhteensä 2481 hakijaa. Viime vuonna kevään ensimmäisessä yhteishaussa olleisiin kolmeen AMK-tutkinto-ohjelmaan oli 802 hakijaa.

Englanninkieliset tutkinto-ohjelmat kiinnostivat

Uutena tutkinto-ohjelmana oli ensimmäistä kertaa syksyllä alkava Bachelor of Engineering, Agri-food Engineering -koulutus, joka vahvistaa entisestään SeAMKin ainutlaatuista ruoka-alaa. Uuteen Agri-food Engineering -koulutukseen oli yhteensä 357 hakijaa 25 aloituspaikkaan. 

SeAMKin englanninkielisistä koulutuksista pisimpään koulutustarjonnassa ollut Bachelor of Business Administration, International Business -koulutus houkutti 757 hakijaa, mikä on 538 hakijaa enemmän kuin vuonna 2021 (kasvua hakijamäärissä 246 %). 

Bachelor of Health Care, Nursing -koulutukseen hakijoita oli 502, mikä on 135 enemmän kuin vuosi sitten (kasvu hakijamäärissä 37 %). Koulutukseen vaaditaan englannin kielen taidon lisäksi B1-tason suomen kielen taito. 

Viime syksynä alkanut Bachelor of Engineering, Automation Engineering -koulutus oli nyt toista kertaa yhteishaussa. Myös sen hakijamäärät olivat ilahduttavasti kasvussa. Hakijoita oli 376, kun niitä viime vuonna oli 216 (kasvu hakijamäärissä 74 %). 

Englanninkielinen, maisteritasoa vastaava Master of Business Administration, International Business Management ylempi AMK (YAMK) -koulutus oli haussa jälleen. Hakijoita koulutukseen oli tässä yhteishaussa 489, kun niitä vuoden 2020 haussa oli 167 (kasvua vuoden 2020 hakuun 193 %).

Lisää kansainvälisiä osaajia

Suomi tarvitsee kansainvälistä työvoimaa. SeAMKin tarjontaan on lisätty englanninkielisiä koulutuksia ja panostettu myös kansainväliseen markkinointiin ja opiskelijarekrytointiin, jotta uusia osaajia voidaan saada.  

”Alueellemme ja Suomelle on tärkeää, että yrityksillä ja muilla organisaatioilla on osaavaa työvoimaa myös tulevaisuudessa. Kehitämme SeAMKissa määrätietoisesti kansainvälistä opiskelijarekrytointia ja se työ jatkuu. Yhteishaun hakijamäärät näyttävät erittäin hyviltä. Olen iloinen, että uusi ruokateemainen englanninkielinen Agri-food Engineering -tutkinto-ohjelma oli suosittu, ja tämän lisäksi näimme todella reipasta kasvua myös muissa kansainvälisissä tutkinto-ohjelmissamme,” iloitsee Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori Jaakko Hallila.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa hakija voi hakea yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Koulutuksia ei aseteta mieluisuusjärjestykseen. Hakija voi tulla eri hauissa valituksi useampaankin koulutukseen, mutta voi ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

SeAMK Direct Application: Haku vielä mahdollista osaan englanninkielisistä koulutuksista

Automation Engineering-, International Business- ja Agri-food Engineering -koulutuksiin on mahdollista hakea vielä jatkuvassa haussa (SeAMK Direct Application) 8.4.2022 kello 15 mennessä. 

Haku voidaan sulkea jo aiemmin, mikäli aloituspaikat tulevat täyteen. Tutustu Direct-hakuun SeAMKin verkkosivustolla: SeAMK Direct Application | SeAMK. 

  

Lisätietoja: 

Hanna-Mari Rintala
opintoasiainpäällikkö, SeAMK