MakuKatu-tapahtuma keräsi huikean määrän osallistujia

Ryhmäkuva.
MakuKatu-tapahtuman tuotantotiimi. Kuvassa Melina Uusitalo (vas. ylhäällä), Kaisa Käkönen, Miika Rantala (vas. alhaalla), Mirka Hakkola, Saga Seppälä, Pinja Haarala ja Laura Käkelä-Petäys.

Ensimmäisen vuoden kulttuurituottajien tuottama MakuKatu-tapahtuma järjestettiin Seinäjoen keskustassa 18.-20.4.2024. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa ja se keräsi kolmessa päivässä huikean määrän osallistujia – ravintoloiden annoksia myytiin loppuun ja tuotantoryhmän täytyi tilata osallistumispasseja lisää. Tapahtuman ideana oli kiertää tapahtumassa mukana olleita Seinäjoen ravintoloita läpi, maistaa heidän luomiaan kilpailuannoksia ja kerätä passiin leimoja. Lopuksi sai vielä äänestää omasta mielestään parasta annosta.

Tapahtumaa olivat järjestämässä ensimmäisen vuoden kulttuurituottajaopiskelijat Kaisa Käkönen, Laura Käkelä-Petäys, Saga Seppälä, Pinja Haarala, Mirka Hakkola, Miika Rantala ja Melina Uusitalo. Tapahtuman toimeksiantajana toimi Into Seinäjoki.

Tapahtuma syntyi toimeksiantajan pyynnöstä tehdä ruokafestivaali Seinäjoelle. Opiskelijat suunnittelivat syksyn innovaatioviikolla kolme erilaista vaihtoehtoa tapahtumasta ja esittivät ne viikon lopuksi toimeksiantajalle. MakuKatu nousi heti toimeksiantajan suosikiksi ja sen idean pohjalta tuotantoryhmä lähti suunnittelemaan tapahtumaa.

Tuotantoryhmä ei ollut osannut varautua tällaiseen suosioon ollenkaan. Kävijämäärä yllätti heidät ja ravintolat totaalisesti.

– Ei oikein osattu varatua mihinkään tällaiseen. Olimme kaikki ensimmäistä kertaa järjestämässä tapahtumaa, meillä kenelläkään ei ollut aikaisempaa kokemusta tapahtumien tuottamisesta. Lähdettiin siitä, että jaettiin ständillä noin 300 passia. Ne eivät riittäneet vaan passeja piti tilata lisää. Tämä oli kyllä positiivinen yllätys.

Onnistuneen tapahtuman jälkeen tuotantoryhmä elää edelleen ”MakuKatu-kuplassa”. He tekivät tapahtuman eteen paljon töitä, joten tuntuu hassulta että jäljellä on vain enää jälkipuinti. Tapahtuman tuottamisessa hauskinta oli palaverit ja itse tapahtumapäivät. Ryhmällä oli alusta asti hyvä ryhmähenki ja vaikka viimeisenä tapahtumapäivänä tulikin räntää viistossa, heillä oli silti mukavaa!

Tapahtumakiireiden keskeltä tuotantoryhmän jäsenetkin ehtivät maistelemaan ravintoloiden tarjontaa. Tiimin kesken parhaimmasta annoksesta on erimielisyyttä, joten se jääköön tiimiin väliseksi liikesalaisuudeksi 😉

Tapahtuma sai hienosti näkyvyyttä myös isoissa medioissa. Käy lukemassa Yle:n tekemä juttu tapahtumasta: https://yle.fi/a/74-20084778