Syksyn yhteishaku | SeAMK

Syksyn 2021 yhteishakuHakuaika 1.9. - 15.9.2021

Syksyn yhteishaku

01.09.2021klo08:00–15.09.2021klo15:00

Korkeakoulujen syksyn 2021 yhteishaun hakuaika on 1.-15.9.2021. Hakeminen tapahtuu Opintopolku -palvelun kautta. Hakuaika alkaa ensimmäisenä hakupäivänä klo 8.00 ja päättyy viimeisenä päivänä klo 15.00.

Hakemisen ohjeet

Tietoa hakemisesta yhteishaussa ja esim. ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen löydät Opintopolun Korkeakoulujen yhteishaku -sivulta.

Koulutustarjonta ja hakukohteiden valintaperusteet

Koulutustarjonnan ja hakukohteiden valintaperusteet löytyvät uudistuneesta Opintopolusta. Pääset uudistuneeseen Opintopolkuun myös vanhan Opintopolun puolelta banneria klikkaamalla. SeAMKin koulutustarjontaan pääset tutustumaan suoraan tästä linkistä.

Voit myös etsiä koulutuksia koko tarjonnasta ja rajata tuloksia eri hakuehtojen mukaisesti. SeAMKin koulutustarjonnan löydät valitsemalla sijainniksi Etelä-Pohjanmaan.

SeAMKissa haettavana olevat kohteet löytyvät hakusanoilla “SeAMK syksy 2021”, kun tämän jälkeen valitsee Oppilaitokset -välilehdeltä SeAMKin.

Katso tästä alta videolta vinkit SeAMKin koulutustarjonnan löytämiseen uudesta Opintopolusta.

Valintatavat

AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa opiskelijat valitaan todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen kautta. Todistusvalintatavassa on oma valintatapa ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon suorittaneille. Ammatillisen perustutkinnon todistusvalintatavassa huomioidaan 1.8.2015 alkaen suoritetut tutkinnot. Näyttötutkintona suoritettuja ammatillisia perustutkintoja ei valintatavassa huomioida. Ylioppilastutkinnolla (suomalainen tai kansainvälinen) ja ammatillisella perustutkinnolla hakeville on ilmoitettu Opintopolun hakukohteen tiedoissa omat aloituspaikkamääränsä, jotka vaihtelevat hakukohteittain. Valtakunnallista tietoa todistusvalinnoista ja AMK-valintakokeesta löytyy ammattikorkeakouluun.fi- sivulta.

Tarkempia tietoja käytettävissä olevista valintatavoista ja esim. aloituspaikkamääristä löydät Opintopolun hakukohteen tiedoista.

Mikäli tarvitset AMK-valintakokeeseen yksilöllisiä järjestelyjä, löydät ohjeet ja lomakkeet SeAMKin Valintakokeet -sivulta. Yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeeseen tulee hakea erillisellä lomakkeella viimeistään 22.9.2021 klo 15.00 mennessä.

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinnat julkistetaan viimeistään 26.11.2021. Kaikki hakijat näkevät oman tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 3.12.2021 klo 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2022.

 

Tutustu koulutuksiin: