SeAMK Yrityspäivä

SeAMK Yrityspäivä järjestetään 07.02.2018 klo 09.00–15.00 Seinäjoen Frami Kampuksella.

SeAMK Yrityspäivässä kohtaavat yritykset, organisaatiot, opiskelijat ja henkilökunta. Tapahtumassa yritykset ja muut organisaatiot voivat tutustua tulevaisuuden työntekijöihin sekä luoda kontakteja SeAMKin henkilöstöön ja muihin tilaisuuteen osallistuviin yrityksiin. Opiskelijoille päivä vuorostaan tarjoaa tilaisuuden verkostoitua alueen työelämän kanssa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä SeAMK ja JoPo – Jopparilta Polkimille Urasuunnittelussa -hanke.

Tervetuloa yrityspäivään!

SeAMK Yrityspäivä yritykselle tai organisaatiolle

SeAMK Yrityspäivässä Seinäjoen Frami kampuksella kokoontuvat yritysten/organisaatioiden edustajat, eri alojen opiskelijat, SeAMKin henkilöstö sekä muut osallistuvat yritykset. Kokoontuminen mahdollistaa yritysten / organisaatioiden edustajille tilaisuuden rakentaa yhteyksiä tulevaisuuden koulutettuihin eri alojen osaajiin (opiskelijoihin), SeAMKin asiantuntevaan henkilöstöön ja muihin osallistuviin yrityksiin. Yrityspäivä on myös mahdollisuus tuoda omaa yritystä tai organisaatiota esille. Tilaisuus on yrityksille ja muille organisaatioille maksuton.

Yrityspäivän aikana yritys tai organisaatio voi esimerkiksi esitellä toimintaansa, hakea tekijöitä organisaationsa kehittämistarpeisiin tai kertoa rekrytointiin liittyvistä käytänteistä. Yrityksellä tai muulla organisaatiolla on mahdollisuus varata ständipaikka Frami F:n tiloissa.

Ständien koko on noin 5-6 m2. Ständien alustavaan sijoittumiseen voit tutustua alla olevasta linkistä. Eri yritysten osastojen välille pystytetään kevytrakenteisia väliseiniä, mutta myös yritysten omat messuseinäkkeet ovat tervetulleita lisiä. Huomioikaa kuitenkin osastojen rajoitettu koko.

Varaa paikka pian, tilaa on rajoitetusti!

SeAMK päivittää osallistuvien yritysten nimet tapahtuman sivuille. Yritykset voivat lisäksi lähettää maksuttomasti esimerkiksi rekrytointi-ilmoituksen pdf:nä. SeAMK koostaa kaikki ilmoitukset Yritykset uutisoivat otsikon alle.

 • Tärkeää tietoa Yrityspäivään tuleville yrityksille ja organisaatioille

  1. Päivän ohjelma

  Sähköpostin liitteenä on Yrityspäivän ohjelma. Teemasessiot pidetään 1. kerroksen keltaisessa auditoriossa F128 ja 2. kerroksen vihreässä auditoriossa F209. Toisena tapahtumapaikkana toimivassa opetusravintola Prikassa on yritysten osastojen lisäksi Masterchef -tapahtuma. Myös yritysten/organisaatioiden edustajat ovat tervetulleita osallistumaan eri teemasessioihin.

  2. Osastopaikat ja osastojen rakentaminen

  Yrityspäivien osastotilojen pohjakarttaa on jouduttu muuttamaan jonkin verran viime vuodesta. Syynä on mm. tilanahtaus, koska suurin osa SeAMKin opetuksesta on sijoitettu Framin alueelle. Sähköpostin liitteenä on rakenteeltaan uudenlainen kartta (ei mittakaavassa), josta voitte tarkistaa osastonne sijainnin. Kunkin osaston koko on leveydeltään noin 3 m ja syvyys noin 2 m.

  Osastojen välillä ei ole varsinaisia messuseiniä vaan tilanjakajina toimivat matalat seinäkkeet ja pöydät. Jos teillä on rollupeja tai muita kevyitä mainosseinäkkeitä, ovat ne tervetulleita tilanjakajia. Frami F:ssä olevat pöydät, tuolit, sohvat, kuutiopallit yms. ovat tarvittaessa vapaasti käytettävissä. Samoin Prikassa sijaitseville osastoille siellä olevat pöydät ja tuolit ovat käytettävissä. Sähkö on saatavissa kaikille osastoille. Omia jatkojohtoja voi varmuuden vuoksi ottaa matkaan. Frami F:ssä ja Prikassa toimii langaton verkko, joten omilla laitteilla on mahdollisuus päästä internetiin.

  Osastoja voi tulla rakentamaan/kalustamaan jo edellisenä päivänä, tiistaina 6.2. klo 15 – 18 välillä. Tapahtumapäivänä Frami F:n ovet aukeavat klo 7.30, joten myös aamulla on puolitoista tuntia aikaa osaston kuntoon laittoon. Ruokailuajan tungoksen vuoksi voi osa messualueesta olla tiistaina kolmen jälkeen vielä keskeneräinen, mutta tarpeen mukaan laitetaan kuntoon.

  Auton voi tiistaina rakentamisen ajaksi jättää parkkiin pääovea vastapäätä olevalle parkkipaikalle ilmaiseksi. Keskiviikkona auton voi ajaa SeiParkin maksulliseen parkkitaloon (1. tai 2. krs). Framin alueella on pysäköinnin valvonta ja kaikki paikat ovat maksullisia.

  Olemme varanneet Frami F:n 2. kerroksesta lukittavan neuvotteluhuoneen F207 näytteilleasettajien käyttöön. Sinne voi jättää tavaroita ja ulkovaatteet säilöön sekä tiistaina että keskiviikkona. Tilassa on keskiviikkona tarjolla ”hengähdystauko kahvia” osallistuvien yritysten ja organisaatioiden edustajille.

  3. Tapahtumaesite ja erilliset yritysinfot

  Tapahtumaesitettä ei tänä vuonna erikseen taiteta vaan lisätietoa osallistuvista yrityksistä opiskelijat ja henkilökunta löytävät yritysten omilta nettisivuilta. Yrityspäivän nettisivulla www.seamk.fi/yrityspaiva on luettelo osallistuvista yrityksistä. Yrityksen nimi toimii linkkinä yrityksen nettisivuille.

  Mahdollisuutta erilliseen yritysinfoon ei valitettavasti ohjelmien päällekkäisyyksien vuoksi ole, mutta mikäli yrityksellänne on jotain erityistä tiedotettavaa opiskelijoille, laittakaa siitä tietoa meille: helena.hannu@seamk.fi . Laadimme tarvittaessa tätä tarkoitusta varten erillisen infosivun Yrityspäivän nettisivulle.

  4. Näytteilleasettajien omakustanteinen lounas

  Näytteilleasettajien omakustanteisen lounaan voi syödä kahdessa eri ravintolassa.

  Frami F: Sodexon Campus ravintola klo 10.30-14.00, https://www.sodexo.fi/frami
  Frami B: Juveneksen Komia ravintola klo 10.30-13.30, http://www.juvenes.fi/frami

  SeAMK tarjoaa näytteilleasettajille nonstop kahvia 2. kerroksen neuvotteluhuoneessa F207.

  5. Lisätietoja

  Mikäli teille tulee kysyttävää, ottakaa yhteyttä:

  Helena Hannu, p. 040 830 4238 tai helena.hannu(a)seamk.fi tai
  Sirkku Uusimäki, p. 040 830 4253 tai sirkku.uusimaki(a)seamk.fi

  Tervetuloa SeAMKiin Framille!

Yrityspäivään ilmoittautuneita organisaatioita

SeAMK Yrityspäivä opiskelijalle ja henkilökunnalle

SeAMK Yrityspäivä on koko SeAMKin tapahtuma. Päivän aikana opiskelijat voivat tutustua eri alojen yrityksiin sekä työnantajaorganisaatioihin Frami F:n ständeillä. Yrityspäivä mahdollistaa opiskelijan oppia tuntemaan merkittävän joukon alueen työelämätahoja. Tilaisuudesta on mahdollista saada eväitä myös omalle työuralle.

Olemalla aktiivinen voi mahdollisesti löytää tapahtumasta esimerkiksi mielenkiintoisen projektityön aiheen, ensi kesän kesätyöpaikan tai jopa tulevaisuuden vakituisen työpaikan. Nappaa kiinni tilaisuudesta ja lähde mukaan verkostoitumaan!

International Students of SeAMK

At SeAMK Career Day You can get to know companies and organizations in our region and practice your networking skills during the day. You can suggest some project work or thesis ideas to the represented organizations or inquire possibilities for internships.

Teemasessiot

Mikä muuttuu työelämässä? Mikä on ihmisen rooli ja osaaminen koneisiin
nähden?

 

1. Mitä terveysteknologia mahdollistaa?

Klo 9.30-11.00
Puheenjohtaja: Jaakko Hallila

Miten teknologia muuttaa sosiaali- ja terveysalaa? Uhkakuvissa ihminen voidaan korvata robottien ja teknologian avulla. Positiivisessa visiossa teknologia vapauttaa ihmiset käyttämään enemmän aikaa asiakkaan kohtaamiseen mekaanisen työn sijaan. Missä maailmalla mennään ja mitä teknologia mahdollistaa?

Mukana sessiossa:

 • Sami Perälä, Eptek Oy
 • Kristiina Vaahtera, SeAMK: ”Digitalisaation hyödyntäminen – hoitotyön uudet ulottuvuudet mahdollisuutena ja haasteena”
 • Mehiläinen Seinäjoki: Miten tällä hetkellä teknologia tukee asiakkaan asiointia terveyspalveluissa ja miten se on muuttanut terveydenhuollon ammattilaisten työtä? Case OmaMehiläinen –sovellus ja Digiklinikka. Miten ja millä aikataululla murros etenee ja miten tekoäly tulee näkymään asiakkaille ja ammattilaisille seuraavan muutaman vuoden aikana käytännössä?

 

2. Digitalisaatio haastaa osaamisen

Klo 10.30-12.00
Puheenjohtaja: Piia-Pauliina Mäntysaari

Sessiossa pohditaan henkilöstön osaamistarpeita ja osaamisen johtamista nyt ja tulevaisuudessa teknologian, ihmisten (osto)käyttäytymisen, uusien liiketoimintamallien ja yritysten muuttuessa kovaa vauhtia. Mitä osaamista työntekijöiltä vaaditaan ja mitä vaatimuksia työelämä heille asettaa? Entä miten yritys huolehtii siitä, että työpaikalla jokainen työntekijä menestyy muutoksessa ja tietää mitä häneltä odotetaan?

Mukana sessiossa:

 • Annemari Vanhaviitakoski, I-Mediat Oy:n viestintä- ja markkinointitoimisto I-plussa

 

3. Älykäs robotiikka – uhka vai mahdollisuus

Klo 12.15-13.45
Puheenjohtaja: Jarkko Pakkanen

Session puhujat tulevat Suomen Robotiikkayhdistyksestä ja robotiikkaa hyödyntävistä yrityksistä. Robottien tiedetään lisäävän tuotannon tehokkuutta, laatua ja joustavuutta. Toisaalta se uhkaa työllisyystilannetta ainakin Kiinassa ja muissa kehittyvissä maissa. Onko tilanne sama myös Euroopassa ja Suomessa? Entä aiheuttaako robotisaatio tulevaisuudessa verovajeen? Näitä ja muita robotiikkaan liittyviä haasteita puidaan paneelikeskustelussa, jossa myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua.

 

4. Kiertotalouden mahdollisuudet ruokaketjussa

Klo 13.00-14.30
Puheenjohtaja: Hanne Ala-Harja

Miten digitalisaatio muuttaa ja mahdollistaa ruokaketjun toimintoja? Miten maailman ruokatalous ja ruokakuluttajien käyttäytyminen muuttuvat? Ruoka osana uudenlaista palvelumuotoilua ja kiertotaloutta. Alustusluennot ja ideointityöpaja.

Ideointityöpaja: Kiertotalouden edistämisen innovointi

Mukana sessiossa luennoitsijat ja kiertotalouden uusia innovaatioita edustava yritys