SeAMK Yrityspäivä

SeAMK Yrityspäivä järjestetään keskiviikkona 5.2.2020 Frami Kampuksella Seinäjoella.

SeAMK Yrityspäivässä yritykset ja muut organisaatiot voivat tutustua tulevaisuuden työntekijöihin sekä luoda kontakteja SeAMKin henkilöstöön ja muihin tilaisuuteen osallistuviin yrityksiin. Opiskelijoille päivä vuorostaan tarjoaa tilaisuuden verkostoitua alueen työelämän kanssa.

Tervetuloa mukaan!

SeAMK Yrityspäivä yritykselle tai organisaatiolle

Tule SeAMK Yrityspäivään verkostoitumaan opiskelijoiden, henkilökunnan ja tilaisuuden muiden osallistujien kanssa.  Yrityspäivä on myös mahdollisuus tuoda omaa yritystäsi tai organisaatiota esille. Tilaisuus on yrityksille ja muille organisaatioille maksuton.

Yrityspäivän aikana yritys tai organisaatio voi esimerkiksi esitellä toimintaansa, hakea tekijöitä organisaationsa kehittämistarpeisiin tai kertoa rekrytointiin liittyvistä käytänteistä. Yrityksellä tai muulla organisaatiolla on mahdollisuus varata ständipaikka Frami F:n tiloissa. SeAMK ilmoittaa paikat yrityksille loppuvuodesta. Ilmoittautuminen helmikuun 2020 Yrityspäivään käynnistyy kesäkuussa 2019.

Varaa yritykselle paikka (ilmoittautumislinkki julkaistaan kesäkuussa tällä sivulla)

Tervetuloa kuulolle ja osallistumaan!

 

Ständien koko ja sijainti

Ständien koko on noin 5 m2. Ständien alustavaan sijoittumiseen voit tutustua alla olevasta linkistä. Eri yritysten osastojen välille pystytetään kevytrakenteisia väliseiniä, mutta myös yritysten omat messuseinäkkeet ovat tervetulleita. Huomioikaa kuitenkin osastojen rajoitettu koko.

Huom.
Vuoden 2019 yrityspäivään on yrityksille ja muille organisaatioille on varattu ständipaikat 1 – 31, 42 – 55 sekä käytäväpaikat 32P – 40P. Ständien sijoittumisen löydät oheisesta pohjakartasta: Yrityspaivan 2019 pohjakartta

Muutokset mahdollisia.

Varaa nyt paikkasi Yrityspäivään 2019 viimeistään 18.1.2019. Voit myös tiedustella peruutuspaikkoja Sirkku Uusimäeltä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Yrityspäivään 2019 ilmoittautuneita organisaatioita

SeAMK Yrityspäivä opiskelijalle ja henkilökunnalle

SeAMK Yrityspäivä on koko SeAMKin tapahtuma. Päivän aikana opiskelijat voivat tutustua eri alojen yrityksiin sekä työnantajaorganisaatioihin Frami F:n ständeillä. Yrityspäivä mahdollistaa opiskelijan oppia tuntemaan merkittävän joukon alueen työelämätahoja. Tilaisuudesta on mahdollista saada eväitä myös omalle työuralle.

Olemalla aktiivinen voi mahdollisesti löytää tapahtumasta esimerkiksi mielenkiintoisen projektityön aiheen, ensi kesän kesätyöpaikan tai jopa tulevaisuuden vakituisen työpaikan. Nappaa kiinni tilaisuudesta ja lähde mukaan verkostoitumaan!

International Students of SeAMK

At SeAMK Career Day You can get to know companies and organizations in our region and practice your networking skills during the day. You can suggest some project work or thesis ideas to the represented organizations or inquire possibilities for internships.

Please see the English seminar.

Teemasessioissa käsitellään muuttuvaa työelämää

Vuoden 2019 SeAMK Yrityspäivän teemasessioissa käsitellään muuttuvaa työelämää. Näkökulmansa tuovat eri aloilta valmistuneet SeAMKin alumnit. Aamupäivällä pidetään yksi sessio ja iltapäivällä kaksi, joista toinen on englanninkielinen.

 1. Sessio klo 10–11, F128

Jorma Lähetkangas, toimitusjohtaja, Nortech Metal Oy

Työtehtäviini kuuluu n. 6M euron liikevaihdon omaavan ja kehittyvän alihankintakoneistamon johtaminen. Yleisjohtamisen lisäksi minulla on päävastuu yrityksemme HR-asioista sekä myynnistä ja markkinoinnista.

Tuomas Vuorenmaa, Manager, ICT Engineering, Pesmel Oy

Toimin ICT-osaston esimiehenä, ja tehtäviini kuuluu muun muassa projektien seuranta ja ICT-resursointi, ohjelmistotuotekehityksestä vastaaminen sekä osaston toimintatapojen kehittäminen ja ylläpito.

 1. Sessio klo 13–14, F128

Matleena Saarakkala, Automyynti Saarakkala

Toimenkuvaani kuuluvat automyynti ja markkinointitehtävät.

Marko Kivelä, toiminnanjohtaja Selmu ry / toimitusjohtaja Seinäjoki Festivals Oy.

Vastaan sekä yhdistyksen että osakeyhtiön taloudesta, henkilöstöstä ja kehittämisestä. Lisäksi toimin Rytmikorjaamo-klubin ohjelman ostajana.

Tuula Peltoniemi, Timanttia Consulting Oy

 Järjestöosaamisen erityisasiantuntija, modernin työelämän ja etäjohtamisen valmentaja (Master EASI-sertifioitu). Koulutustaustaltani olen sosionomi ylempi amk, AmO.

3. English seminar: Migrants’ views of Finnish work life 12.30–13.30

Guest panel: Mark Wiltshear – Xport, Vincente Herrera – Insanity, Kyle Mulholland -Movement Matters.

Starting a business is sometimes difficult, doing it in another country and with a different culture is something else. See how migrants view their opportunities in Finland and hear from real experiences.

Time: 12:30–13:30
Place: F209, Frami F.

Lisätietoa sessioista päivitetään tammikuun 2019 loppuun mennessä. Muutokset mahdollisia.

Taustatietoa aiemmista SeAMK Yrityspäivistä

 • Tärkeää tietoa Kevään 2018 Yrityspäivään osallistuville yrityksille ja organisaatioille

  Tietoja kevään 2018 Yrityspäivästä. Kevään 2019 Yrityspäivän tiedot päivitetään sivulle syyskuussa.

  1. Yrityspäivän 2018 ohjelma

  Sähköpostin liitteenä on Yrityspäivän ohjelma. Teemasessiot pidetään 1. kerroksen keltaisessa auditoriossa F128 ja 2. kerroksen vihreässä auditoriossa F209. Toisena tapahtumapaikkana toimivassa opetusravintola Prikassa on yritysten osastojen lisäksi Masterchef -tapahtuma. Myös yritysten/organisaatioiden edustajat ovat tervetulleita osallistumaan eri teemasessioihin.

  2. Osastopaikat ja osastojen rakentaminen

  Yrityspäivien osastotilojen pohjakarttaa on jouduttu muuttamaan jonkin verran viime vuodesta. Syynä on mm. tilanahtaus, koska suurin osa SeAMKin opetuksesta on sijoitettu Framin alueelle. Sähköpostin liitteenä on rakenteeltaan uudenlainen kartta (ei mittakaavassa), josta voitte tarkistaa osastonne sijainnin. Kunkin osaston koko on leveydeltään noin 3 m ja syvyys noin 2 m.

  Osastojen välillä ei ole varsinaisia messuseiniä vaan tilanjakajina toimivat matalat seinäkkeet ja pöydät. Jos teillä on rollupeja tai muita kevyitä mainosseinäkkeitä, ovat ne tervetulleita tilanjakajia. Frami F:ssä olevat pöydät, tuolit, sohvat, kuutiopallit yms. ovat tarvittaessa vapaasti käytettävissä. Samoin Prikassa sijaitseville osastoille siellä olevat pöydät ja tuolit ovat käytettävissä. Sähkö on saatavissa kaikille osastoille. Omia jatkojohtoja voi varmuuden vuoksi ottaa matkaan. Frami F:ssä ja Prikassa toimii langaton verkko, joten omilla laitteilla on mahdollisuus päästä internetiin.

  Osastoja voi tulla rakentamaan/kalustamaan jo edellisenä päivänä, tiistaina 6.2. klo 15 – 18 välillä. Tapahtumapäivänä Frami F:n ovet aukeavat klo 7.30, joten myös aamulla on puolitoista tuntia aikaa osaston kuntoon laittoon. Ruokailuajan tungoksen vuoksi voi osa messualueesta olla tiistaina kolmen jälkeen vielä keskeneräinen, mutta tarpeen mukaan laitetaan kuntoon.

  Auton voi tiistaina rakentamisen ajaksi jättää parkkiin pääovea vastapäätä olevalle parkkipaikalle ilmaiseksi. Keskiviikkona auton voi ajaa SeiParkin maksulliseen parkkitaloon (1. tai 2. krs). Framin alueella on pysäköinnin valvonta ja kaikki paikat ovat maksullisia.

  Olemme varanneet Frami F:n 2. kerroksesta lukittavan neuvotteluhuoneen F207 näytteilleasettajien käyttöön. Sinne voi jättää tavaroita ja ulkovaatteet säilöön sekä tiistaina että keskiviikkona. Tilassa on keskiviikkona tarjolla ”hengähdystauko kahvia” osallistuvien yritysten ja organisaatioiden edustajille.

  3. Tapahtumaesite ja erilliset yritysinfot

  Tapahtumaesitettä ei tänä vuonna erikseen taiteta vaan lisätietoa osallistuvista yrityksistä opiskelijat ja henkilökunta löytävät yritysten omilta nettisivuilta. Yrityspäivän nettisivulla www.seamk.fi/yrityspaiva on luettelo osallistuvista yrityksistä. Yrityksen nimi toimii linkkinä yrityksen nettisivuille.

  Mahdollisuutta erilliseen yritysinfoon ei valitettavasti ohjelmien päällekkäisyyksien vuoksi ole, mutta mikäli yrityksellänne on jotain erityistä tiedotettavaa opiskelijoille, laittakaa siitä tietoa meille: helena.hannu@seamk.fi . Laadimme tarvittaessa tätä tarkoitusta varten erillisen infosivun Yrityspäivän nettisivulle.

  4. Näytteilleasettajien omakustanteinen lounas

  Näytteilleasettajien omakustanteisen lounaan voi syödä kahdessa eri ravintolassa.

  Frami F: Sodexon Campus ravintola klo 10.30-14.00, https://www.sodexo.fi/frami
  Frami B: Juveneksen Komia ravintola klo 10.30-13.30, http://www.juvenes.fi/frami

  SeAMK tarjoaa näytteilleasettajille nonstop kahvia 2. kerroksen neuvotteluhuoneessa F207.

  5. Lisätietoja

  Mikäli teille tulee kysyttävää, ottakaa yhteyttä:

  Helena Hannu, p. 040 830 4238 tai helena.hannu(a)seamk.fi tai
  Sirkku Uusimäki, p. 040 830 4253 tai sirkku.uusimaki(a)seamk.fi

  Tervetuloa SeAMKiin Framille!

Yrityspäivään 2018 ilmoittautuneita organisaatioita

Teemasessiot 2018

Mikä muuttuu työelämässä? Mikä on ihmisen rooli ja osaaminen koneisiin
nähden?

 

1. Mitä terveysteknologia mahdollistaa?

Klo 9.30-11.00
Puheenjohtaja: Jaakko Hallila, SeAMK Sosiaali- ja terveysala
Paikka: F128

Miten teknologia muuttaa sosiaali- ja terveysalaa? Uhkakuvissa ihminen voidaan korvata robottien ja teknologian avulla. Positiivisessa visiossa teknologia vapauttaa ihmiset käyttämään enemmän aikaa asiakkaan kohtaamiseen mekaanisen työn sijaan. Missä maailmalla mennään ja mitä teknologia mahdollistaa?

Mukana sessiossa:

 • Tomi Tupiini, Eptek Oy
 • Kristiina Vaahtera, SeAMK: ”Digitalisaation hyödyntäminen – hoitotyön uudet ulottuvuudet mahdollisuutena ja haasteena”
 • Sami Ranta, Mehiläinen Oy: Miten tällä hetkellä teknologia tukee asiakkaan asiointia terveyspalveluissa ja miten se on muuttanut terveydenhuollon ammattilaisten työtä? Case OmaMehiläinen –sovellus ja Digiklinikka. Miten ja millä aikataululla murros etenee ja miten tekoäly tulee näkymään asiakkaille ja ammattilaisille seuraavan muutaman vuoden aikana käytännössä?

 

2. Digitalisaatio haastaa osaamisen

Klo 10.30-12.00
Puheenjohtaja: Piia-Pauliina Mäntysaari, SeAMK
Paikka: F209

Sessiossa pohditaan henkilöstön osaamistarpeita ja osaamisen johtamista nyt ja tulevaisuudessa teknologian, ihmisten (osto)käyttäytymisen, uusien liiketoimintamallien ja yritysten muuttuessa kovaa vauhtia. Mitä osaamista työntekijöiltä vaaditaan ja mitä vaatimuksia työelämä heille asettaa? Entä miten yritys huolehtii siitä, että työpaikalla jokainen työntekijä menestyy muutoksessa ja tietää mitä häneltä odotetaan?

Mukana sessiossa:

 • Annemari Vanhaviitakoski, I-Mediat Oy:n viestintä- ja markkinointitoimisto I-plussa

 

3. Älykäs robotiikka – uhka vai mahdollisuus

Klo 12.15-13.45
Puheenjohtaja: Jarkko Pakkanen, SeAMK Tekniikka
Paikka: F128

Session puhujat tulevat Suomen Robotiikkayhdistyksestä ja robotiikkaa hyödyntävistä yrityksistä. Robottien tiedetään lisäävän tuotannon tehokkuutta, laatua ja joustavuutta. Toisaalta se uhkaa työllisyystilannetta ainakin Kiinassa ja muissa kehittyvissä maissa. Onko tilanne sama myös Euroopassa ja Suomessa? Entä aiheuttaako robotisaatio tulevaisuudessa verovajeen? Näitä ja muita robotiikkaan liittyviä haasteita puidaan paneelikeskustelussa, jossa myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua.

 

4. Kiertotalouden mahdollisuudet ruokaketjussa

Klo 13.00-14.30
Puheenjohtaja: Hanne Ala-Harja, SeAMK Ruoka
Paikka: F209

Miten digitalisaatio muuttaa ja mahdollistaa ruokaketjun toimintoja? Miten maailman ruokatalous ja ruokakuluttajien käyttäytyminen muuttuvat? Ruoka osana uudenlaista palvelumuotoilua ja kiertotaloutta. Alustusluennot ja ideointityöpaja.

Ideointityöpaja: Kiertotalouden edistämisen innovointi

Mukana sessiossa luennoitsijat ja kiertotalouden uusia innovaatioita edustava yritys

 

5. Digitalization and Working life

Klo: 14-15.30
Puheenjohtaja: Piia-Pauliina Mäntysaari, SeAMK
Paikka: F312

Technology is developing and that changes human behaviour and markets. This is called digitalization.
Digitalization also challenges competencies in working life. Why and how? Come and find out!

Short lecture and workshop.