Tutor-toiminnasta saa kavereita

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutor- toiminta vetää joka vuosi puoleensa runsaasti erilaisia ihmisiä, erilaisista syistä. Yksi yleisimmistä on uusiin ihmisiin tutustuminen.

Kolmannen vuoden sosionomiopiskelija Jenni OlliKuva 1. Jenni Ollila.JPGla koki, että hänellä on paljon annettavaa tutor-toimintaan. Lisäksi hän halusi auttaa uusia opiskelijoita. Samaa kertoo Anne Saastamoinen, jonka päätökseen ryhtyä tutoriksi vaikuttivat paljon hänen omat tutorinsa, jotka auttoivat aikoinaan aloittamaan opiskelun sujuvasti.

TiKuva 3. Tiina Neste.JPGina Neste on kokenut tutor-toiminnan mukavaksi ja hyödylliseksi, sillä hän sai toiminnan kautta uusia kavereita ja rohkeutta esiintyä isommankin ihmisryhmän edessä. Anne lisää, että tutorina on myös mahdollisuus vaikuttaa eri osa-alueille, jotta opiskelijan olisi helpompaa ja mukavampaa opiskella ja kotiutua uudelle paikkakunnalle.

Tutorit sanovat, ettei tutor-toiminta ole vaikeuttanut opiskelua lainkaan, vaikka välillä joutuukin olemaan tunneilta pois. Nämä poissaolot ovat kuitenkin luvallisia.
– Silloin, kun itse olin tutorina, pelasin vielä sarjatasolla salibandyä ja ehdin silti olemaan tutortoiminnassa mukana, sanoo Jenni.


Tutorointi on muutakin kuin juhlimista

Kaikki tutorit eivät käy bileissä, eivätkä Kuva 2. Anne Saastamoinen.JPGvälttämättä nauti alkoholijuomia. Tutorit järjestävät paljon erilaista toimintaa, kuten esimerkiksi erilaisia alkoholittomia tapahtumia, vaikka osanottomäärä ei ole niissä kovinkaan korkea. Tutoroinnista saa myös opintopisteitä, mutta ei silloin, kun nauttii alkoholia.

Yksi tärkeimmistä tutoreiden järjestämistä tapahtumista on uusille opiskelijoille järjestetyt tutustumisleikit ja -tapahtumat, jotka auttavat eri puolilta Suomea muuttaneiden opiskelijoiden ryhmähengen muodostamista.


Teksti: Olga Peskova ja Sirpa Yli-Heikkilä
Kuvat: Jenni Ollilan, Anne Saastamoisen ja Tiina Nesteen omat arkistot
Ylös / Up