Yritykset hakevat osaavia tekijöitä – Raksadagen yhdisti rakennusalan yritykset ja opiskelijat | SeAMK

Yritykset hakevat osaavia tekijöitä – Raksadagen yhdisti rakennusalan yritykset ja opiskelijat

kategoria: Hakijalle
Kuvassa yritysten edustajat Petri Moksén (A-Insinöörit) ja Reima Paananen (Ramboll) sekä tapahtumaa järjestämässä olleet opiskelijat Alexander Garbalin ja Aarni Brax.
Toista kertaa järjestetty Raksadagen yhdisti SeAMKissa parikymmentä yritystä ja alan opiskelijat. Kuvassa yritysten edustajat Petri Moksén (A-Insinöörit) ja Reima Paananen (Ramboll) sekä tapahtumaa järjestämässä olleet opiskelijat Alexander Garbalin ja Aarni Brax.

”Nyt kun rakentaminen on lähtenyt nousuun, on orastavaa työvoimapulaa ilmennyt. Olemme herättelemässä opiskelijoita, miten monipuolisia töitä rakennusalalta löytyy ja tutustumassa tulevaisuuden osaajiin. Yhteystietoja on saatu paljon kiinnostuneilta”, suunnittelupäällikkö Reima Paananen Ramboll Oy:stä kertoo yrityksen osallistumisesta SeAMKissa keskiviikkona järjestettyyn Raksadagen-tapahtumaan.

”Hyvistä tekijöistä kisataan”, tiivistää Tampereelta yritykset ja opiskelijat yhdistäneeseen tapahtumaan saapunut yksikönjohtaja Petri Moksén A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:stä.

Raksadagenin järjestivät toista kertaa Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n Etelä-Pohjanmaan yhdistys opiskelijajäsenineen. Poikkeuksena muista vastaavista RIA ry:n tapahtumista Seinäjoella järjestäjäkumppanina Rakennuslehden sijaan toimivat SeAMKin opiskelijat.

Tapahtuma törmäytti onnistuneesti parikymmentä rakennusalan yritystä kiinnostuneeseen opiskelijajoukkoon.

”Verkostoituminen on tämän tapahtuman keskeistä antia. Avataan sitä, miten monipuolinen rakennusala oikeasti on. Samalla edesautetaan työllistymistä, RIA:n paikallisina yhdyshenkilöinä Raksadagenia järjestämässä olleet SeAMKin opiskelijat Alexandr Garbalin ja Aarni Brax kertovat.

Verkostoitumismielessä Raksadagen jatkuu illalla Efterjobbetilla sekä Dagenefterillä seuraavana aamuna.